
Ingrediente:
- 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
- 250 ml lapte cald
- 500 g faina
- 25 g unt moale, la temperatura camerei
Cornurile, refacute de curand 🙂
Mod de preparare:
Prima data se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, pentru cca. 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.
In continuare, se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare si nu trebuie sa se lipeasca iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se incalzeste cuptorul la 170 grade (la foc moderat) si se tapeteaza cu hartie de copt tava.
Pentru cornuri, se intinde aluatul cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire, si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Capetele se vor indoi putin spre mijloc:
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun):
Cornurile se coc timp de 15-17 minute:
Ele sunt minunate si asa simple, fara nicio umplutura, dar merg de minune cu marmelada sau fructe din dulceata (gemul e prea moale) ori cu bucati de rahat. Ca sa nu zic ca puteti pune cateva bucatele de ciocolata 😛 Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles, dar n-a prea stat la locul ei (mi-a curs aproape toata in tava). Pe viitor, cand voi le voi face cu nutella, le voi face simple, le voi taia pe mijoc si apoi le voi unge cu un strat generos de nutella. Mult mai simplu si netraumatizant 😀
Sectiuni:
Sfat: Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…
…cum am facut eu, aici 😛
P.S. Aici aveti o alta reteta de cornuri, la fel de gustoase, cu smantana acra!
Reteta preluata de la Luciana M.
77 comentarii
Am făcut această rețetă de nenumărate ori: cu brânză, șuncă, dulceață și au fost un succes de fiecare dată. Îți mulțumesc pentru rețetă! Multă sănătate și fericire!
Laura Draga esti fantastica si ce mult îmi place sa gătesc dupa Rețetele tale!!!! Îți mulțumesc ca te împărtășești cu noi cu minunatele Rețete …. Trebuie sa fie mindru soțul tău si feciorașul cu asa gospodina buna ….. Îți urez succes in tot ceea ce faci fiindcă esti foarte bravo !!!!
Esti taaare draguta, Valentina, multumesc mult, mult!!!! <3
foarte foarte bune ,multumesc pt reteta o sa le mai fac si alta data super incercati si voi cu toata increderea. FELICITARI LAURA
Buna, trebuie sa marturisesc si eu…..familia mea le adora; de cand le-am descoperit, am copt de nenumarate ori aceste cornuti minunate!
Fara oua ?
Deci Laura..cum pot face sa nu se mai prinda de fundul tavii? Focul l-am dat la minim..si alte prajituri nu se prind decloc.Am pus si foaie de copt.
M-am incumetat astazi sa incerc reteta ta ( spun incumetat deoarece in bucatarie sunt foarte stangace 😀 ) si mi-au iesit atat de gustoase si fragede! Iti multumesc! Cu siguranta voi incerca si alte retete de pe blogul tau!
Sunt excelente…multumesc mult pentru reteta…am facut cu nutella si gem…
Buna
Te urmaresc de foarte mult timp si am numai cuvinte de lauda!
Am incercat diverse retete cam de peste tot dar sincer numai ale tale au iesit asa cum imi doream.
Sunt foarte bune! Am facut cu branza dulce si stafide, gem dar si cu branza sarata cu ceapa rosie si carnaciori! Varianta sarata e perfecta pentru apertitive.
Si mie mi-au iesit super bune…eu le prefer cu branza cu stafide…iar pentru sotul meu le fac cu nutella…multumim pt reteta!!!
Laura ,astazi le-am pregatit si eu,un deliciu.Si ce frumos miroase:)
Azi le-am facut si eu ,au iesit super…
Foarte bune cornuletele le-a facut mama mea si eu iesit delicioase
am facut deja de 2 ori cornuletele astea . sunt delicioase. eu le-am facut cu nuca, cu rahat, cu gem si cu nutela. multumim de reteta.
ce bine arata. Ma gandeam ca doar cornurile cumparate pot arata atat de bine.
Acumm le-am facut sunt suuuuuper bune,multumesc de reteta o sa mai incerc si alte retete de ale tale 🙂 te pup, paste fericit!
Pot folosi aluatul si la cozonac?
Foarte bune aceste cornuri ,le-am facut de mai multe ori singura problema e ca se intaresc dupa ce se racesc,,,nu prea mai sunt cautate 🙂 ce ar trebui sa fac ca sa ramana fragede mai mult timp?
Minunate cornurile,le-am facut de doua ori intr-o saptamana…au disparut imediat de pe platou,atat de gustoase sunt! si destul de usor de facut!
Imi place la nebunie blogul tau si astept cu nerabdare fiecare reteta noua!
eu am facut de 3 ori pana acuma si de fiecare data mi s’au ars pe fund de la cum a curs nutella
Draga Laura, arata foarte bine cornurile, vreau sa te intreb , nu va curge nutella?
Ba daaa.. ce ma seaca.. ramane cornuletul aproape complet gol. Si cu nutella si cu gem lafel.. Poate am pus prea mult si nu s-a lipit bine pe margini..? Nici o idee..
am facut si eu cornurile si le-am umplut cu nutella…fetita mea bianca de 4 ani si baietelul de 2 ani m-au ajutat la umplut…………..au iesit deliciose nici nu trebuie sa le mai cumpar cornuri(le luam pt gradinita)acum gata le fac acasa asta datorita tie Laura.Multumesc ca ai postat reteta si m-am putut inspira.Acum am la cuptor negresa tot cu reteta de la tine.Iti voi spune cum a iesit.Felicitari pt blog si ca postezi din retetele tale
Draga Laura,sunt extraordinare! M-a „chinuit” putin aluatul,insa l-am framantat pana si-a revenit…
Am facut cu Nutella si cu cascaval.Pe cele cu cascaval am pus susan:)
Fetita mea draga, a fost „cofetarul sef”!!!
O zi minunata!
Ruxandra
sunt super cornurile,am facut si eu cu ciocolata alba si neagra si azi vreau sa fac cu dulceata ,o prietena mi-a spus ca la cele cu dulceata e bine sa pui si o lingura de otet in aluat ,ce parere aveti?