Papanasi prajiti

5 comentarii
Cui nu-i plac papanasii?! Noi adoram in aceeasi masura si papanasii fierti si papanasii prajiti 😀
Sunt deliciosi cu smantana din belsug si dulceata preferata!!!!!!!

Ingrediente:

  • 600 g branza de vaci
  • 100 g de rahat aromat (4 buc )
  • 50 g de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 pumn de stafide inmuiate in coniac

 

Mod de preparare:

Branza de vaci se amesteca cu zaharul si oul batut separat. Faina se amesteca cu sare (cat luati cu trei degete) si gris si se adauga la compozitia de branza. Se taie rahatul marunt si se amesteca impreuna cu coaja de lamaie rasa si stafidele inmuiate. Se adauga apoi in compozitie si se amesteca bine. Pe masa de lucru se presara putina faina si se rastoarna toata compozitia. Se formeaza un rulou gros, din care se taie bucati late de aprox. 3-4 cm. cu un cutit ascutit (treceti lama cutitului prin faina inainte de a taia).

Se face o mica gaura, cu degetul, in mijlocul fiecarui “disc”, si se pun la prajit in tigaia cu ulei incins:

Papanasii se prajesc la foc mic, pentru ca altfel se ard la suprafata iar in interior raman cruzi. Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie absorbante si se umplu cu smantana si dulceata:

Daca vreti, puteti forma cateva “mingiute” de aluat, cu care sa decorati papanasii (desigur, vor fi prajiti inainte 😀 )

Se servesc calzi sau reci, sunt la fel de gustosi!!!!!!!!

 

Pozele vechi 🙂

Reteta inspirata de Cosmina Liana

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

5 comentarii

Anonymous 30 martie 2012 - 17:44

Buna Laura!

Reteta suna bine, doar ca nu sunt fan rahat, nici in cozonac nu imi place. L-as putea inlocui cu altceva? Multumesc

Raspunde
Liliana 8 martie 2010 - 20:22

Buna Laura

Te-am descoperit in urma cu putin timp in Decat o Revista, iar acum 2 zile am incercat deja prima reteta…papanasii prajiti!

Sunt o persoana cam greu de multumit, care nu se entuziasmeaza asa usor, dar papanasii pe care i-am preparat dupa reteta ta sunt cei mai buni pe care i-am mancat vreodata!!!
Combinatia dintre branzica si rahat le da acestora un gust…divin 😀
Cu siguranta am sa mai incerc retete propuse de tine…de fapt, urmatoarea de pe lista este Prajitura Rafaello.

Te felicit, iti urez noi succese si-ti multumesc.

Liliana

Raspunde
Laura 10 iunie 2008 - 09:47

Fane, si eu m-am distrat de expresia asta :))) …insa ii apartine unei fete de pe culinar de la care am preluat reteta…cu tot cu modul de preparare 😛
Ma bucur ca ti-au placut papanasii!!!
…si te mai astept pe la mine! 🙂

Raspunde
fane 3 iunie 2008 - 18:18

mi-au placut papanasii si expresia “ii dai una in cap la ou” Sa mai trimiti retete tot asa de bune!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.