E luni si ploua marunt, iar vara e departe 😀 , asa ca avem nevoie de o reteta salvatoare, de un iaurt cu miere ca-n Grecia, cremos, gustos…si sanatos! :))
Eu am folosit mierea cumparata din Nikiti: de pin, de portocale si sousoura, dar orice miere e binevenita (sa fie totusi fluida, nu zaharisita). Iar, pe langa nuci, culese din nucul ce ne pazeste curtea, am pus si cateva smochine…din smochinul nostru, care acum cativa ani era numai un bat 😛
„Reteta” e prea usoara si este pe placul tuturor, si a celor mari dar mai ales a celor mici!!!!
Nu le mai cumparati iaurt cu fructe din comert, ci preparati, impreuna cu ei, acest desert nemaipomenit!
Ingrediente:
- 500 g iaurt grecesc
- 4 linguri miere (sau mai mult, dupa gust)
- nuci tocate (sau migdale, ori fistic)
- smochine proaspete sau alte fructe de sezon
Sfat: daca il serviti vara, folositi iaurt rece, de la frigider, sau puneti-l dupa ce e gata, la frigider. Acoperit, neaparat, ca sa isi pastreze prospetimea!
Dupa poza asta nu imi mai amintesc nimic 😀 😀
Mod de preparare:
Mierea greceasca e delicioasa!!!
Si muzica greceasca si mai si!!!!! :))))
Asistentul meu culinar: mama 😀 , m-a ajutat sa va arat cat de usor se prepara acest desert:
Foarte usor, asa-i?! Se amesteca iaurtul si se imparte in boluri mici de sticla…sau intr-un bol mai mare, daca sunteti lacomi ca mine 😀 (in apararea mea, pot spune ca l-am impartit cu Bogdi si cu Cipi), se toarna mierea si se presara nuci + felii de fructe:
Simplu si bun!!!
…pana si borcanul asta mare in care am „cladit” desertul e tot din Grecia luat :))) Si tot cu iaurt a fost, iaurt natur. Sa va mai zic cat de rau imi pare ca nu am mai luat macar unul??!
Dar, desigur, nu borcanul e important ci continutul, care e suuuper bun!!!
Vara, intr-o lingurita!!!!
Pentru voi, dragilor!!!! Sa il savurati cu placere, daca il incercati!