Biscuiti de ciocolata

29 comentarii
Asa l-am intampinat noi pe Mos Craciun anul acesta, cu acesti biscuiti deliciosi de ciocolata!!!
Si cu o cana mare de ciocolata calda, pe care, insa, nu a mai ajuns s-o savureze fiindca in momentul in care Bogdi s-a vazut cu toate cadourile rasfirate pe jos, in camera, l-a condus politicos spre usa 😀
Noi credem ca i-au placut tare mult mosului si ca la anu’ va veni la fel de vesel si de incarcat cu jucarii!!!
Acum doi ani l-am ademenit cu inelusele astea minunate 🙂
Ingrediente pentru cca. 30 de bucati:
– 125 g unt
– 150 g zahar
– 1 ou mare
– 50 g cacao
– 150 g faina
– 1/2 lingurita esenta de vanilie sau rom
– un praf de sare
– 1/2 lingurita praf de copt
– 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
Poze noi 🙂
[shashin type=”photo” id=”18140,18139,18142″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Minunatii biscuiti refacuti:
[shashin type=”photo” id=”18141″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Mod de preparare:
Frecati bine untul cu zaharul tos. Incorporati oul batut si cacaua, faina, esentele, praful de sare si praful de copt. Adaugati ciocolata rasa. Modelati aluatul in forma de bila si puneti-l la frigider pentru cca. 25-30 de minute. Daca va grabiti, puneti-l la congelator 10 minute.
Incalziti cuptorul la semnul 4 sau la 180 grade C (foc potrivit).

Tapetati cu hartie de copt o tava mare (de la aragaz) si asezati, la distanta unele de altele, bile (potrivite) din compozitie, modelate in palma. Dati la cuptor timp de aprox. 12 minute.

Foarte usor de facut, asa-i?! Si de “degustat” 🙂 …mai ales langa o cana de ciocolata calda!!!!

[shashin type=”photo” id=”15754,15755,15756″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Buni rau si plini de ciocolata!!! …daca aveati ceva dubii, va marturisesc ca eu i-am ales 😀

[shashin type=”photo” id=”15757″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Speram ca si voi sa fi avut un Craciun de vis, ne revedem curand!

Serviti, va rog, unul, doi sau cati biscuiti vreti 🙂

[shashin type=”photo” id=”15753″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

[shashin type=”photo” id=”15758″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

29 comentarii

disqus_hlnduq5f2H 24 octombrie 2015 - 22:30

te rog mult spune-mi si mie… se freaca untul cu zaharul.. pana se topeste zaharul? sau doar pana se omogenizeaza?

Raspunde
Laura Sava 26 octombrie 2015 - 07:58

Nu trebuie chiar sa se topeasca, dar ar fi indicat ca zaharul sa fie bine amestecat cu untul. Mixeaza compozitia pana se spumeaza usor (cca. 2 minute).

Raspunde
Yonella Blondutza 21 decembrie 2014 - 22:46

sunt cei mai buni biscuiti!!

Raspunde
Laura Sava 26 octombrie 2015 - 07:58

Te pup dulce, draga mea!!!! Ma bucur tare mult ca v-au placut 🙂

Raspunde
mirela 4 iulie 2013 - 21:12

eu am pus esență de migdale și acești biscuiți au avut gustul și aspectul pricomigdalelor.

Raspunde
Laura Sava 26 octombrie 2015 - 08:00

Super idee, Mirela 😉

Raspunde
Ioana Munteanu 17 mai 2013 - 14:30

delicios

Raspunde
Magda 4 ianuarie 2012 - 14:48

Aveti grija ca cuptorul ca eu am ars prima serie pt ca i-am lasat cam mult.Super deliciosi.O sa-i mai fac.

Raspunde
Tediana 1 noiembrie 2011 - 21:17

vai, prin cate am trecut sa fac biscuitii astia! =)) dar totul a meritat!!

Raspunde
Anonymous 17 septembrie 2011 - 15:58

Sunt grozavi! La fel ca toate reţetele postate; foarte bine explicate. Abia aştept să le încerc şi pe restul. Felicitări!

Raspunde
Raluca 18 iunie 2011 - 16:14

Acum am scos biscuitii de la cuptor! Sunt absolut divini!!!! Tocmai te-ai ales cu o fana 😀 Multumesc frumos de reteta!

Raspunde
Anonymous 20 aprilie 2011 - 22:56

@Cristina: Dupa ce faci aluatul,incearca sa-l pui la frigider jumatate de ora-o ora. El o sa se intareasca si va fi mai usor de modelat. Sper ca te ajuta 🙂

Raspunde
MihaelaG 8 ianuarie 2011 - 20:38

Foarte buni! Data viitoare o sa pun doar 100g ciocolata. Sunt totusi biscuiti cu ciocolata si nu ciocolata cu biscuiti…Se reduc si caloriile in acest fel 🙂

Raspunde
cristina 6 ianuarie 2011 - 15:52

Off cred ca gresesc undeva eu…am tinut cont de tot ce ai scris dar aluatul meu nu iese asa tare incat sa il pot modela cu mana ( l-am pus cu lingutita), biscuitii se intind ( ies mai mult plati, decat rotunzi), poti sa imi spui unde gresesc te rog?

