Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Acesta trebuie sa fie cel mai bun pandispan din lume!!! :P Se face foarte usor, e pufos, gustos si  ieftin, si este savurat cu mare pofta de catre cei mici, chiar si-asa simplu. Va zic din surse sigure :D
Aici, daca vreti, se afla o alta varianta, usor schimbata dar cu acelasi rezultat gustos.
Foarte important de stiut: acest pandispan simplu se poate foarte usor transforma intr-unul de cacao sau chiar de nuca. Detalii mai jos :))

Ingrediente:

- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 5 linguri faina


Mod de preparare:
Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar.
Se adauga galbenusurile:


Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn, nu cu mixerul!!!
Eu am spatula asta speciala de la Tupper, cu un orificiu simpatic in mijloc :P …care ma ajuta mult la incorporarea galbenusurilor in spuma:


Se adauga uleiul si faina (neaparat) cernuta si se amesteca, cu miscari usoare, de jos in sus:


Se toarna aluatul intr-o forma de tort (cu diam. de 26 cm.) tapetata cu hartie de copt:


…si se coace la foc mic, in cuptorul preincalzit, cca.20-25 de minute:


Poza cu minunatia, la locul nostru de relaxare :P


Se taie blatul in doua, pe orizontala, si se umple cu crema preferata, ori numai cu frisca batuta si fructe (am de gand sa-i fac lui Bogdi zilele astea o tura cu capsuni :P)


Delicios si perfect pentru copii, neavand niciun agent de crestere in compozitie.

P.S. Pentru pandispanul de cacao, inlocuiti 2 linguri de faina (din cele 5) cu cacao; acelasi lucru il faceti si pentru pandispanul cu nuca, folosind, bineinteles, nuca macinata.

P.P.S. Daca doriti un pandispan mai “generos” in straturi, adica unul pe care sa il feliati fara probleme in 3 straturi, preparati pandispanul din 7 sau 8 oua (folositi, dupa caz, 7 sau 8 linguri zahar, 7 sau 8 linguri ulei, 7 sau 8 linguri faina, etc.) si adaugati o jumatate de lingurita praf de copt, nestins, cernut impreuna cu faina.

Tags:
About the Author

  • Pingback: Tort cu 3 feluri de ciocolata | Retete culinare cu Laura Sava

  • Sanda Nestorescu

    Buna,

    te urmaresc de mult timp, dar este prima oara cand posetz aici. Felicitari pentru ceea ce faci aici.

    Sunt mici trucuri pe care tu le dezvalui, dar eu doar le-aam citit si nu am avut rabdarea sa le si notez. Si sper sa afli cat mai tarziu ca “memoria este ca o femeie frumoasa: cand nici nu te gandesti te paraseste”. De aceea te rog sa-mi spui: CUM PUN STAFIDELE IN CHEC fara ca acestea sa se lase la fund????? Multumesc.

  • Anamaria Beul

    L-am facut azi. Doar ca am pus peste cateva cirese. A iesit foarte pufos. Multumesc. :)

  • Alexandra

    Felicitari pentru aceasta reteta! dar in general pentru toare retetele! sati dea Dumnezeu sanatate sa ne poti face mai multe retete deosebite !!!! esti preferata mea …. bravoooo !!! iti doresc tot binele din lume ♥♥ :* :*

  • http://www.facebook.com/ciprian.calin.750 Ciprian Calin

    foarte bun si simplu

  • Fiica Regelui

    Multumesc mult Laura pentru aceasta reteta. E cea mai simpla din cate am citit. Am incercat-o si eu din 7 oua si mi-a iesit foarte bine. Le-a placut si alor mei. A doua oara am pus si cacao.

  • raluca

    am facut azi pandispanul (din 3 oua, 3lg,,,,,) ca o incercare pt ziua fetitei mele de saptamana viitoare. e fenomenal!!! e cel mai bun blat pe care l am facut pana acum, ca sa nu mai spun ca prichindoasa mea l a mancat cu mare placere asa gol. multumesc din suflet laura!!!

  • Anonymous

    Eu as vrea ca dupa ce-l dau in cuptor, la cateva minute, sal scot din cuptor si sa pun visine.Am luat niste visine congelate si initial am vrut sa fac tarte dar acum m-am razgandit dupa ce am vazut cat de usor se face acest pandispan.Credeti ca va iesi ceva bun?

  • Anonymous

    toate ca toate, dar pot sa stiu cu ce camera foto ai facut superbele poze? :)

  • http://www.blogger.com/profile/16949062504890203815 adinagrig

    poti sa-mi spui ce diametru are tava in care ai copt blatul? eu tocmai l-am scos din cuptor si s-a cam lasat , sper sa pot sa-l tai.

  • http://flowerspeaking.wordpress.com/ flowerspeaking

    ce idee buna mi-ai dat!

