Tarta de ciocolata

1 comentarii
Attached Image

Aceasta tarta de ciocolata este o reteta care, de obicei, se mananca la sarbatorile de iarna la belgieni.
Si de-acum, si la noi :))
…si nu neaparat de sarbatori 😛

Ingrediente:

– 140 g ciocolata
– 140 g unt
– 5 galbenusuri
– 3 albusuri
– 140 g zahar pudra
– cacao
– arome(daca doriti)

Mod de preparare:
Topim untul si ciocolata la bain-marie.
Galbenusurile le batem spuma cu jumatate din cantitatea de zahar(70 g)
Albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate(70 g)
Apoi amestecam ciocolata topita si racita cu compozitia de galbenusuri si apoi adaugam albusurile spuma.
Apoi,2/3 din compozitie punem intr-o forma unsa cu unt si o bagam la cuptor la 180 grade,pentru 20 minute.
O scoatem si o lasam sa se raceasca bine. O sa vedeti ca ea creste destul de mult,dar dupa ce o scoateti,se lasa,raman numai marginile crescute,exact ca la tarta.
Restul de compozitie o punem in interior(compozitia iese ca un mousse) si apoi pudram cu cacao(ca la tiramisu) si o dam pentru cateva ore bune la frigider.De altfel,tarta se tine in frigider tot timpul.

Attached Image
Attached Image
Attached Image

Reteta preluata de la Mihaela Z

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.