Tort cu fructe de padure

4 comentarii

Daca va era dor de-un tort aromat, cu fructe de padure, nu mai cautati, caci acesta este cel mai bun!!! 😛

Ingrediente:

Blat:
– 4 oua
– 30 g. amidon
– 35 g. faina
– 60 g. zahar
– 2 g. praf de copt
– coaja rasa de portocala

Crema si decor:
– 250 g. branza mascarpone
– 200 g. ciocolata alba
– 50 g. ciocolata cu lapte/amaruie
– 50 ml. lapte de cocos din doza
– 60 g. zahar
– 300 g. fructe de padure congelate(zmeura,mure,coacaze negre si rosii,capsuni)
– fructe de decorat

 

Mod de preparare:

Blat: se bat ouale cu zaharul si coaja de portocala pana volumul se tripleaza (cel putin). Se adauga faina amestecata cu amidon si praf de copt, cernute. Se incorporeaza usor in ouale mixate.
Se unge o tava de aprox. 20×20 cm. cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se toarna aluatul de blat sau mai usor, se tapeteaza tava cu hartie de copt 😛
Se da la cuptorul preincalzit la 170 °C (foc mediu) pentru 20 minute/maxim 25.
Dupa ce blatul s-a copt, se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Crema: se pune branza mascarpone într-un vas incapator, se aduga laptele de cocos si zaharul si se amesteca pina se topeste zaharul. Se topeste pe aburi sau la microunde, cu grija, ciocolata alba (se poate imbranzi foarte repede daca temperatura e prea mare). Se toarna apoi la crema de mascarpone si se amesteca bine. Se pastreaza cateva linguri pentru decor.
Fructele de padure se pun congelate în crema si se amesteca bine (daca sint prea mari, le injumatatiti)
Se taie blatul în doua. Se aseaza o jumatate de blat pe platou si se umple cu crema; se acopera cu cealalta jumatate de blat. Se apasa usor cu palmele, pentru ca crema sa se aseze cat mai uniform.
Se decoreaza tortul cu crema alba si cu ciocolata amaruie, topita.

 

Reteta preluata de la Maya

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Anonymous 20 martie 2011 - 19:46

ai scris ca restul de ciocolata se pune in crema mascarpone.. dar inainte de asta nu scrie ca se pune ciocolata. si trebuie topita? sau cum se pune?

Raspunde
sorana 19 februarie 2011 - 12:51

Buna,
Fructele congelate nu lasa apa cand se dezgheata?
Felicitati,sunt noua pe aici,dar ai niste retete de dulciuri extraordinare!

Raspunde
Laura 26 mai 2008 - 23:30

Wow, i almost forgot about this delicious cake… thank you Carmen for reminding me! 😉
Kiss you back! 🙂

Raspunde
Carmen 23 mai 2008 - 00:28

delicious
kisses

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.