Muschi de porc cu spanac in foitaj

2 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17077″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Printre aperitivele festive care ne incanta an de an, de sarbatori, se afla si acest muschi de porc cu spanac in foitaj, un aperitiv spectaculos si preeea bun!!!! :))
Un sfat important: incercati sa nu acoperiti muschiuletul cu doua straturi de aluat, cum am facut eu, pentru ca se va coace foarte greu sau chiar va ramane crud. Taiati surplusul de aluat si folositi-l la o alta rulada sau la alte preparate cu foitaj. Cum ar fi acesti crenvursti in pijama sau aceste cuiburi rapide cu oua. Ori pur si simplu decupati cateva forme si ornati rulada cu ele. Va arata minunat!!!
Ingrediente:
– un muschiulet de porc de vreo 400-500 g.
– spanac congelat 200-250 g.
 -1 pachet de foitaj 300-400 g.
– sare, piper si nucsoara dupa gust
– 1 ou mare (albusul separat de galbenus)
– susan

Mod de preparare:

Se decongeleaza foitajul si spanacul. Cuptorul se incinge la 200 grade C (foc mare).

Se prajeste muschiuletul (pe toate partile) si se condimenteaza puternic cu sare si piper:

[shashin type=”photo” id=”17069″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se intinde foaia de aluat cu sucitorul astfel incat sa fie indeajuns de intinsa pentru a impaturi muschiuletul. Se aseaza spanacul pe aluat. Se sareaza, pipereza si se pune nucsoara. Se pune carnea (racorita in prealabil) in mijloc, pe lungimea aluatului:

[shashin type=”photo” id=”17070″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se acopera cu restul de aluat, ca pe un plic, si se unge pe margini cu albus batut:

[shashin type=”photo” id=”17071″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se pune (cu impletitura in jos) intr-o tava unsa cu putina apa rece sau tapetata cu hartie de copt; se unge suprafata cu galbenus si se presara susan deasupra:

[shashin type=”photo” id=”17072″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se lasa la cuptor cca. 45 minute. Daca se rumeneste prea tare, acoperiti muschiul cu folie de Al. sau hartie de copt:

[shashin type=”photo” id=”17073″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se feliaza dupa ce sta cca. 10 minute, cu un cutit bine ascutit:

[shashin type=”photo” id=”17074,17075″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se asorteaza bine cu piure, cartofi in folie, sau cu orice altceva va place 🙂

[shashin type=”photo” id=”17076,17077″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Poza veche 🙂

 

Reteta preluata de la Pitt 4

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Laura 26 iunie 2009 - 16:28

A fost prima oara cand am incercat asa ceva si am avut mari emotii :)) …dar in final, s-au dovedit neintemeiate, caci totul a decurs extrem de usor 😛 …iar rezultatul a fost unul spectaculos!!!
Multumesc frumos de compliment! 🙂

Raspunde
Jacktels Kochbuch 22 mai 2009 - 17:50

Foarte elegenat si foarte gustos. Compliment

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.