Cine ar refuza un tort de clatite cu gem si nuca, chiar si pe caldurile astea?! 😛
Iar daca aveti, cumva, din intamplare, clatitele deja facute, veti savura acest tort in mai putin de 20 de minute.
Ingrediente:
- 10 clatite facute dupa aceasta reteta
- 350 g gem de prune (sau in amestec cu gem de corcoduse)
- 200 g nuca macinata
- 50 ml rom sau jumatate de sticluta esenta de rom
- 25-30 g stafide
- 4 albusuri
- 4 linguri pline de zahar pudra
Mod de preparare:
Inmuiati stafidele in rom cu o zi inainte (sau in esenta de rom amestecata cu 4-5 linguri apa rece).
Prajiti clatitele dupa reteta de mai sus.
Ungeti o forma rotunda cu unt; asezati o clatita, ungeti-o cu gem, presarati nuca amestecata cu jumatate din zaharul pudra si cateva stafide inmuiate in rom.
Claditi clatitele una peste alta ca si un tort.
Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul ramas si ungeti tortul.
Introduceti in cuptorul bine incins (la 180 grade C), unde se lasa cca. 12-15 minute sau pana cand spuma devine aurie:
Pe cat de simplu, pe-atat de gustos!!!!
10 comentarii
deci, care e reteta de clatite?? ca linkul ma duce tot la aceasta:)
Cat de bun trebuie sa fie! Arata minunat! Ai avut ceva treaba zilele astea:).
Te pupic Laura draga!
mmm ce bine arata. si eu ador sa gatesc..insa nu stiu cat de bine ma pricep:D
arata de senzatie tortuletul tau , bravooo!!!
Cred si eu ca e gustos!Numai cand ma gandesc la nuca imi e pofta!
Foarte delicios arata! O idee buna ptr un „dulce” rapid!
eeeeeeeuuuuuu!!!!!!le refuz!!!!!suunt ulateeee!!!!gloazniceeeeee!!!!!!!…saa mi le dati mie sa le alunc!!!
si nu volbesc cu dvs!!!!!chiar asa faceti atatea ……..si falaaaa mineeeee?????!!!!!
arata intr-un mare fel!!!!yami,yami!!!si mie imi plac clatitele!!!o zi fumoasa!!
mniammm ce bine arata!!
La cat de bine arata as sta si sa fac clatitele pe caldurile astea !
Si sigur o sa fac desertul aceasta !