Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Ingrediente

  • 100-120 g. faina
  • 2 oua, batute usor
  • 300 ml. lapte obisnuit
  • 25 g. unt, topit
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  • Puneti faina intr-un castron.
  • Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine cu telul sau mixerul astfel incat sa obtineti o compozitie fara cocoloase.
  • Adaugati treptat laptele ramas, untul si putina sare.
  • Bateti pana obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea minim 1 ora la rece.
  • Prajiti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros.
  • Intoarceti dupa 40-60 secunde, apoi mai lasati-le inca 30-40 secunde.
  • Asezati foile pe o farfurie si acoperiti-le cu hartie pergament sau cu un capac.



Eu am sarit peste etapa asta “clasica” de formare a aluatului pentru ca am shakerul “minune” de la Tupperware, in care pun toate ingredientele, odata…dupa care il scutur bine si gata aluatul, fara nici o cocoloasa :P

…despre asta vorbesc :))

…asa arata aluatul, pregatit de a se transforma in clatite :P


Si aici rezultatul final…si extrem de gustos! :D

 

Note:

Puteti folosi 150 ml. lapte si 150 ml. apa minerala (sau lapte batut) in loc de 300 ml. lapte si 120 g. faina sau chiar 150 g. daca aluatul e prea lichid. Am mentionat asta sus la ingrediente.

Tags:
About the Author

  • Marina

    Mie mi-au iesit 8 clatite din cantitatile de mai sus. Sunt bune, mi-au placut.

  • http://www.facebook.com/ionita.violeta Ionita Violeta

    Grozava reteta! A descoperit-o sotul si-i ies de minune! Esti tare priceputa mai, Laura! Bravo, tie!

  • Eddy

    mie nu mi sau lipit niciodata

  • http://www.blogger.com/profile/15967831742125574419 icaneatualiveifudontgivemeroses

    super bune :) multumesc Laura!

  • Anonymous

    gata, le-am facut! pe toate 13 cate au iesit din indicatiile exacte ale Laurei:) de obicei prima clatita sau mai multe nu-mi reuseau, dar la aceasta reteta NU s-a intamplat asa ceva!mersi mult!…acuma e prea tarziu, le mancam maine:)

  • Anonymous

    hahahah…auzi ca “O clatita la timpu ei face cat 10 femei” :)))

    acum le incerc si eu!mi-e pofta la 2 noaptea..:(

  • http://artamoderna.net Daniel Stanciu

    Deci vreau sa spun ca dupa ce am vazut reteta, nu m-am putut aptine si mi-am facut si eu clatite ! Nu am respectat reteta intocmai imi pare rau dar in schimb ca sa fie distractia si mai mare am ,,filmat” totul ! VOILA !

    http://www.artamoderna.net/the-choshen-one/

  • Anonymous

    Excelenta reteta! Au iesit perfecte. Mii de multumiri :)

  • Anonymous

    O clatita la timpu ei face cat 10 femei

  • http://www.blogger.com/profile/11657101271952735169 Ela

    Chiar in seara aceasta am facut clatite dupa aceasta reteta si au iesit fragede si gustoase.Ma bucur ca mi-au iesit pentru ca mai capat si eu incredere pentru viitor,tin sa mentionez ca nu stiu sa gatesc,rar o fac si de aceea mi-a fost de mare ajutor reteta.Multumesc frumos!

  • http://misterele-terrei.blogspot.com/2011/12/clatie-retete.html Clatite

    si eu fac clatite dar o reteta simpla apa faina si sare, asa le facea bunica mea si imi plac foarte mult poate si tigaia conteaza

  • http://www.blogger.com/profile/10286206045697200057 Horik

    (cred ca sunt singurul baiat care a citit vreodata ce scire pe aici..ce amuzant:) ) Sunt…destul de pasionat de bucatarie, dar clatitele imi lipseau din palmares. Reusita, surprinzatoare, de altfel, a fost insotita de un mare strigat de victroie si bucurei :)) ( cred ca am bramburit un pic cantitatile, dar…au iesit, oricum..se pot numi clatite) Multumesc!

  • http://www.blogger.com/profile/03560445479517907538 Amalia

    Laura, clatitele astea au un gust fantastic. Rar am mai mincat ceva asa bun. O sa pastrez reteta ta, deci pt cind fac clatite de-acum (eu vorbind din cura de slabire) Cum se zice pe aici: Thanks a lot :)))) Amalia.

