Prajituri de ciocolata

2 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16561″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceste mici prajiturele de ciocolata au o textura incredibil de placuta: exterior crocant si interior cremos si fin!!! Nu le-am denumit souffle de ciocolata, ca sa nu va simtiti amenintati 😀

Sper sa le incercati, pentru ca sint extraordinar de bune!!!!!!!!!

Ingrediente pentru 4-5 prajiturele (depinde de forme):
Pentru prajiturelele de ciocolata:
– 2 oua
– 150 g. zahar tos
– 100 g. ciocolata cu lapte
– 50 g. unt, inmuiat la temperatura camerei
– 1 lingura faina
– 1 lingura cacao
Pentru sosul de ciocolata:
– 50 g. zahar tos
– 2 linguri cacao
– 100 ml. smantana dulce pentru frisca
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C.(foc potrivit).
Ungeti si tapetati cu faina patru sau cinci boluri rezistente la cuptor (formele mele au fost mai mici, asa ca am avut nevoie de 5 pana la urma):
[shashin type=”photo” id=”16567″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Bateti spuma albusurile. Puneti zaharul intr-un vas, pe foc, impreuna cu 6 linguri de apa si amestecati, pentru a se dizolva. Dupa ce zaharul se dizolva, mariti flacara si fierbeti timp de 3 minute:

[shashin type=”photo” id=”16562″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cu mixerul in functiune, la viteza cea mai mare, turnati zaharul in fir subtire in albusurile spuma:
[shashin type=”photo” id=”16563″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Bateti pana ce amestecul devine vascos si lucios si se raceste.

Topiti ciocolata impreuna cu untul, la bain-marie sau la microunde. Lasati sa se raceasca si incorporati galbenusurile.

Cerneti faina impreuna cu cacaua si amestecati-le. Incorporati amestecul de faina cu cacao in compozitia cu ciocolata:

[shashin type=”photo” id=”16564″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Acum adaugati si albusurile spuma:
[shashin type=”photo” id=”16565″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Si, ia te uita ce inimioara frumoasa a rasarit din crema 🙂 …nu-mi vine nici acum sa cred!!!!!
[shashin type=”photo” id=”16566″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Turnati compozitia in boluri rezistente la cuptor, bateti-le usor de masa pentru a elimina bulele de aer si neteziti suprafata:
[shashin type=”photo” id=”16568″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Coaceti timp de 15 minute, fara sa deschideti usa cuptorului.
Asa arata gata coapte:
[shashin type=”photo” id=”16569″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50 ml. apa, zaharul si cacaua:
[shashin type=”photo” id=”16570″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 minute, pana se ingroasa:
[shashin type=”photo” id=”16571″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Asezati prajiturile ( sau doar una singura) pe o farfurie:
[shashin type=”photo” id=”16572″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Turnati sosul de ciocolata deasupra si serviti imediat. Nu va necajiti daca se lasa un pic, asa face un sufleu veritabil 😀
[shashin type=”photo” id=”16573″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Prajiturica asta este pentru voi 🙂
[shashin type=”photo” id=”16574″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
P.S. Sint curioasa cum ar iesi intr-o tava speciala de muffins…din aia mica, cu 6 “locuri” :))
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Anonymous 2 februarie 2012 - 12:57

Buna ziua,

Retetele dvs. sunt minunate si chiar ma intrebam de ce nu ati publicat o carte de bucate, ar fi accesibila si celor care nu au acces la internet.
Retetele nu sunt laborioase si nu au ingrediente dupa care trebuie sa alergi o saptamana.

Sunt pe gustul familiei mele si va multumesc pentru ca ne impartasiti si noua din experinta dvs.

O iubitoare a artei culinare. 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.