Tort Diplomat cu capsuni

7 comentarii

[shashin type=”photo” id=”16449″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dragilor, nu stiu voi cum v-ati petrecut ziua de ieri, dar noi ne-am rasfatat cu un Tort Diplomat cu caspuni mirific 😀 I-am avut alaturi pe prietenii nostri cei mai dragi (pupici Miha si Leo pentru capsuni si maicuta Ecaterina si Ioana pentru surpriza) cu care am depanat amintiri si-am ras cu pofta. Diplomatul meu s-a bucurat de-un maaare succes, asa ca am avut o zi de neuitat!!! Sper sa il incercati si voi, fiindca e minunat!!!

 

Ingrediente:

– 200-250 g piscoturi

– 4 galbenusuri

– 250 ml lapte

– 350 ml smantana pentru frisca

– 100 g zahar

– 8 foi gelatina sau 15 g gelatina granule

– 500 g capsuni

 

Pentru sirop:

– 250 ml apa

– 50 g zahar

– cateva picaturi esenta de rom sau vanilie

 

Pentru decor:

– 250 ml smantana pentru frisca

– 22 capsuni (de aceeasi marime)

– 4-5 capsuni mari

 

Mod de preparare:

Preparati siropul, punand apa cu zaharul la fiert, la foc mic, cca. 2 minute sau pana cand da in clocot de cateva ori. Adaugati vanilie sau rom si lasati la racit.

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Daca folositi foi de gelatina, puneti-le intr-un bol incapator cu multa apa. Lasati-le timp de 10 minute (dupa 5-8 minute verificati daca s-au lipit, si daca da, dezlipiti-le). Daca folositi granule de gelatina, puneti atata apa cat sa treaca cu doua, trei degete deasupra lor (cca. 150 ml). Am mai explicat aici, la Tortul Diplomat, ce si cum 😛

Pentru crema, amestecati galbenusurile cu zaharul 2-3 minute sau pana se spumeaza; adaugati laptele, fierbinte, si transferati compozitia in bain-marie. Fierbeti crema 5 minute, amestecand des. Scoateti-o apoi din baia de aburi si lasati-o sa se racoreasca cateva minute. Scurgeti gelatina foite de apa (granulele se umfla si „inghit” toata apa) si adaugati-o in crema, amestecand energic. Lasati crema la racit. Inglobati frisca batuta.

Spalati capsunile si taiati-le cubulete.

Tapetati cu folie transparenta o forma de tort cu diam. de 26 cm. Puneti un strat de piscoturi la baza formei (rupeti-le si aranjati-le in asa fel incat sa acopere toata baza). Nu uitati sa le insiropati mai intai!!!! Turnati jumatate de crema si nivelati. Presarati, cat mai uniform, jumatate din cantitatea de capsuni. Puneti inca un strat de piscoturi, insiropate, si turnati restul de crema. Presarati restul de capsuni si apasati-le usor, sa intre in crema. Acoperiti cu folie transparenta si puneti in frigider pentru minim 5 ore.

Scoateti tortul din frigider, inlaturati folia si treceti cu un cutit ascutit pe marginea formei, pentru a dezlipi crema sau piscoturile. Rasturnati cu grija tortul pe un platou (puneti platoul pe forma si cu o miscare brusca, rasturnati tortul). Va arata asa:

[shashin type=”photo” id=”16450″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Rasturnati-l din nou pe platoul de servit, urmand aceeasi procedura. Desigur, il puteti pune direct pe platoul de servit, fara sa-l tot vedeti dansand prin aer 😀 , daca aveti doua spatule late si o pereche de maini care sa va ajute. Eu n-am avut, asa ca m-am distrat un pic, haha!!!

Ornati tortul cu frisca batuta si felii de capsuni (cele mari) pe care le taiati in felii subtiri si le asezati la baza. Asezati capsunile mici pe marginea tortului, unele langa altele, formand o bordura:

[shashin type=”photo” id=”16451″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Puneti cea mai frumoasa capsuna in mijlocul tortului si pregatiti-va sa-l savurati!!!!!!

[shashin type=”photo” id=”16452″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

S-a injumatatit rapid :)))

[shashin type=”photo” id=”16454,16455,16456″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Foarte racoritor si aromat, si bun!!!!!

[shashin type=”photo” id=”16453″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Adriana Rausch 9 iulie 2014 - 18:30

Dragă Laura, tortul diplomat de căpșuni l-am facut de două ori într- o lună. A devenit preferatul familie. Delicios, răcoritor si ușor de făcut. Îți mulțumesc pentru rețetele tale. Multă sănătate și numai bine ție și familiei tale.

Raspunde
Elena.D 7 iunie 2014 - 22:47

dar unde este draga noastra Laura. Zilnic accesez site-ul si nimic, nimic………….. Si ma intreb oare ce face Laura de numai posteaza nimic?

Raspunde
Laura Sava 6 iulie 2014 - 01:19

Elena, scumpa mea, atat de bine mi-a facut comentariul tau 🙂
Sint langa voi, dar mai in umbra…
Anul asta e unul foarte greu pentru mine, dar faptul ca va am aproape imi da aripi!!!!!!
Te imbratisez cu mare, mare drag!!!!!!!!

Raspunde
Olivia 6 iunie 2014 - 15:40

Inchei sezonul prajiturilor cu capsuni cu acest delicios tort.

Raspunde
Laura Sava 6 iulie 2014 - 01:17

Sa-l savurati cu pofta, Olivia!!!!!!! 😛

Raspunde
Elena Zaharia 31 mai 2014 - 13:36

Arata foarte bine! O sa incerc si eu aceasta reteta. Multumesc!

Raspunde
Laura Sava 6 iulie 2014 - 01:17

M-as bucura mult, Elena draga 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.