Gem de nectarine sau piersici

6 comentarii

Este pentru prima oara cand il prepar, dar cu siguranta nu va fi si ultima, fiindca ne-a cucerit pentru totdeauna cu gustul lui unic si desavarsit 🙂
O alta aroma a verii, asadar, surprinsa in borcane :P, gem de nectarine din nectarinul meu adorat, un gem extrem de aromat si delicios!!!!!!!
Voi, daca nu aveti nectarine, il puteti prepara in acelasi mod, cu piersici 😉

Ingrediente:

– 1 kg. nectarine/piersici
– 800 g. zahar
– zeama de la 1 lamaie mica

Mod de preparare:
Se aleg nectarine/piersici coapte, dar tari, care se desprind usor de pe sambure. Se injumatatesc, se scot samburii si se taie in cubulete sau se dau prin masina, daca aveti o cantitate mai mare de pregatit si va doriti ca gemul sa aiba o consistenta fina. Se fierb intr-o cratita incapatoare, la foc mic, impreuna cu zeama de lamaie pentru cca. 10-15 minute, amestecandu-se in tot acest timp (pentru ca gemul sa nu se prinda de fundul cratitei)
Cand compozitia incepe sa scada se adauga zaharul si se mai lasa la fiert aprox. 30 de minute sau pana cand gemul devine lucios. Se pune in borcane uscate si incalzite si se leaga cu celofan sau se capseaza.

P.S. O alta varianta ar fi, mai ales daca aveti timp sa lasati fructele cu zahar de pe o zi pe alta, sa urmati aceleasi etape descrise la gemul de caise 😉
In ambele moduri, va asigur, vor fi foooarte savurate!!! 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Liv 21 mai 2013 - 11:11

ador nectarinele :X

Raspunde
Lucia 24 septembrie 2011 - 14:10

Che bell’aspetto che ha, questa confettura! Mi piace la brillantezza del colore ed anche la consistenza 🙂

Raspunde
PS 23 septembrie 2011 - 19:51

Acum cateva zile a facut si mama un gem de piersici si seamana foarte mult cu al tau :D, foarte gustos dar nu cred ca va prinde iarna :))

Raspunde
Jay 23 septembrie 2011 - 14:14

very inviting n delicious..:)
Tasty Appetite

Raspunde
Cami 23 septembrie 2011 - 11:23

Draga Laura arata… yummy! Cat ti-a iesit dintr-un kg de nectarine?

Raspunde
Amalia 23 septembrie 2011 - 10:27

Draga Laura nectarinul tau e de vis! L-am admirat mult in pozele puse de tine..Ce n-as da sa am si eu unul:D, mai ales ca toti suntem fani nectarine. Vreu sa iti spun ca am pus si eu in august gem de nectarine si piersici amestecat (la 5 kg. de nectarine am pus 2 de piersici) si a iesit tare tare bun. Am facut si vreo 5 sticle mari (ca de bulion din comert) cu nectar de nectarine, hmmm, sublim… Spor in toate draga mea albinuta! Iti urmaresc „creatiile” minunate si aici si pe facebook, insa nu am timp prea mult ca mama mea e bolnava. Te sarut.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.