Raspunde
mihaela 24 decembrie 2010 - 22:08

Abia am scos din cuptor prima transa. Sunt biscuitii perfecti pentru asa o sarbatoare. Eu am pus in plus fata de reteta ta si razatura de portocala. Sunt bestiali….:))
Craciun fericit!

Raspunde
Nedelcu Alina 20 decembrie 2010 - 16:48

Waw, minunat, abia astept sa fac si eu biscuiti din astia. Si din aia de care a facut baietelul dumneavoastra pt. Moshu!!!!

Raspunde
Lilly.RO 17 noiembrie 2010 - 16:34

Nu merge ciocolata neagra, amara, din comert? Stiam ca aceea merge cel ma bine la dulciuri, nu cea cu lapte…

Raspunde
Ioana 22 octombrie 2010 - 17:46

Vă citesc blogul de ceva timp, dar până acum doar am salivat la bunătăţile de aici. Fiind însă o chocoholică, astăzi însă am încercat biscuiţii ăştia şi, deşi abia i-am scos din cuptor, nu m-am putut abţine, iar verdictul este: diviiiiini!! 😀
Mulţumim mult pentru toate reţetele minunate, eu am deja o întreagă listă pe care vreau să le fac şi nu ştiu pe care să le încerc mai întâi. Hihi 🙂

Un weekend plăcut vă urez!

Raspunde
Anonymous 12 septembrie 2010 - 18:48

ii fac pt a 4a oara,is bestiali.Imi place blogul tau pt k orice intrebare de incepatori avem esti draguta si raspunzi,fara sa ne iei de sus,cum am patit la alte bloguri…is fanul tau:)

Raspunde
Anonymous 30 iulie 2010 - 17:54

am facut biscuitii is superbi….

Raspunde
nana 30 decembrie 2009 - 11:57

Noul An să-ţi aducă sănătate, să fie mai bogat în împliniri şi plin de succese. La mulţi ani!
Am notat reţeta.

Raspunde
Amalia 29 decembrie 2009 - 10:54

Da, Laura am avut un Craciun minunat cu multa pace, colinde, slujbe frumoase la Catedrala… Tot ce am gatit s-a mancat cu mare pofta si inca primesc feedback-uri pozitive legate de dulciurile pe care le-am facut. Tortul de Craciun a fost suuuppper! Eu am facut doua (ca nu m-am putu rabda) unul pentru noi si unul pentru musafiri si la al doilea am pus doar mascarpone si in loc de caise am pus portocale.
Biscutii de ciocolata si ciocolata calda sunt pe gustul meu, deci urmeaza sa le fac curand. Multi pupici dulci pentru tot!!!

Raspunde
Svea 28 decembrie 2009 - 18:54

Mmmm, minunaţi! Trebuie încercaţi neapărat! :))
Sărbători fericite, ciocolatine, în continuare! :))

Raspunde
Raluca Octavia 28 decembrie 2009 - 06:33

Ii fac si eu d-rei mele ! Praji cu vin deja au facut cu ochiul domnului!
Faza simpatica e ca la cateva zile dupa ce mi-am schimonosit fata in fel si chip in fata vreunei retete noi, pe aici, si mai chem si ajutoare, primesc RSS.Cred ca e atentionare: Nu uita sa le si faci!
Sarbatori fericite si un nou an imbelsugat !

Raspunde
Alexandrina 28 decembrie 2009 - 00:00

Tare bine arata biscuitii, cred ca sunt si foarte gustosi! Trebuie sa-i incerc si eu, neaparat.

Raspunde
Laura 27 decembrie 2009 - 22:39

Bine ai (re)venit, Mosule, ho, ho, ho!!! :)))
Tare mi-ar placea sa te am langa mine, la o cafeluta…si un biscuite 😛
Pupici!!!!!!

Raspunde
Laura 27 decembrie 2009 - 22:34

Oh, Doamne, ar fi ceva de neconceput!!! 😛
Te pup Cami draga si de-abia astept sa vad ciocolatosul 😀
O seara frumoasa si tie!!!

Raspunde
Daniela 27 decembrie 2009 - 22:23

Ho, ho, ho… io sint mosul… arata tare super ciocolatosi biscuitii astia. Tare-as servi unul miine dimineata alaturi de cafeluta…

Raspunde
Cami 27 decembrie 2009 - 21:53

Laurici, cred ca daca s-ar lua ciocolata de pe piata ai fi cea mai dezamagita! Am sa vin si eu cu o reteta de tort de ciocolata care am facut acum. Un deliciu.. o seara placuta! Te tzuc Cami

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.