Banane in aluat de foitaj sau banane „in camasa de noapte” 😛
Un desert extrem de bun si rapid, cu care ii veti impresiona pe cei care va vor calca pragul…mai ales daca vin pe neasteptate :))
Pana cand se raceste cafeaua, e gata si desertul!!!!!!!!!!!!
E grozav de bun cu banane, dar la fel de bun cu mere!
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat congelat, tip foitaj (500 g.)
- 10-12 banane mici sau mere
- sucul de la o lamaie
- 1 ou mare
- 1 lingura lapte
- 4-5 linguri dulceata de capsuni sau peltea de struguri
- nuci sau migdale maruntite pentru decor
Mod de preparare:
Se scoate aluatul din congelator cu cca. 10-15 minute inainte de ne apuca de treaba.
Se incinge apoi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit)
Se tapeteaza o tava mare (cea din dotarea aragazului) cu hartie de copt. Se taie foile in 10 sau 12 patrate (cifra nu e exacta deoarece conteaza cat de mari sau mici croiti voi patratele 😀 )
Se lasa sa se decongeleze in tava:
Se decojesc bananele si se ung cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca (merele se taie in sferturi si se golesc de casuta de seminte):
Se separa oul si se ung marginile aluatului cu albus.
Pe fiecare patrat de aluat se aseaza o banana in diagonala (sau cate un sfert de mar):
Se pliaza marginile de aluat astfel incat sa o cuprinda:
Galbenusul se amesteca cu lapte (sa nu fie din frigider) si se unge aluatul.
In spate se observa si-un mar in camasuta de noapte 😛
Se coc pachetelele timp de aprox. 25 de minute:
…timp in care, eu una, imi umpleam privirea, prin sita de la bucatarie, cu minunata toamna:
Bananele proaspat iesite din cuptor se ung cu dulceata de capsuni sau cu dulceata ori gemul preferat.
Eu le-am uns cu dulceata lui Bogdi preferata, din must 🙂
Se presara deasupra bucatelele de nuca sau migdale si se servesc calde:
Rapide si gustoase!!!!!!!!!!!!
9 comentarii
Sunt foarte bune. am facut si eu reteta asta dar nu am mai apucat sa fac poza.
Unchiul meu ne-a făcut banane umplute cu ciocolată. A cumpărat 7 banane şi 2 ciocolate milka. A crestat bananele până la jumătate (pe care nu le-a curăţat de coajă) şi a pus în ele de la cap până la coadă pătrăţele de ciocolată. A băgat în cuptor , pe rând, câte o banană până când ciocolata s-a topit, iar coaja bananei s-a înnegrit. După care le-am servit. Deliciooooos!!!!!!!!
O reteta rapida si prea gustoasa !
Tare frumos ti-au iesit.
nu m-as fi gandit sa le imbrac intr-o asa camasuta 😉 , dar cred ca sunt fff gustoase !!!
He he, arata foarte interesant, doar sa nu le confunde oaspetii cu altceva 🙂
arata fff bine
dar pt diabetici nu este bun
foarte interesant, dar bananele nu se inmoaie?
Arata foarte bine………..trebuie sa fie si bune!