  • http://www.blogger.com/profile/16187644084520529558 cielle

    Intradevar, dupa multe incercari, am descoperit si eu ca cel mai bine iti ies clatitele cu lapte si putina apa minerala. Nu stiu despre altele in legatura cu laptele batut, dar mie, intotdeauna cand am facut cu iaurt sau lapte batut, ori mi se lipeau chiar imediat cand le faceam, ori, daca lasam aluatul cateva ore sau pe a doua zi, mi se lipeau atunci de tigae(chiar de teflon_!). Asa ca am decis ca sa nu mai pun lapte batut la clatite. In schimb apa minerala sau chiar si berea fac minuni. Bineinteles ca laptele va ramane “baza” in prepararea lor.

  • Geni

    Eu fac clatitele punand in parti egale lapte si apa minerala+un varf
    de cutit de praf de copt.Asa raman
    clatitele pufoase 1-2 zile si se pot
    incalzi la microunde.Eu pun in loc
    de unt,ulei(din cauza de varsta!)si
    nu bat prea tare compozitia ca se
    numai spuma si nu e bine!Probeaza o data si vei vedea ce bune sant!
    Multi pupici din Dortmund

  • http://www.blogger.com/profile/13444470913783823457 MeMo

    Cate clatite se fac din reteta?

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Oooh, Geni draga, pai atunci onoarea e de partea mea :)
    …si am sa-ti marturisesc ca in timp ce iti citeam mesajul am avut o mica tresarire gandindu-ma ca poate esti chiar tu… :P
    Iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele extrem de frumoase si calde, mi-au bucurat inima!!!
    …si pentru recomandari, hi, hi…

    Te astept cu mare drag pe blogul meu, oricand! Pupici multi, multi si dulci! :)

  • http://www.blogger.com/profile/05968693638524255197 Geni

    Draga Laura iti multumesc mult pt.reteta de aluat pt.tupper.Eu sant de fapt dr.stomat.din Dortmund despre care ti-a scris prietena mea Gina.Dupa ce am descoperit blogul tau l-am laudat (pe drept)la toti si asa ai mai primit niste admiratoare din Germania.Te admir pt.daruirea cu care faci totul si astept cu nerabdare retetele tale,si in general tot ceea ce scrii pe blog este pt.mine o delectare!Sant mandra de tine!Te sarut.Geni

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Geni draga, imi face o mare, mare placere sa te am aproape :)
    Am avut de gand, de ceva timp incoace, sa imi “imbogatesc” blogul cu cateva retete de la Tupperware dar nu am reusit sa le pun in aplicare…acum, insa, vazand ca exista doritori :P …promit sa fac lucrul asta cat de curand!
    Una dintre retete la care am folosit bolul mare este asta: http://savalaura.blogspot.com/2009/01/saviecuta-cu-mac-si-nuca-baigli.html
    …lasi aluatul la dospit pana cand sare capacul, stii, da?! :))
    Eu n-am mai scris chestia asta in postul respectiv, pentru ca n-am vrut sa-i confuzez prea tare pe cei care nu cunosc oalele Tupper ;)
    Te pup si te mai astept pe la mine!!!

  • http://www.blogger.com/profile/05968693638524255197 Geni

    Draga Laura,am gasit intamplator adresa ta de blog cautand retete cu aluat de drojdie pt.bolul mare de la Tupperware.Retetele nu le-am gasit si nici firma nu le mai are,dar in schimb am dat peste blogul tau si am ramas impresionata de felul cum l-ai realizat,de retetele minunate si de fantezia ta.Felicitari!Eu traiesc de 25 de ani in Germania si sant ca si tine o mare pasionata de bucatarie.Te rog sa-mi permiti sa-ti accesez si eu blogul.Abia astept sa probez retetele tale!Te sarut.
    Geni

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Lore draga, si eu ma bucur mult ca m-ai descoperit!!! :)
    …si iti multumesc ca si tu la randul tau, mi-ai reamintit de Tupperware si de retetele pe care le faceam cu ajutorul lor…retete pe care am sa le reiau cat de curand, in imagini, ca toata lumea posesoare de Tupper :P …sa-si poata folosi achizitiile (nu tocmai ieftine :D ) …in multiple moduri…
    Te pup si spor la rasfoit! :P

  • http://www.blogger.com/profile/11560071172567712651 lore

    ma bucur f mult ca am reusit sa dau de tine, sunt o noua vizitatoare a blogului tau,inca sunt incepatoare, dar sunt impresionata de ceea ce faci, mai ales ca vad ca folosesti produse tuppeware, am si eu toata gama si sunt super incantata de ele. acu continui sa citesc ce mai ai , si mai vb