Chec in trei culori

1 comentarii

[shashin type=”photo” id=”16448″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

 Tort cu trei feluri de ciocolata am deja, asa ca de ce n-as avea si-un chec in trei culori?! :D. Nu e in intregime de ciocolata, dar are un strat generos de nutella (daca gasiti cumva nougat, si mai bine!!!) si inca doua, cu migdale si fistic. Absolut delicios!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 100 g. unt

– 100 g. zahar

– un praf de sare

– 2 oua mari

– 180 g. faina

– 2 lingurite praf de copt

– 2 linguri iaurt sau 4 linguri lapte

– 50 g. fistic crud, nesarat, macinat

– 50 g. migdale sau nuci macinate

– 50 g. nutella sau nougat

– 100 g. ciocolata cu lapte pentru ornat sau zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).

Se bate untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul pana cand amestecul se spumeaza. Folositi cu incredere mixerul! :D. Se adauga un praf de sare (cat luati cu trei degete) si ouale intregi. Se amesteca bine. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si iaurtul sau laptele (rece). Se imparte compozitia in trei. In prima portie se adauga fisticul macinat, in a doua, migdalele sau nucile macinate. Compozitia de nougat sau nutella (ori alta crema de alune mai ieftina) se topeste la bain-marie sau la microunde (aveti grija sa nu se infierbante prea tare), se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se adauga la a treia portie.

Compozitiile diferit “colorate” se toarna, pe rand, in tava de chec unsa si presarata cu faina szau tapetata cu hartie de copt (doar baza). Daca vreti sa obtineti un aspect marmorat, treceti cu o furculita prin aluat. Checul se coace cca. 35 de minute sau pana trece de testul scobitorii. Dupa ce s-a racit, se scoate din forma si se glazureaza cu ciocolata topita sau, mai simplu, se pudreaza cu zahar praf 🙂

[shashin type=”photo” id=”16446,16445,16447″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

beth2727 19 mai 2014 - 12:15

Superbe ton cake!
bisous

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.