Colac cu cacao

1 comentarii

Si iata si colacul cu cacao de care va pomeneam la checul cu branza dulce…un chec foooarte bun…si foarte „ciocolatos” 😛

Daca nu aveti forma de guguluf, coaceti-l in forma clasica de chec! Va iesi la fel de bine! 😉

 

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 4 oua mari
  • 200 g zahar
  • 120 g unt (80% grasime)
  • 35 g cacao
  • 50-80 ml lapte (depinde de faina)
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • zahar pudra pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se topeste untul in microunde sau pe foc mic si se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma cu mixerul ouale cu zaharul; se adauga apoi putin cate putin faina amestecata cu cacao si praful de copt, alternand cu untul topit si laptele.
Se unge o forma de guguluf sau chec cu unt si se tapeteaza cu faina; se varsa compozitia in ea.
Se da la cuptor la 180°C (foc potrivit) pentru aprox. 35 de minute (faceti testul cu scobitoarea). Cand s-a racorit, se scoate cu grija din forma si se pudreaza cu zahar. Foarte gustos langa un pahar mare cu lapte, sau langa o cafea 🙂

 

Poza veche, unde colacul cu cacao apare langa checul cu branza, pe care l-am facut cu bucatele mici de rahat:

 

 

Reteta preluata de la Adriana Nicoleta

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Roxana 2 noiembrie 2012 - 17:00

Ce bine arata! 🙂 Delicios! 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.