Gem de caise

2 comentarii

Stiu ca ar fi trebuit sa va arat acest delicios gem de caise mai demult dar cum de-o luna (si mai bine) fac naveta intre bazinul din gradina (unde m-am balacit pana la epuizare alaturi de Bogdi 😀 ) si bucataria de vara mereu plina cu „de toate” din gradina..

…mi-a ramas destul de putin timp pentru a scoate din camara bunatatile pe care le-am pregatit de-a lungul verii…

Va prezint acum, asadar, primul gem din cele cateva cu care voi incerca sa va ademenesc in zilele urmatoare, gemul de caise, preferatul tuturor!!!!

 

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 500 g zahar
  • zeama de la1/2 de lamaie

Sfat: daca caisele nu sunt dulci, mai puteti adauga zahar (dupa gust).

 

Mod de preparare:

Alegeti caise bine coapte, spalati-le rapid, scurgeti-le si rupeti-le in doua, indepartand samburii.

Puneti apoi intr-o oala (smaltuita), un strat de caise, unul de zahar si asa mai departe, pana se termina ingredientele. Adaugati zeama de lamaie si acoperiti.

Lasati sa stea, la loc racoros, pana a doua zi.

Se pune oala la foc mic si se lasa pana cand se topeste tot zaharul, dupa care se da la foc mai tare, amestecand mereu cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda de fund.

Se incearca daca e gata punand putina compozitie pe o farfurioara; daca nu lasa zeama imprejur este destul de legata.

Se da deoparte, se acopera cu un servet ud si se lasa sa se mai racoreasca putin.

Borcanele se spala foarte bine, se sterg si se usuca in gura cuptorului. Cat sunt inca calde se toarna gemul in ele si se inchid ermetic. Se serveste cu maaaare pofta, oricum, oricand!!!!!!!! 😀

Acum de-abia astept sa refac delicioasele „Petit-Fours” 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Anonymous 2 iulie 2012 - 11:17

Felicitari pentru blog… retetele tale sunt minunate, am incercat multe dintre ele.
Vroiam sa te intreb daca tine bine peste iarna gemul… n-am mai facut pana acum, a iesit extraordinar la gust si vroiam sa stiu daca tine bine in balcon peste iarna.
Multumesc frumos

Raspunde
catkitchen 21 septembrie 2011 - 11:11

Dintre toate gemurile posibile , acesta este si preferatul meu !!! … De multe ori seara pap cate o felie de paine cu unt si gem de caise ;)….

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.