Daca va era dor de-un tort aromat, cu fructe de padure, nu mai cautati, caci acesta este cel mai bun!!! 😛
Ingrediente:
Blat:
– 4 oua
– 30 g. amidon
– 35 g. faina
– 60 g. zahar
– 2 g. praf de copt
– coaja rasa de portocala
Crema si decor:
– 250 g. branza mascarpone
– 200 g. ciocolata alba
– 50 g. ciocolata cu lapte/amaruie
– 50 ml. lapte de cocos din doza
– 60 g. zahar
– 300 g. fructe de padure congelate(zmeura,mure,coacaze negre si rosii,capsuni)
– fructe de decorat
Mod de preparare:
Blat: se bat ouale cu zaharul si coaja de portocala pana volumul se tripleaza (cel putin). Se adauga faina amestecata cu amidon si praf de copt, cernute. Se incorporeaza usor in ouale mixate.
Se unge o tava de aprox. 20×20 cm. cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se toarna aluatul de blat sau mai usor, se tapeteaza tava cu hartie de copt 😛
Se da la cuptorul preincalzit la 170 °C (foc mediu) pentru 20 minute/maxim 25.
Dupa ce blatul s-a copt, se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema: se pune branza mascarpone într-un vas incapator, se aduga laptele de cocos si zaharul si se amesteca pina se topeste zaharul. Se topeste pe aburi sau la microunde, cu grija, ciocolata alba (se poate imbranzi foarte repede daca temperatura e prea mare). Se toarna apoi la crema de mascarpone si se amesteca bine. Se pastreaza cateva linguri pentru decor.
Fructele de padure se pun congelate în crema si se amesteca bine (daca sint prea mari, le injumatatiti)
Se taie blatul în doua. Se aseaza o jumatate de blat pe platou si se umple cu crema; se acopera cu cealalta jumatate de blat. Se apasa usor cu palmele, pentru ca crema sa se aseze cat mai uniform.
Se decoreaza tortul cu crema alba si cu ciocolata amaruie, topita.
Reteta preluata de la Maya
4 comentarii
ai scris ca restul de ciocolata se pune in crema mascarpone.. dar inainte de asta nu scrie ca se pune ciocolata. si trebuie topita? sau cum se pune?
Buna,
Fructele congelate nu lasa apa cand se dezgheata?
Felicitati,sunt noua pe aici,dar ai niste retete de dulciuri extraordinare!
Wow, i almost forgot about this delicious cake… thank you Carmen for reminding me! 😉
Kiss you back! 🙂
delicious
kisses