
Reteta e incredibil de usoara, nu avem nevoie decat de oua fierte (pentru cate persoane sunt la masa), carne tocata si condimente. Iata 🙂
Ingrediente:
- 4-6 oua fierte
- 1 ou mare, crud
- 500 g carne tocata (porc+vita)
- 1 lingura pesmet
- 50 g cascaval ras (optional)
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingura ketchup de casa picant (optional)
- 2-3 catei usturoi sau 1 lingurita praf de usturoi
Refacute, de curand:
S-aveti poftaaa!!!! :))
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se decojesc ouale fierte. Se condimenteaza bine carnea tocata; se adauga pesmetul si cascavalul ras in compozitie, oul intreg, usturoiul, tocat sau trecut prin presa, si se amesteca totul foarte bine:
Fiecare ou se imbraca in carne (puteti lasa stratul de carne mai gros sau mai subtire, dupa bunul plac)
Se aseaza apoi intr-o tava/forma termorezistenta, usor unsa cu ulei:
Se lasa la cuptor cca. 25 de minute sau pana se rumenesc:
Sectiuni :))
Din aceeasi compozitie am facut niste parjolute lungi (ca niste mici), in care am mai adaugat putin ketchup si putin mustar + o felie de paine inmuiata in apa. Le-am modelat si le-am presarat cu parmesan:
Le-am dat la cuptor pana s-au rumenit bine. Au iesit taaaare bune!!!!!!!
Pe platou, si chiftele si parjoale:
1 comentarii
*