Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Tort cu trei feluri de ciocolata?! Cine ar refuza asa ceva???? :D
Daca nu va plac migdalele, nu e nicio problema, puteti sa faceti un blat de biscuiti, ca la cheesecake, mai rapid, fara coacere sau un blat simplu de pandispan. De vanilie sau cacao.
Blat:

- 60 g. migdale pudra

- 100 g. zahar pudra (60+40)

- 20 g. cacao

- 4 albusuri

- un varf de sare

 

Mousse de ciocolata alba:

- 200 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida

- 200 g. ciocolata alba

- 2 g. gelatina granule sau 1 foaie gelatina

- 100 ml frisca batuta

 

Mousse de ciocolata cu lapte:

- 200 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida

- 200 g. ciocolata cu lapte

- 2 g. gelatina granule sau 1 foaie gelatina

- 100 ml frisca batuta

Se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba

 

Mousse de ciocolata amaruie:

- 200 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida

- 200 g ciocolata amaruie

- 2 g. gelatina granule sau 1 foaie de gelatina

- 100 ml frisca batuta

Se prepara la fel ca mai sus

 

Mod de preparare:

Blatul: preincalziti cuptorul la 180 de grade C. (foc potrivit). Amestecati bine pudra de migdale (daca nu gasiti, macinati fin migdalele pentru a obtine pudra de care avem nevoie) cu 6o g. zahar pudra si cacao. Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin (cele 40 g.). Turnati compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diam. de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si lasati-o la cuptor 15-18 minute. Imediat ce ati scos blatul din cuptor, rasturnati si scoateti hartia. Lasati-l la racit.

Spumele de ciocolata: se pune la inmuiat, in destula apa rece, gelatina, ori granule, ori foite. Puneti atata apa cat sa treaca cu doua, trei degete peste gelatina. Se lasa sa se inmoaie 15 minute.

Se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste. Se adauga ciocolata rasa sau rupta in bucatele (procedati la fel pentru toate tipurile de ciocolata) si se amesteca pana se topeste. Se da deoparte.

Se scoate gelatina din apa rece (apa se arunca) si se scurge bine de apa. Se pune la topit, intr-un bol, in microunde sau la bain-marie pentru cateva secunde, timp in care amestecati in ea. Foarte important: gelatina nu are voie sa dea in clocot!!!!!! Se tine doar pana se topeste, pana se lichefiaza, dupa care se lasa sa se racoreasca cca. 1 minut.

Se amesteca apoi cu o lingura din crema de ciocolata si de-abia dupa aceea se toarna peste intreaga cantitate de ciocolata, amestecandu-se bine. In felul asta, crema nu face cocoloase. Se lasa crema sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca batuta. Se toarna crema peste blatul de migdale si se niveleaza. Se da la frigider pentru cca. 20 de minute, timp in care ea prinde consistenta. Se pregateste cea de-a doua crema, cea cu lapte, dupa procedeul de mai sus si se toarna peste crema neagra; se pune din nou la frigider 20 de minute. La sfarsit, se prepara crema alba si se toarna peste cea cu lapte. Se lasa tortul la frigider peste noapte. Cremele nu se amesteca intre ele, daca le asezati in felul asta, pe rand.

De nedescris!!! :)



 

Reteta preluata de la Nadia S.

Tags:
About the Author

  • Pingback: Chec in trei culori | Retete culinare cu Laura Sava

  • andreea

    praful

  • andreea

    Buna!Spune-mi te rog cu ce sa inlocuiesc prajul de migdale?

  • Beatrix

    Buna Laura ,
    Am facut tortul acesta de anul nou si intr-adevar este cel mai bun tort pe care l-am facut si mancat (cred) vreodata !!! Am sa-l fac iar cu portii duble duminica pentru ziua baiatului meu. Multumesc de reteta, felicitari pentru tot ce faci si mult succes in continuare !!!

  • Anonymous

    L-am incercat si e super bun. Nu ma asteptam sa imi iasa asa de bine. Multumesc pentru reteta!

