3,2K
Amestecati intr-un vas bananele, romul (esenta de rom), zaharul si zeama de portocale si turnati „sosul” peste bucatile de banane:

Pentru sosul alb, incalziti untul intr-o tigaie, adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand incontinuu. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine. Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale (pe care eu nu le-am mai pus). Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.
O budinca extraordinar de gustoasa aceasta budinca de clatite cu cacao, banane, rom si miere!!!
Se poate servi fierbinte sau rece, cum am facut noi, cu un mot de frisca, cu inghetata sau sos de ciocolata.
Cele mai gustoase clatite de „ciocolata” 😛
La fel de gustoasa si cu bucati de ananas din conserva, taiat cubulete.
Ingrediente pentru 8 portii:
- 1 cantitate de compozitie de clatite cu cacao
Pentru umplutura:
- 8 banane, taiate rondele
- 3 linguri rom
- 1 lingura zahar
- 1/2 portocala, zeama si coaja rasa
Pentru sosul de miere:
- 50 g unt
- 25 g faina
- 300 ml lapte
- 2 linguri miere
- 15 g fulgi migdale sau cocos (mai ales daca alegeti sa faceti varianta cu bucatele de ananas)
Pentru sosul de ciocolata (optional)
- 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 ml smantana pentru frisca
Aici aveti budinca refacuta:
…iar aici aveti atat pozele vechi cat si modul de preparare 🙂
Primul pas consta in prepararea clatitelor de cacao, dupa reteta de mai sus:
Incalziti cuptorul la semnul 5 sau 180 grade C (foc potrivit). Taiati bananele rondele:


Pentru sosul alb, incalziti untul intr-o tigaie, adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand incontinuu. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine. Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale (pe care eu nu le-am mai pus). Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.
Sfat: mierea se poate pune doar la sfarsit, dupa ce ati scos budinca din cuptor.
Daca vreti sa le serviti cu sos de ciocolata, topiti la bain-marie ciocolata si frisca (nebatuta), lasati 2-3 minute sa se racoreasca si apoi turnati deasupra budincii sau direct in farfurie.
13 comentarii
e o prietena, ea e specialista 🙂
Laura, esti minunata!! nu pot crede cate bunataturi poti face!! site-ul e nemaipomenit!!
zilnic ma uit pe site-ul tau, e superb…FELICITARI!!
neaparat trebuie sa fac aceasta reteta, sunt insarcinata in luna a6a si site-ul tau ma ispiteste rau :X
mult succes in continuare !!!!
Budinca de clatite la asta nu m-am gandit cred ca o sa incerc si eu sa fac nu pare prea greu.:D RESPECT!!!!!
Mii de scuze, Camelia draga, pentru raspunsul intarziat.
…clatitele merg de minune cu ananas, am si specificat in reteta…se completeaza la fix cu sosul de miere 🙂
…si daca le faci cu mere, sa adaugi neaparat un pic de scortisoara in sos 😉
Te pup si te astept cu impresii!!!
As putea sa inlocuiesc bananele cu ananas din compot, sau mere?
Kriss, draga mea, bine-ai venit in randul devoratorilor de clatite…bronzate! 😛
E absolut fantastica budinca asta, stiu…si eu am facut-o de (prea) multe ori fara sa ne plictisim de ea, hi, hi…
Te pup si sa-ti fi fost de bine! 😉
Te astept, cu drag, si la alte „degustari” 🙂
buna! ieri seara am facut clatitele astea…..si am ramas muta dupa ce le-am gustat….
si mincat vre-o 2 bucati asa fierbinti (:P nu mai aveam loc pt mai multe :P)
iar astazi le-am mincat pe toate… 😀
foarte foarte delicioase!
Te admir pt atitea recete reusite!
Ioana draga, ce mult ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut atat de mult!!! 🙂
Te puuuup!!!
Tocmai am terminat de facut budinca! E o adevarata nebunie!!! Minunata, imi e teama ca o sa o mananc pe toata acum! Multumesc Laura pentru aceasta reteta grozava!
Ce draguta poti sa fii, Cristina :))
M-am amuzat teribil de pofta ta de nestavilit…care nu m-a ocolit nici pe mine atunci cand am facut pentru prima oara budinca 😀
Te pup fiindca ti-a placut atat de mult si pentru faptul ca vrei sa mai incerci si alte retete de-ale mele!
…cat despre martipan, ce sa-ti zic?! -eu l-am gasit de cumparat (de la o fata draguta din TM si de prin cofetarii)…insa daca nu ai nicicum noroc sa il achizitionezi, te sfatuiesc sa il incerci chiar tu acasa, dupa un articol foarte interesant, pe care il poti gasi pe blogul Isabelei (cea care mi-a scris mai sus :P)
Tin pumnii sa reusesti!!! 🙂
…si sa te vad cat mai curand cu „omiduta a la Cristina” :))
Te pup dulce si sper ca nu te-ai suparat pe mine, fiindca ti-am raspuns atat de tarziu 🙂
Am facut si eu aceasta bunatate si abia m-am putut opri din mancat!!!!
Voi mai incerca si alte retete ale tale. Spune-mi te rog, unde gasesti pasta de martipan? Am vazut omiduta facuta de tine si m-a impresionat.
Multumim pentru retete!
Aliza, ce draguta esti!!! 🙂
Desi nu as fi vrut sa te doara burtica 😛 …totusi ma bucur ca ai incercat budinca de clatite! :))
…care, by the way, ti-a iesit superba! 😉
Laura am facut azi budinca nemaipomenit de buna, ma doare burta de cat am papat 😛
Pupici