12,2K

Asa l-am intampinat noi pe Mos Craciun anul acesta, cu acesti biscuiti deliciosi de ciocolata!!!
Si cu o cana mare de ciocolata calda, pe care, insa, nu a mai ajuns s-o savureze fiindca in momentul in care Bogdi s-a vazut cu toate cadourile rasfirate pe jos, in camera, l-a condus politicos spre usa 😀
Noi credem ca i-au placut tare mult mosului si ca la anu’ va veni la fel de vesel si de incarcat cu jucarii!!!
Noi credem ca i-au placut tare mult mosului si ca la anu’ va veni la fel de vesel si de incarcat cu jucarii!!!
Acum doi ani l-am ademenit cu inelusele astea minunate 🙂
Ingrediente pentru cca. 30 de bucati:
- 125 g unt
- 150 g zahar
- 1 ou mare
- 50 g cacao
- 150 g faina
- 1/2 lingurita esenta de vanilie sau rom
- un praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
Poze noi 🙂



Minunatii biscuiti refacuti…cu tot cu sectiune 😀

Mod de preparare:
Frecati bine untul cu zaharul tos. Incorporati oul batut si cacaua, faina, esentele, praful de sare si praful de copt. Adaugati ciocolata rasa. Modelati aluatul in forma de bila si puneti-l la frigider pentru cca. 25-30 de minute. Daca va grabiti, puneti-l la congelator 10 minute.
Incalziti cuptorul la semnul 4 sau la 180 grade C (foc potrivit).
Tapetati cu hartie de copt o tava mare (de la aragaz) si asezati, la distanta unele de altele, bile (potrivite) din compozitie, modelate in palma:
Dati la cuptor timp de aprox. 12 minute:
Foarte usor de facut, asa-i?! Si de „degustat” 🙂 …mai ales langa o cana de ciocolata calda!!!!
Buni tare si plini de ciocolata!!! …daca aveati ceva dubii, va marturisesc ca eu i-am ales 😀
Speram ca si voi sa fi avut un Craciun de vis, ne revedem curand!
Serviti, va rog, unul, doi sau cati biscuiti vreti 🙂
29 comentarii
te rog mult spune-mi si mie… se freaca untul cu zaharul.. pana se topeste zaharul? sau doar pana se omogenizeaza?
Nu trebuie chiar sa se topeasca, dar ar fi indicat ca zaharul sa fie bine amestecat cu untul. Mixeaza compozitia pana se spumeaza usor (cca. 2 minute).
sunt cei mai buni biscuiti!!
Te pup dulce, draga mea!!!! Ma bucur tare mult ca v-au placut 🙂
eu am pus esență de migdale și acești biscuiți au avut gustul și aspectul pricomigdalelor.
Super idee, Mirela 😉
delicios
Aveti grija ca cuptorul ca eu am ars prima serie pt ca i-am lasat cam mult.Super deliciosi.O sa-i mai fac.
vai, prin cate am trecut sa fac biscuitii astia! =)) dar totul a meritat!!
Sunt grozavi! La fel ca toate reţetele postate; foarte bine explicate. Abia aştept să le încerc şi pe restul. Felicitări!
Acum am scos biscuitii de la cuptor! Sunt absolut divini!!!! Tocmai te-ai ales cu o fana 😀 Multumesc frumos de reteta!
@Cristina: Dupa ce faci aluatul,incearca sa-l pui la frigider jumatate de ora-o ora. El o sa se intareasca si va fi mai usor de modelat. Sper ca te ajuta 🙂
Foarte buni! Data viitoare o sa pun doar 100g ciocolata. Sunt totusi biscuiti cu ciocolata si nu ciocolata cu biscuiti…Se reduc si caloriile in acest fel 🙂
Off cred ca gresesc undeva eu…am tinut cont de tot ce ai scris dar aluatul meu nu iese asa tare incat sa il pot modela cu mana ( l-am pus cu lingutita), biscuitii se intind ( ies mai mult plati, decat rotunzi), poti sa imi spui unde gresesc te rog?
Abia am scos din cuptor prima transa. Sunt biscuitii perfecti pentru asa o sarbatoare. Eu am pus in plus fata de reteta ta si razatura de portocala. Sunt bestiali….:))
Craciun fericit!
Waw, minunat, abia astept sa fac si eu biscuiti din astia. Si din aia de care a facut baietelul dumneavoastra pt. Moshu!!!!
Nu merge ciocolata neagra, amara, din comert? Stiam ca aceea merge cel ma bine la dulciuri, nu cea cu lapte…
Vă citesc blogul de ceva timp, dar până acum doar am salivat la bunătăţile de aici. Fiind însă o chocoholică, astăzi însă am încercat biscuiţii ăştia şi, deşi abia i-am scos din cuptor, nu m-am putut abţine, iar verdictul este: diviiiiini!! 😀
Mulţumim mult pentru toate reţetele minunate, eu am deja o întreagă listă pe care vreau să le fac şi nu ştiu pe care să le încerc mai întâi. Hihi 🙂
Un weekend plăcut vă urez!
ii fac pt a 4a oara,is bestiali.Imi place blogul tau pt k orice intrebare de incepatori avem esti draguta si raspunzi,fara sa ne iei de sus,cum am patit la alte bloguri…is fanul tau:)
am facut biscuitii is superbi….
Noul An să-ţi aducă sănătate, să fie mai bogat în împliniri şi plin de succese. La mulţi ani!
Am notat reţeta.
Da, Laura am avut un Craciun minunat cu multa pace, colinde, slujbe frumoase la Catedrala… Tot ce am gatit s-a mancat cu mare pofta si inca primesc feedback-uri pozitive legate de dulciurile pe care le-am facut. Tortul de Craciun a fost suuuppper! Eu am facut doua (ca nu m-am putu rabda) unul pentru noi si unul pentru musafiri si la al doilea am pus doar mascarpone si in loc de caise am pus portocale.
Biscutii de ciocolata si ciocolata calda sunt pe gustul meu, deci urmeaza sa le fac curand. Multi pupici dulci pentru tot!!!
Mmmm, minunaţi! Trebuie încercaţi neapărat! :))
Sărbători fericite, ciocolatine, în continuare! :))
Ii fac si eu d-rei mele ! Praji cu vin deja au facut cu ochiul domnului!
Faza simpatica e ca la cateva zile dupa ce mi-am schimonosit fata in fel si chip in fata vreunei retete noi, pe aici, si mai chem si ajutoare, primesc RSS.Cred ca e atentionare: Nu uita sa le si faci!
Sarbatori fericite si un nou an imbelsugat !
Tare bine arata biscuitii, cred ca sunt si foarte gustosi! Trebuie sa-i incerc si eu, neaparat.
Bine ai (re)venit, Mosule, ho, ho, ho!!! :)))
Tare mi-ar placea sa te am langa mine, la o cafeluta…si un biscuite 😛
Pupici!!!!!!
Oh, Doamne, ar fi ceva de neconceput!!! 😛
Te pup Cami draga si de-abia astept sa vad ciocolatosul 😀
O seara frumoasa si tie!!!
Ho, ho, ho… io sint mosul… arata tare super ciocolatosi biscuitii astia. Tare-as servi unul miine dimineata alaturi de cafeluta…
Laurici, cred ca daca s-ar lua ciocolata de pe piata ai fi cea mai dezamagita! Am sa vin si eu cu o reteta de tort de ciocolata care am facut acum. Un deliciu.. o seara placuta! Te tzuc Cami