Guguluf cu cacao si chec cu ricotta

3 comentarii
Doua retete delicioase de chec: unul cu cacao, altul cu branza 🙂


1. Colac cu cacao
Ingrediente:-300 g. faina

-280 g. oua (circa 4)

-200 g. zahar

-100 g. unt

-35 g. cacao

-50 ml. lapte (cam 2 degete de lapte intr-un pahar obisnuit)

-1 plic de praf de copt

Preparare:
Se topeste untul timp de cateva secunde in microunde sau pe foc mic si se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma cu mixerul ouale cu zaharul, apoi se adauga putin cate putin faina amestecata cu cacao si praful de copt, si din cand in cand alternand untul topit si laptele.
Se unge o forma de guguluf sau chec cu unt si se tapeteaza cu faina; se varsa compozitia in ea.
Se da la cuptor la 180°c pentru vreo 35-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea)

2. Chec cu ricotta

Ingrediente:

-300 g. ricotta, fie ea de vaca sau de oaie ori brinza dulce

-250 g. zahar

-3 oua

-250 g. faina

– 50 ml. lapte

-1 plic praf de copt

-un pumn de picaturi de ciocolata ( se pot inlocui cu stafide sau cu bucatele micute de rahat)

Preparare:
Se bat spuma ouale cu zaharul, iar separat se bate cu mixerul ricotta, dupa care se amesteca.
Se adauga faina, sarea si praful de copt.
Se adauga picaturile de ciocolata sau stafidele. Un sfat util pentru ca acestea sa nu cada la fundul compozitiei: puneti-le intr-o punga impreuna cu 1 pumn de faina si apoi agitati bine punga 😛 …de-abia dupa aceea adaugati-le la compozitie si amestecati usor.
Se da la cuptor la 180°c pentru circa 40 de minute, iar cand e gata se scoate din forma si se pune pe un gratar sa se raceasca.

 

Retete preluate de la Adriana Nicoleta

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

gina paun 17 aprilie 2011 - 18:48

buna ziua,o reteta de cozonac nu pune-ti….

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.