  • Anonymous

    Draga laura,de mult iti admir blogul si pentru ca ma inspiri nespus de mult cu bunatatile tale doresc sa iti spun ca am incercat azi pandispanul din 6 oua,nu sunt eu prea buna la blaturi,dar acesta a reusit minunat, Iti multumesc din suflet ca existi,multa sanatate si putere sa poti face tot ce iti doresti. Numai bine iti doresc.

  • Anonymous

    esti o minune de femeie,am invatat atatea lucruri de la tine si iti multumesc din tot sufletul pt felul in care stii sa explici o reteta ca sa ne iasa si noua celor care nu stim sa gatim ,am facut chiar si torturi datorita tie si parintii mei si toti cunoscutii m-au felicitat si nu le venea sa creada ca eu am facut asa ceva.iti multumesc ,nu am cuvinte ce insemna pt mine blogul tau.

  • Anonymous

    Am incercat pandispanul pentru feliile cu lapte dar ceva nu a fost in regula. Mi-au iesit foile prea uscate si toate s-au rupt cand le-am dat jos de pe tava:-(Unde am gresit?

  • http://www.blogger.com/profile/13538929373958889437 Crinutza

    Draga Laura si eu vreau sa-ti multumesc pentru minunatele retete si chiar daca eu sunt un dezastru in bucatarie pandispanul tau nu mi-a dat niciodata gres.Si pentru ca alor mei le place cel simplu si mie cel cu cacao de obicei fac un tort urias din 2 blaturi(unul simplu si unul cu cacao-4 straturi ).E delicios,multumesc si sigur voi mai incerca din retetele tale

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Draga mea (mi-ar fi placut sa-ti spun pe nume), eu iti multumesc pentru atentia pe care mi-o acorzi :)
    …si pentru cuvintele minunate cu care mi-ai incalzit inima :)
    Pupici multi, multi, si sper sa te reintorci mereu cu drag!!!

  • Anonymous

    Draga mea Laura, intru de mult pe blogul tau ,si sincer sunt impresionata de ce poti face in bucatarie.Tin foarte mult, sa-ti multumesc pt.rabdarea cu , care ne scrii aceste retete minumate si pt.timpul pe care tu ni-l dedici noua.Iti multumim foarte mult!.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Elena, da-mi voie sa-ti spun ca pandispanul asta e alegerea perfecta pentru “feliile” de lapte :)
    Focul trebuie sa fie domol, cam pe la 170 grade…
    …de-abia astept impresii ;)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Anonim, ai incercat, pana la urma, pandispanul meu?! :)
    Se poate face si cu regula de 6, adica 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina…si atunci creste si mai bine (il poti felia linistita in 3)
    Iti tin pumnii! :P

  • Anonymous

    Buna Laura, imi zici si mie aproximativ cate grade e “foc mic”?Se poate folosii blatul la prajitura cu crema de lapte?Eu nu gasesc aici foi de pandispan si as incerca reteta …
    Multumesc mult !
    Elena

  • Anonymous

    AM VAZUT RETETA DE PANDISPAN SI MI-A PLACUT.O SA O INCERC SI EU,DESI SUNT CAM AMARATA IN PRIVINTA BLATURILOR.LOCUIESC DE 9 ANI IN SPANIA SI NU STIU CE SE INTAMPLA CA NU-MI IES BINE…TOTUL OK,PANA LA FAZA CUPTOR,CRESC DE MAI MARE DRAGUL SI DINTR-O DATA,PLAF,SE DEZUMFLA CA UN BALON…RAMANE ASA O CHESTIE F. RAHITICA…DOAMNE SI CE TORTURI FAINE IMI IESEAU IN TARA…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mami, am scris si la reteta modul de preparare al pandispanului de cacao, dar imi face mare placere sa reiau ideea :)
    …3 linguri vor fi de faina si 2 de cacao.

    Ma bucur ca-ti face cu ochiul :P

  • Mami

    Laura, daca il fac cu cacao mai scot din faina?

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    vreauultimulloc, mi-ai bucurat inima! Mersi mult de mesaj :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Marrya, nu pot decat sa ma bucur daca am reusit asta, nu?! :P
    Mersi mult si pentru invitatie, dar din pacate stau atat de rau cu timpul (si concentrarea :P) incat sint nevoita sa va las pe voi sa va jucati :P

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Federica, carina come sempre :)
    Baci!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mersi mult, Mihaela :)
    Ma bucur ca-ti place pandispanul meu pufos :P

  • http://www.blogger.com/profile/07034791694373052320 vreauultimulloc

    Ce textura pufoasa are, ai pus niste poze deosebite.

  • http://www.blogger.com/profile/02184162582121070272 marrya

    Delicios, mi-ai facut o poftaaaa!
    Daca vrei sa participi la un concurs culinar da sfoara in tara http://marrya-marrya.blogspot.com/2010/05/sfoara-n-tara.html

  • http://www.blogger.com/profile/18131077349653166357 Federica

    bravissima! perfetto e buonissimo! baci!

  • http://www.blogger.com/profile/07145601767372739232 Mihaela

    Suuuper!

One Pingback/Trackback