Negresa de post

3 comentarii
Aceasta negresa de post cu nuci e foarte simpla dar si foarte gustoasa, si se poate transforma oricand in tort, daca, evident, coaceti aluatul intr-o forma rotunda. Il puteti unge cu gem si-apoi cu glazura de ciocolata (70- 85% cacao). Un deliciu!!!!
Nucile le puteti incorpora in compozitia sau rasfira deasupra, pont valabil pentru ambele variante.

Acum va voi arata cum mi-a iesit mie negresa sub forma de prajitura 🙂

 

Ingrediente:

  • o cana de zahar
  • 1 cana jumatate de apa (minerala)
  • 1 cana ulei (si inca un sfert)
  • 3 cani faina (nu pline)
  • 3 linguri mari cacao
  • 1 plic praf copt (10 g)
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar (optional)
  • 100-150 g nuci zdrobite cu sucitorul sau tocate cu cutitul, nu macinate
  • esenta de rom sau vanilie
  • coaja de portocala confiata, taiata bucatele mici ca bobul de porumb, sau alte fructe uscate ori stafide, tinute in alcool (optional)

 

!!! Se foloseste aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor (250 ml)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se pun zaharul, apa si uleiul in castronul mixerului si se bat bine; se adauga cacaua, praful de copt si bicarbonatul.
Se adauga jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si se bate in continuare. Apoi se adauga restul de faina, mirodeniile si nucile si se amesteca bine cu lingura (va reamintesc ca nucile se pot presara peste blat, in loc sa fie incorporate in aluat). Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina sau tapeteta cu hartie de copt, de aprox. 25×32 sau in tava de aragaz, daca nu vrem sa iasa prea inalta. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit in tava si-apoi se taie (in patrate, dreptunghiuri, cum vreti).

Eu am lasat-o asa cum era, fiindca n-am pus nucile in compozitie, ci deasupra, si mi s-a parut ca arata bine asa 🙂

Foooarte buna!!!!!!

Sfat: Se poate face o glazura de zahar dintr-o cana de zahar pudra si 2-3 linguri de apa (daca trebuie apa, se mai adauga 1-2 linguri dar crema rezultata trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase nu mai subtire de-atat)
Dupa ce s-a uns prajitura se mai da in cuptorul fierbinte cca. 1 min, ca sa prinda luciu.

 

Poza veche 🙂

 

 

Reteta preluata de la Higeia

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Cristina 10 februarie 2012 - 19:43

Buna,Laura, la sfarsitul retetei ai uitat sa spui ingredientul, ai zis doar ca sunt 150 gr. Imi spui te rog ce anume ai omis? Cumva nuci?

Raspunde
Laura Sava 29 noiembrie 2014 - 13:38

Da, Cristina, nuci erau alea 😀
Sper sa revii cu un comentariu din care sa aflu ca ai incercat-o si ti-a placut!!!

Raspunde
Marcu Geovanna 1 decembrie 2014 - 14:14

Buna, in legatura cu fursecurile cu nuci si ciocolata pentru Craciun..azi le-am facut..si din pacate nu mi-au iesit..am urmat reteta exact..dar s-au lasat..atat de tare incat s-au unit :))) Acum rad dar cand le-am vazut imi venea sa plang..Singura schimbare a fost ca in compozitie am pus si nuci si migdale macinate..dar aceeasi cantitate in total ca in reteta..Asta sa fi fost problema? Te rog sa ma lamuresti ca au iesit f gustoase numai ca deloc aspectuase 🙁 Ms anticipat

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.