Crema de vanilie

9 comentarii
Crema de vanilie, preparata in casa, e acea reteta clasica si delicioasa de care se bucura toata lumea! 😀
O puteti servi in cupe sau o puteti include in diverse retete de prajituri sau torturi. E foarte buna!!!

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml de lapte
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • un plic zahar vanilat (10 g)

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga galbenusurile si se amesteca totul foarte bine. Puteti sa faceti asta si la robot. Se adauga apoi laptele rece, putin cate putin (in timp ce robotul merge). Nu va grabiti si nu turnati prea mult lapte odata, pentru ca se fac cocoloase! Se pune compozitia intr-o oala, la foc mic, si se amesteca continuu pana se ingroasa. Folositi telul, pentru ca e mai eficient decat o lingura de lemn, de ex. Se lasa sa se raceasca apoi, iar ca sa nu faca pojghita se acopera imediat cu folie transparenta. Folia chiar trebuie sa atinga crema.

O alta varianta ar fi sa se bata spuma galbenusurile cu zaharul si sa se adauge apoi fãina, urmata de laptele caldut. Va iesi bine, oricum 🙂

Delicioasa!!! Noi am servit-o cu biscuiti de ciocolata:

 

Poza veche 🙂

 

 

 

Reteta preluata de la Adriana Nicoleta

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

Anonymous 11 februarie 2012 - 19:11

buna, laura!iti multumesc pentru toate postarile tale!am urmat exact indicatiile tale si toate prajiturile pe care le- am preparat(tarta frantuzeasca cu mere,prajitura turnata cu mere, cu bezea si mere, Brath, checul cu lamaie, bounty,cu albusuri, negresa de post etc) au fost un succes!ieri, de ex. am preparat deliciosul tort mascarpone si sunt foarte incantata de rezultat!astept cu nerabdare postari noi!

Raspunde
Anonymous 30 ianuarie 2012 - 14:19

laura esti tare cu retele tale super am facut cateva si am reusit sa le scriu pe toate aproape

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 16:25

Te pup, Simo draga! 🙂
…de raspuns iata, raspund cat de repede pot, uneori reusesc s-o fac la timp, alteori nu 😛
Ma bucur mult ca ai incercat deja cateva din retetele mele si ca esti incantata de rezultatul obtinut 🙂
Te-astept cu drag, sa revii!!!

Raspunde
Anonymous 10 iunie 2009 - 16:02

buna laura ..simona ma numesc …nu credeam ca imi vei raspunde …am dat de blogul tau acum o sapt, cautand ceva retete noi si acesta a fost primul lucru care mi-a atras atentia …si apoi binenteles delicioasele tale retete …am facut si eu de la tine ..cornuri moi, bruscheta cu ciuperci si binenteles am ales mai multe retete care mi-au facut cu ochiul si le-am pus la favorit. Te pup!

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 13:02

Oooh, foarte multumesc!!! Sint onorata, caci am vazut-o pe “printesa” cu care zici ca aduc 😛 (am dat un search pe google, te-ai prins! :D)…si este cea mai frumoasa asemanare ce mi s-a facut pana acum…
Multumesc frumos pentru compliment si pentru faptul ca iti place blogul meu! 🙂
Pupici dulci!!!

Raspunde
Anonymous 10 iunie 2009 - 00:23

misto blog laura! la prima vedere semeni cu sehrazat din 1001 de nopti ….fost serial difuzat pe kanal d ..

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.