  • http://www.blogger.com/profile/13911571895785346454 Patricia

    buna,laura tortul a fost minunat dar problema e ca s-au amestecat cremele si nu a fost prea tare,era moale si nu se putea taia bine daca stii ce sa intamplat sau vre-un sfat te rog sa imi spui te pup……

  • http://www.blogger.com/profile/13911571895785346454 Patricia

    Buna laura uite am pregatit azi tortul asta minunat si am o problema mi s-au amestecat cremele…oare de ce?am folosit gelatina in foi si frisca batuta imediat plec la ziua unei prietene ca e pt ea tortul si iti spun maine cum a iesit mi-e frica s-al pun pe platou sa nu mi se desfaca ce fac?uyuyuy….te pup si felicitari….

  • Anonymous

    imi cer scuze,doar acum am observat ca scrie sa fie batuta:)

  • Anonymous

    salut:).Doresc sa fac acest tort.As vrea sa te intreb daca a2a oara cand adaug frisca in compozitia cremei aceasta trebuie batuta.mersi:)

  • Anonymous

    Buna,

    Multumesc pentru reteta. Este tortul meu preferat pe care il cumparam de obicei de la o cofetarie din Bucuresti la un pret destul de mare. Acum nu mai sunt nevoita sa il cumpar deoarece il fac singurica. L-am facut, n-a placut foarte tare…si il voi mai face, cu siguranta.
    Multumesc inca o data pentru reteta…..minunataaaa !!!!

  • Anonymous

    Buna seara Laura.Pot folosi ceva ca alternativa la frisca lichida din comert?

    Blogul tau este minunat.Te-ai gandit sa-ti deschizi o cofetarie cocheta sau sa vinzi minunatiile pe care le
    creezi ?

    Cu drag,

    Razvan

  • Elena

    Draga Laura ,

    Am incercat tortul acesta si a iesit super ! ma pregatesc sa-l fac din nou pentru ziua sotului meu, la cererea tuturor degustatorilor! Multumesc pentru inspiratie!

  • http://www.blogger.com/profile/05357913232354096598 Homemade by Laly

    Mare atentie, nu iese aceasta retata, fara gelatina! Reteta de mousse de ciocolata postata de Laura e diferita fata de cea de pe Culinar, care are doar 125ml frisca lichida impreuna cu ciocolata pe foc. Din pacate am sperat sa iasa un tort pentru mama mea si nu s-a intarit deloc cel din ciocolata alba. Imi pare rau, pentru ca reteta de pe Culinar o mai incercasem si iesea sigur, cea de aici are mult prea multa frisca lichida si nu are cum sa se intareasca, fara gelatina.

  • Anonymous

    Buna Laura,

    vreau sa fac maine tortul pentru ziua baietelului meu si vroiam sa te intreb daca reteta este suficienta pentru 12-13 persoane. Multumesc mult

  • http://www.blogger.com/profile/10272357366079323718 ellis

    L-am facut, este o minunatie! Numai ca am marit cantitatile(aproape dublu) pentru forma de 26 de cm. Foarte, foarte bun!

  • http://www.blogger.com/profile/10272357366079323718 ellis

    M-ai convins si pe mine…nici nu era greu; am luat tot ce era necesar si maine pregatesc tortul pentru un drag sarbatorit. Sunt sigura ca vor fi incantati! Multumim pentru sursa minunata de inspiratie.

  • http://www.blogger.com/profile/03573737459661106257 Carol

    Salut Laura.
    Si eu te urmaresc de fff mult timp si esti o sursa continua de inspiratiepentru mine. Sa iti dea Dumnezeu putere sa continui. M-a impresionat mult articolul despre Sf. Grigirie Dercapolitul si ajutorul sau. Felicitari pentru baietelul tau si familie.
    Vreau sa te intreb si eu ceva legat de acest tort care arata superbbbbbb si de mult vreau sa il incerc. Sper sa imi fac curaj de Craciun si sa ii surprind pe puii mei mare amatori de ciocolata.
    Cum se procedeaza exact cu gelatina?… Se pune la inmuiat si apoi in microunde? Eu am gelatina foi dar mereu dau gres…. la piftie de expemplu o las sa se dizolve in apa si apoi o adaug in zeama…… La creme mi-e frica sa nu dau gres.
    Multumesc in avans pentru raspuns si iti doresc din inima sa ai parte de sarbatori cu liniste si belsug si sa fii mereu sanatoasa tu si cei dragi tie.
    Cu consideratie,
    Carolina

  • Anonymous

    Vaaii..cum arata!! neaparat trebuie sa il fac si eu. Imi ploua in gura!

One Pingback/Trackback