Astazi va prezint cele mai bune cornuri cu smantana!!!!!!!!!!!!!! 😛
Aluatul:
– 500 g. faina
– 60 g. zahar
– 1 cub drojdie (25 g. drojdie)
– 200 g. smantana acra (fermentata)
– 50 ml. lapte
– 75 g. unt
– 2 oua
In plus:
– 1 galbenus si 1 lingura lapte caldut pt. uns deasupra
– mac sau susan pentru presarat (optional)
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zahar apoi se amesteca cu untul topit si racit, ouale, smantana si faina cernuta. Se framanta putin aluatul (cu mainile infainate, daca e cazul), se face o bila si se lasa la crescut timp de aprox. 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se unge masa cu foarte putin ulei si se intinde aluatul intr-un strat cat mai uniform si nu foarte subtire. Se taie aluatul in triunghiuri, care se ruleaza si se aseaza in tava mare de aragaz, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Se mai lasa in tava la crescut timp de 15-20 min.
Se ung cornuletele cu amestecul de galbenus si lapte, se presara macul sau susanul si se coc 30-35 de minute.
Sint foarte pufoase!!!


Reteta preluata de la Mihaela
1 comentarii
FFFFF bune cornurile si pufoase…..super reteta