Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (13 votes cast)

 

 

O aniversare, un moment special petrecut in familie sau cu prietenii trebuie neaparat sa includa un tort de ciocolata 😀 Unul pliiiin de ciocolata, decadent si delicios. Cum e acesta pe care vi-l arat acum, si care, pe deasupra, mai e si fara coacere!!!

Bucurati-va pe deplin de gustul lui minunat!!!!!

 

Ingrediente:

Blat de biscuiti:

– 250 g biscuiti cu cacao sau digestivi

– 150 g unt

 

Crema de ciocolata:

– 200 ml smantana pentru frisca, nebatuta

– 400 ml smantana pentru frisca, batuta

– 500 g ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Glazura de ciocolata:

– 200 ml smantana pentru frisca

– 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Decor:

– biscuiti amarettini

– mici decoratiuni de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuitii cu un sucitor, dupa ce in prealabil au fost pusi intr-o punga, sau se macina la robotul de bucatarie. Se topeste untul la microunde sau la bain-marie si se amesteca cu praful de biscuiti. Se rastoarna compozitia intr-o forma cu diam. de 26 cm. si se netezeste bine (cu dosul unei linguri) pentru a “imbraca” cat mai uniform baza. Daca aveti o forma cu inel detasabil, nu ezitati s-o folositi ;). Se pune apoi forma la frigider pentru 30 de minute, timp in care se prepara crema.

Se incalzeste pe foc smantana dulce pentru frisca (200 ml), nebatuta (la foc mic), si cand e fierbinte (nu are voie sa fiarba!!!) se adauga ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine, pana cand incepe ciocolata sa se topeasca si se ia de pe foc. Se continua amestecarea pana la topirea completa a ciocolatei. Se lasa sa se racoreasca 2-3 minute, dupa care se amesteca, usor, cu frisca batuta (400 ml).

Se scoate forma de la rece, se toarna crema de ciocolata si se pune din nou la frigider, pentru minim 6 ore. Ideal ar fi sa o lasati peste noapte.

Glazura se prepara cu minim 2 ore inainte de a servi tortul, astfel: se incalzeste smantana dulce pentru frisca si se adauga ciocolata rasa sau rupta in bucati. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, si se lasa la racit. Cand e rece, se pune in frigider si se lasa, cum spuneam mai sus, minim 2 ore, sa se intareasca. Se scoate apoi si se bate cu mixerul 1-2 minute sau pana se ingroasa.

Se scoate tortul din frigider si se acopera cu glazura de ciocolata. Simplu sau in valuri, cum am facut eu 😛 (faceti cu dosul lingurii valuri pe suprafata tortului). Se decoreaza cu ciocolata sau biscuiti.

Un tort cu adevarat delicios si festiv!!!!!

Pentru voi, cu drag 🙂

Sfat: Daca folositi ciocolata neagra la glazura, in loc de ciocolata cu lapte cum am folosit eu, tortul va deveni si mai atragator, datorita contrastului dintre straturile de ciocolata.

Tags:
  • Irina Risha

    Am o întrebare.. ce fel de smântâna pentru frișcă folosești?? Mulțumesc frumos!!

  • Nicoleta Carmen Friedel Cilibi

    Draga Laura,tin sa iti multumesc ptr.aceasta reteta,e delicioasa,fara gelatina,nici un alt adaos,strict ingredientele retetei,trebuie sa le incerc si pe celelalte!Imi doresc sa iasa la fel de bune,deci recomand cu caldura aceasta reteta!

    • Nicoleta, sunt foooarte bucuroasa ca acest tort te-a sedus!!!! 😀
      Ai mare dreptate, e incredibil de bun si nu are nevoie de gelatina. Iti urez spor in continuare, sa-mi dai de stire negresit cand mai incerci ceva bun de la mine :))
      Pupici multi, multi!!!!

  • Pingback: Tort cu visine si mousse de ciocolata | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Alina Sabau

    Am facut ieri aceasta reteta, a iesit un tort delicios! Doar ca in crema de ciocolata am pus si doua foi de gelatina, mi-a fost teama ca nu se intareste. Mersi, Laura Sava pt retetele tale delicioase!

  • Pingback: Tort cu 3 feluri de ciocolata | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Stefania

    Arata delicios de frumos 🙂

  • Mihaela Simona Paşca

    YAMIII

  • Ana Lucia

    fara gelatina la crema?

  • Mardale Mihaela

    foarte buna si usor de facut, multumesc pentru reteta.

  • Ioana Spiridon

    Arata incredibil!

  • AndreeaDenisa

    Bunatate de tort !! <3

  • ONESTA B

    Uuuuuuuuuuuuuu , cata ciocolata … am salivat instant :d

  • Rocsy Ciobanu

    Mmmmm cam bun!

  • Broscatan Ioana

    buna, ai putea sa ne spui de unde iei decoratiunile de ciocolata? multumesc anticipat

2 Pingbacks/Trackbacks