Aceasta prajitura cu nuca de cocos si ciocolata este de fapt un baton Bounty deghizat 😀 , un „dulce” rapid ce nu necesita coacere, ideal pentru cei care adora nuca de cocos si ciocolata. Adica, pentru cei ca mine! :))
Ingrediente:
Pentru batonul de nuca de cocos:
- 250 g fulgi de nuca de cocos
- 150 g biscuiti
- 200 g unt (80 % grasime)
- 300 ml lapte de cocos/de vaca
- 120 g zahar
Pentru glazura de ciocolata:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri lapte de cocos/de vaca
- 1 lingura mare unt (80 % grasime)
!!! Puteti folosi si ciocolata amaruie, cu 50% cacao (sau chiar mai mult), numai ca veti obtine o glazura mai tare…pe care, insa, o veti putea „domoli” cu un cutit echipat corespunzator 😀 …detalii mai jos…
Pentru voi, dragilor!!! 🙂
Mod de preparare:
Amestecati zaharul si laptele intr-o craticioara; adaugati untul si tineti pe foc (focul sa fie mic) pana cand untul se topeste. Adaugati nuca de cocos (puneti deoparte 3-4 linguri pentru ornat). Amestecati bine.
Sfaramati biscuitii si adaugati-i compozitiei de cocos. Amestecati din nou. Turnati compozitia rezultata intr-o forma micuta, captusita cu folie alimentara (transparenta) si nivelati.
Rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o la bain-marie sau la microunde impreuna cu laptele si untul, amestecand des. Turnati-o, cat mai uniform, deasupra „batonului” de cocos si lasati sa se racoreasca bine. Presarati apoi nuca de cocos pe care ati pus-o deoparte.
Dati la frigider pana in momentul servirii.
De altfel, e de preferat sa o tineti mereu la frigider, deoarece la temperatura camerei se mai inmoaie (daca adaugati mai multi biscuiti, isi va pastra forma mai bine).
!!! Prajitura se feliaza cu un cutit „fierbinte”: tineti lama cutitului in apa fierbinte pentru cateva secunde, stergeti usor cu un prosop de hartie si apoi feliati!
Pozele vechi 🙂
Observatii:
– puteti jongla cu cantitatea de lapte si/sau unt pentru o compozitie cat mai compacta.
– data viitoare am sa adaug si-un „strop” 😛 …de lichior de cocos in compozitie…si poate mai multa ciocolata deasupra :)))
Reteta preluata de la Nico
28 comentarii
Usor de facut, insa este muult prea dulce. Data viitoare nu mai pun zahar deloc.
bunuuuuuuuuuuuuuuuuu
fain
frumosa si gustosa
buuunnn!
Buna ziua, chiar ieri am facut aceasta prajitura,foarte rapid, simplu si bunnnnn, ador cocosul, cred ca de sarbatori numai prajituri cu cocos o sa avem :)). Felicitari pentru aceste retete minunate, promit ca o sa te mai vizitez ;).Sarbatori fericite!!!!!
Arata minunat,tocmai am terminat-o de facut,problema ii timpul de racire,salivez langa ea.Felicitari pt.blog,e minunat,l-am descoperit numai aseara da am vazut retete minunate!!!!!Abia astept sa o incerc pe urmatoarea!!!!!
buna. felicitari pentru blog. tocmai am incercat aceasta prajitura, dar din pacate nu mi-a iesit. am respectat reteta intocmai. crema de cocos este moale si nu asa ca la tine. nu are stabilitate:(. ai patit vreo data asa? te pup. tina
Apropo de ce zicea Anonim in 8 noiembrie in legatura cu glazura: eu am adaugat cca 50 gr unt si 3 linguri lapte si tot mi s-a intarit repede. Data viitoare cu siguranta pun mai mult unt sau schimb ciocolata (ce am avut eu e cioco de menaj)
Vazut/ placut/ facut!
