
Fiindca imi place la nebunie piureul de castane, am preparat aceste trufe cu crema de castane, biscuiti si rom, pe care le-am facut si simple dar si tavalite printr-un amestec de nuci si cocos 😛
Delicioase in ambele variante!!!!!!!
Alte retete apetisante gasiti aici: Retete cu piure de castane
Ingrediente:
- 450 g piure de castane
- 100 g biscuiti (cu unt)
- 4 linguri rom sau 2 linguri esenta de rom
- 1 lingura lapte (condensat) sau frisca indulcita
- 50 g unt moale (tinut din timp la temp. camerei)
- 50 g miez de nuca
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Biscuitii se sfarama cu sucitorul obtinand o pudra fina (eu i-am maruntit la blender).
Miezul de nuca se prajeste putin:

Se taie apoi cu cutitul in granule fine:

Piureul de castane se amesteca cu pudra de biscuiti, romul sau esenta de rom, untul moale si laptele sau frisca:

Apoi se ia cu lingura din compozitie si se modeleaza bucati rotunde (eu le-am facut cu manile inmuiate in apa).
Se tin in frigider pana se intaresc, cca. 30 de minute, apoi se tavalesc prin nuca tocata si fulgi de cocos (amestecate):

Trufele cu castane se tin la frigider pana in momentul servirii:

In concluzie: sunt niste bomboane fine si bune, se fac usor si repede, deci am sa le mai fac! 😀
…si am sa adaug in compozitie si-o lingura cu cacao, sa vad daca imi plac si-asa :))


3 comentarii
de unde ai cumparat piureul de castane? eu am gasit doar in supermarketuri in bucuresti si sunt cam departe de adevar… 🙁
Camy, mai mare bucurie nu am decat sa vad ca place cuiva o reteta de-a mea, asa ca te mai astept la furat :)) …si iti multumesc pentru aprecieri!
am cautat o reteta ceva mai speciala de craciun si uite peste ce minunatie am dat………..iti multumesc mult……..te admir…..si sincer tiam furat multe retete si am sa iti mai fur………………sper sa nu te superi