Astazi va incant cu un chec de post cu visine, pentru ca suntem, oficial, in vacantaaa!!!! 😀
Gata cu examenele, cu evaluarile, cu testele si temele pentru acasa, cu stresul, cu trezitul devreme! Ma simt deja cu un picior in mare, haha!!! In Grecia, bineinteles!!!!
Si desi nu am crezut ca voi fi in stare sa fac ceva zilele astea, marea sarbatoare a Sanzienelor mi-a reamintit ca nu ai nevoie de prea multe pentru a te simti plin de bucurie si recunostinta. Asa ca am preparat un chec de post cu visine absolut delicioooos, mai delicios decat orice alt desert sofisticat!!! Rapid si „bine primit”! 😀
Pentru Bogdi meu iubit, pentru Cipi, rasfatatii mei parinti si, bineinteles, pentru voi! Va imbratisez strans pe toti iar celor care poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul le urez din toata inima: „La multi ani!”
Sa incercati checul!!!!!!!! :))) Va mai las aici o reteta de chec de post cu dovleac
Ingrediente:
- 100 ml ulei (floarea soarelui)
- 150 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
- 100 ml lapte vegetal (soia, cocos, migdale)
- 100 ml apa minerala
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 250 g visine proaspete
- 2, 3 linguri fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec. Pentru ca foaia de copt sa acopere perfect forma, tineti-o un pic sub robinet…apoi stoarceti-o bine in maini (fara frica, virgula, ca nu pateste nimic 😀 ). Se scot samburii din visine iar visinele se lasa deoparte.
Pentru aluatul de chec, se bat cu mixerul, intr-un bol inalt, uleiul si zaharul+zaharul vanilat, timp de aproximativ 1 minut. Se toarna apoi laptele vegetal si apa minerala plus faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul bine dar nu se insista cu amestecatul! Aluatul se rastoarna in forma pregatita si se niveleaza. Visinele, fara samburi si scurse de zeama, se amesteca cu nuca de cocos, dupa care se „presara”, cat mai uniform, deasupra aluatului de chec. Checul se lasa la copt cca. 38 minute, maxim 40 de minute!
Fulgii de cocos rumeniti si aromati vor imprumuta checului un plus de gust 😛
E super bun checul asta! Si dupa ce se raceste, ramane fraged si apetisant:
….si foooarte gustos!!!! :))
Pentru voi, prieteni dragi!!!!
4 comentarii
Foarte bun! Multumesc. L am facut cu piersici din compot, iar zahar am pus 100 g.
Buna! Foarte, foarte bun! Am inceput postul in forta cu retele tale. Foarte buna si salata cu fasole rosie si ridichi. Checul l am facut cu piersici din compot, zaharul l am redus la 100 g. A durat mai mult sa fie gata , bine rumenit, 1 h si 10 min. A iesit perfect! Multumesc!
Daca se scoate zahar din compozitie, afecteaza cu ceva? O sa fac pentru un copil de 1 an, si nu mananca momentan zahar
Buna Laura! Au trecut deja multi ani de când vizitez frecvent blogul tau pentru tot felul de rețete . De data asta am făcut acest chec care a ieșit foarte delicios . Am folosit cireșe in loc de vișine și a avut mare succes în familie. Singura nelămurire am avut-o la coacere. Eu am doar cuptor cu ventilație și am redus temperatura neștiind dacă al tău e cu ventilație sau fara și a avut nevoie de 10 minute in plus și a ieșit ceva mai bine făcut dar foarte bun. Mulțumesc încă odată și multă sănătate