
Ingrediente:
- 4 oua mari
- 100 g zahar
- 150 g unt
- 200 g ciocolata cu lapte
- 1/2 pliculet praf de copt (5 grame)
- 100 g faina
O puteti servi simpla sau „stropita” cu un pic de ciocolata topita! Ca o negresa de ciocolata, fina si cu gust puternic de ciocolata:
Mod de preparare:
Bateti spuma ouale intregi cu zaharul, timp de aproximativ 5 minute.
Rupeti ciocolata bucatele si amestecati-o cu untul; asezati pe foc (mic) si amestecati pana cand se topesc.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt; adaugati-le compozitiei spumoase de oua. Amestecati cu o spatula, lingura de lemn…dar nu cu mixerul!
Adaugati putin cate putin din compozitia de ciocolata si amestecati usor, tot asa, manual.
Forma de copt, rotunda (diam. 26 cm.), dreptunghiulara (aprox. 25 x 35cm), de muffins, etc. se unge cu unt/margarina si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt.
Prajitura se da la cuptor, la foc mic (160 grade), timp de 30-35 de minute sau pana cand o scobitoare, pe care o introduceti in centrul ei iese curata.
Se lasa la racit si se serveste.
…fara prea multa vorbarie, va prezint „medicamentul” care ne-a ajutat sa trecem mai senini peste cenusiul, dar mai ales, tornada de ieri 😀
Vedeti ce sectiune atragatoare are?! 😀 Cele mai apetisante triunghiuri cu ciocolata!!!
Voi o feliati, bineinteles, dupa cum doriti…
Si eu am taiat-o in fel si chip…patratele, bucatele 😛 …dar veti vedea ca nu prea conteaza cum ajunge sa fie feliata, odata ce-o gustati :))
Mai ales daca o ornati cu ciocolata topita!!!
Ma mir si acum ca am reusit sa o pozez fara sa raman, pe neobservate, fara o bucata, haahha!!!
Reteta preluata de la Adriana Nicoleta
17 comentarii
o voi face si eu in curand si te anunt cumn a fost desi nu am nici un dubiu ca o sa fie o prajitura super..ca sa nu mai zic ca e atat de usor de preparat. merci din nou laura
BUNA ZIUA DOAMNA LAURA!AS VREA SA VA INTREB DACA UNTUL SE POATE INLOCUI CU MARGARINA?
Draga Laura,
Am facut si eu aceasta fina si savuroasa prajitura in week-end! Ne-a placut mult-mult! Oricum eu m-am indragostit de ea doar aflandu-i numele, mi se pare misterios si distins…
Eu am adaugat si fulgi de nuca de cocos si a fost delicioaaasa!
Felicitari inca o data pentru tot ce faci!
E minunata prajitura cu ciocolata! A iesit asa de frumusica! Toata familia e incantata. Primim si dam si noi pupici la autoare. Merita!
Te pup, Laura, ma bucur ca iti plac retetele mele 🙂
Maria, sint absolvita, deci?! 😛
…desi daca stau sa ma gandesc la ce am in plan pentru weekend, nu stiu cum o sa-mi mai scot camasa :)))
Te pup pentru mesaj 🙂
Amalia mea scumpa, tu mereu imi umpli sufletul de bucurie!!! 🙂
Ce mult ma bucur ca ai facut-o! …si ce super ca ai fost, ca intotdeauna, foarte inventiva 😉
Te pupacesc si eu cu mare drag!!!!!!!!!
Mami, cum e?! cum ti-a iesit?!?!??! 😛 …de-abia astept sa-mi spui!!!!
…acum topai eu de emotie 😀
Te pup fiindca ai incercat-o 🙂
Oana, cum a fost pana la urma, cu lapte sau cu cafea?! 😛
Oricum ar fi, e nemaipomenit de buna, asta-i sigur 🙂
Culmea e ca si acum e la fel de apocaliptic pe-afara…si m-am saturat pana peste cap…da’ maine ma-ndulcesc eu cu ceva si-mi trece :)))
arta toate foarte bine!
Prajitura cu ciocolata e in cuptor. Topai pe langa el ca un copil. Abia astept sa vad ce a iesit.
Un adevarat…….dezmat. Dar daca ati avut parte de tornada, sunteti iertati.
La noi vremea a fost linstita si trebuie sa caut alt motiv ca sa-mi fac ceva dulce. Gasesc eu ceva, in week end-ul asta.
Laura scumpa mea acum gust din prajiturica asta minunata… e super buna! Am pus o cioco cu lapte Milka si una cu alune Poiana (e ceea ce am avut in casa) si am strecurat cateva stafide (ca eu mor dupa ele, baietii mei nu), poate nu vor observa:). E foarte foarte buna, se simte bine gustul ciocolatei, alunele. O savurez langa o cafeluta cu lapte… Te sarut!
Abia astept s-o fac!
ai dreptate, pe ce vreme e acum in Timisoara as servi o felie din prajitura ta cu un pahar de lapte cald…delicios
:))))))))))) …asta-i tare!!! Nu mi s-a mai intamplat asa ceva, ha, ha…
Mersi de atentionare, probabil ca n-as fi observat ca am omis sa adaug reteta nici maine :))
Te pup, o transcriu chiar acum 🙂
Timpul asta ma debusoleaza cumplit…si poate ca si Bogdi care se crede robot, pe-aici pe langa mine, a contribuit la asta 😛
Laura, dar reteta care e? 😀 ca eu nu m-am prins 🙂