E la frigi acum 🙂
Nu aveam mare lucru in casa: nuca de cocos si niste biscuiti. Iata ce minunatie am invatat sa fac 🙂
interesanta prajitura…pare usor de facut, dar mai ales pare gustoasa. Intrucat ai trecut cantitatile ingredientelor in grame am putut face un calcul nutritional utilizand aplicatia „calculator nutritional” de pe slabute.ro…avand in vedere ca prajitura nu trece prin cuptor(deci nu ar trebui sa apara pierderi de greutate prin evaporare), insumand ingredientele ar rezulta 1230 grame de prajitura cu urmatoarele valori nutritionale: proteine 45.7; grasimi-297.3; colesterol-387; carbohidrati 515.8; zaharuri 255.5 si , in sfarsit calorii-4853, deci ar fi vorba de aproximativ 395 kcal pe 100g de prajitura. Poate intereseaza pe cineva…foarte interesant blogul!
Buna, am executat si eu aceasta praji! E foarte buna mai ales dupa ce sta cateva ore bune la frigider! Cateva precizari: dupa gustul meu erau suficiente 1oo gr zahar, mai ales daca biscuitii sunt deja dulci si aromati; biscuitii sunt buni daca nu-i faramitezi total – gen faina-ci ii faci bucatele mici; si din pacate ciocolata se intareste prea tare(oare era bine daca ii adaugam unt?)
Multumesc! Seara buna!
Am facut si eu in week-end si s-a terminat foarte repede de buna ce a fost. cred ca ar trebui sa adaugi la titlu Bounty, ca seamana uimitor de bine;)).
@tatuaje modele, felicitari maxime 🙂 …si mii de multumiri pentru incredere!!!
…sa mai treci :))
…hi, hi, Alina, te-ai gandit tu bine, un mic complot cu nepotelul preferat nu strica niciodata 😛
Va pupam!!!
sunt barbat dar printre altele imi place sa gatesc. Am facut si eu prajitura asta si pot sa ma laud ca a iesit foarte buna.
Foarte interesanta reteta! Cred ca o sa incercam si noi! Sau … mai bine sa vorbim cu Bogdi sa ne sune cand o mai faci :)))
Alina si Gabi
Pupici multi, Nico draga 🙂
Mersi fain de lamuriri, asa am facut si eu, cu fulgi de cocos uscati, numai ca eram curioasa daca s-ar putea face si cu nuca de cocos proaspat rasa (pentru o aroma mai puternica :P)
O zi frumoasa iti doresc 🙂
Micule, se face rapid, iar asta-i un atuu 😛 …pe langa faptul ca e delicioasa :))
Te pup si de-abia astept s-o incerci 🙂
O zi frumoasa si tie!!!
Federica, tutto il merito è di Nicoleta 🙂
Baci!!!
Te pup, Miha 🙂
E mai mult gustoasa decat aratoasa, hi, hi, ca na, n-am avut nici o raza de soare prin preajma…da’ ma bucur ca-ti place 🙂
Doinitza, e interesanta tare varianta propusa de tine, si anume cea cu salamul de cocos 🙂
…si cu crema pe deasupra 😛
Sint curioasa cum ar iesi…
Te pup si eu si iti multumesc ca te-ai oprit pe la noi 🙂
Ramona, ma bucur mult ca-ti place 🙂
Sa o incerci, daca zici ca si tu esti fan nuca de cocos 😛
Te pup pentru cuvintele frumoase 🙂
Buna , ma bucur ca v-a placut!
Iti raspund la intrebarea facuta pe blog: cocosul este din acela gen fulgi… uscat, deshidratat si ras. Am scris la preparare de care se foloseste ..o sa scriu si la ingrediente …asa sa fie pe intelesul tuturor 😉
Daca se pune cocos ras proaspat ..fiind deja umed… ar rezulta compozitia prea moale dupa ce se amesteca cu lapte si unt.
Si mie imi place mult cocosul 😛
toate cele bune …o zi buna !
te pup
Immm ce bine arata, la un moment dat o voi incerca, cu siguranta.
O zi frumoasa sa ai.
mmmmmmmmmmmm..che goloso!!! baci!
Ce super arata!
e un fel de salam de biscuiti fara cacao,suna interesant cu nuca de cocos,cand e sarbatoare si nu pot sa coc ,am s-o fac,mersi pt.idee,arata si bine,poate am sa-i pun si crema,mai vedem te pup
Arata foarte bine, ca de altfel tot ce faci.Si mie imi place la nebunie nuca de cocos, am salvat reteta.