Trifle individuale cu zmeura si mascarpone

4 comentarii

Trifle individuale cu zmeura si mascarpone, iata desertul cu care l-am intampinat pe Cipi in seara asta, cu ocazia implinirii a 20 de ani de casnicie! Douazeci!!!! 😀 La muuulti ani noua, asadar! :))

Si, ca niciodata pana acum, inca de dimineata, mi-am amintit toate momentele traite de mine si Cipi in ziua nuntii noastre. Acum 20 de ani, pe la ora asta, eram deja cam ametiti…si de la atata emotie, si de fericire, dar si de la sampania care curgea spumoasa-n cupe 😀

Astazi, iubirea noastra e si mai puternica, mai ales ca il avem si pe Bogdi alaturi, si ma rog ca nimeni si nimic sa nu tulbure dragostea noastra. Sa fim si aici, si vesnic, impreuna!!!

Ani frumosi si fericiti tuturor!!!

 

Ingrediente pentru cca. 12 pahare inalte:

Pentru blatul de lamaie:
  • 4 oua mari
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 185 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g unt
  • zeama si coaja unei lamai mici
Pentru crema de mascarpone si zmeura:
  • 500 g branza Mascarpone
  • 120 g zahar vanilat
  • 80 g zahar tos
  • 600 g zmeura congelata
Pentru sirop (optional):
  • 100 ml apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • zmeura proaspata
  • frunzulite de menta

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 de grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 20×30 cm. Se scoate punga cu zmeura din congelator.

Pentru blatul de lamaie, se bat cateva minute (2-3 minute) ouale intregi cu praful de sare (cat luati cu 3 degete) si zaharul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt; untul se topeste la microunde sau la bain-marie. Se rastoarna apoi compozitia uscata: faina+praf de copt peste compozitia cu oua, se amesteca cateva secunde cu mixerul la viteza mica, si se toarna untul topit impreuna cu coaja si zeama de lamaie. Cand obtineti un aluat omogen, turnati-l in forma pregatita si nivelati. Blatul se coace cca. 20 de minute. Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma.

Pentru crema, se amesteca branza Mascarpone cu zaharul vanilat si tos (puteti sa folositi doar vanilat sau doar tos) si se lasa sa stea cca. 5 minute. In acest timp, se zdrobeste zmeura, pe jumatate congelata, cu furculita. Se amesteca cu spatula cele doua compozitii, fara insa a exagera! Crema se pastreaza la frigider pana cand e nevoie de ea.

Siropul se face incredibil de usor: se amesteca apa cu zaharul vanilat 😀 …saaau, daca vreti sa-i dati o nota si mai festiva desertului, folositi Limoncello!

Urmeaza straturile acum :)) In pahare inalte, claditi straturi de blat, pe care il insiropati usor cu pensula de bucatatrie, si crema aromata si dulce. Bateti frisca tare impreuna cu zaharul pudra si faceti mici “moturi” pe marginea paharelor (eu am vrut sa fac niste petale de flori, dar cum la ornat am doua maini stangi… 😀 ). Puneti in mijloc cate o zmeura proaspata si un firicel de menta…si serviti!!!

Cipi a fost foarte incantat de mica mea surpriza dulce! <3

Si Bogdi chiar si mai mult de-atat!!! :)))

E un desert foarte de efect si extrem de delicios!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Adela 8 octombrie 2020 - 16:56

Ce frumos vorbesti despre voi! Ma bucur mult sa vad oameni care traiesc impreuna in bucurie, se ajuta si cresc impreuna.
Multi ani si de acum inainte, la fel de dulci si aromati 🙂

Raspunde
Laura 8 octombrie 2020 - 13:06

La multi ani fericiti si sanatosi impreuna! Cu iubire si fericire!

Raspunde
Dana 8 octombrie 2020 - 07:51

La multi ani binecuvantati sa aveti si de acum inainte, draga Laura! Foarte frumoasa si cu siguranta delicioasa surpriza!

Raspunde
Ioana 7 octombrie 2020 - 23:34

Ce frumos ai scris! Felicitări, dragă Laura, și mulți ani înainte! Să vă iubiți veșnic!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.