
Mie-mi place tare mult langa o portie generoasa de ardei copti! :))
Ingrediente:
- 3-4 vinete mijlocii
- maioneza din oua sau din lapte
- 2-3 catei de usturoi
- zeama de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Alegeti vinete tinere, mai lungi, moi, cu coaja lucioasa; spalati-le apoi, stergeti-le si coaceti-le pe gratar sau pe flacara, la aragaz, cu o tabla dedesubt.
Vinetele se tin intotdeauna pe foc iute si se intorc pe o parte si pe alta pana cand sunt bine coapte!
Cand coaja li s-a innegrit si s-au inmuiat, se iau de pe foc. Cat sunt inca fierbinti se curata cu grija de coaja si se pun pe un fund de lemn, inclinat, sa se scurga.
In continuare, tocati-le cu un cutit de lemn sau plastic, puneti-le intr-un castron si sarati dupa gust. Amestecati cu maioneza dupa gust, ori dintr-un ou (un galbenus, amestecat cu o lingurita mustar si ulei pana se umfla 😀 ) ori din lapte (cu link mai sus).
Treceti prin presa cateii de usturoi si amestecati bine cu vinetele. Adaugati putina zeama de lamaie si amestecati totul foarte bine.
La final, puneti salata de vinete pe un platou, sau in salatiera, si garnisiti-o cu felii de rosii sau rosii cherry. Dupa ce sta un pic la frigider, e si mai buna!!!
Sfat: puteti adauga si dovlecei fierti in salata, nu doar pentru a o face mai spornica ci si pentru a-i da o savoare, o dulceata aparte.
Alegeti un dovlecel tanar, fara seminte, radeti coaja si puneti-l la fiert in apa sarata. Cand e fiert, se pune intr-o strecuratoare sa se scurga, dupa care se toaca impreuna cu vinetele si se pregateste ca mai sus.
6 comentarii
Am incercat si eu ieri aceasta salata si iese cu adevarat ceva bun. Merci frumos pentru ea.
Laura, daca vrei sa participi cu reteta asta la Provocarea lunii, te astept cu drag http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/
ce pofta im facusi Laura draga! imi pare bine sa vad ca ai revenit pe blog, desi stiu ca acuma esti o mamica tare ocupa! numai bine iti urez si lui Bogdi numai F.B- uri!
O salata foarte buna atat cu dovlecel cat si cu ardei copt!
mi-ar placea sa pun la borcane ca si conserva, aveti vreo sugestie cum se face?
La o asemenea bunatate nu pot renunta nicicand….
Nu ai incercat sa adaugi si vreo 2-3 ardei copti tocati ?Un deliciu…
te tzuc !