Pateu din ficatei de pui: perfect pe paine proaspata!!! Calda, daca s-ar putea! 😀
Pateul din ficatei de pui este cel mai gustos, daca ma intrebati pe mine! 😛 Aici il aveti in varianta „ficatei prajiti cu vin”, dar il puteti prepara si intr-o alta varianta, cu ficatei fierti: Crema de ficat de pasare!!!
Ingrediente:
- 400 g ficatei de pui
- 2 cepe potrivite
- 2 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- putin ulei
- 1 canita (espresso) cu vin alb
Mod de preparare:
Incingem uleiul intr-o tigaie.
Taiem ceapa pestisori (mai grosi) si o punem la calit. Nu o lasam decat vreo 2 minute, timp in care amestecam des, sa nu se arda.
Adaugam apoi usturoiul tocat si ficateii.
Prajim la foc mare pana cand scade zeama ce-o lasa ficateii.
Punem sare si piper dupa gust; turnam vinul si lasam pe foc pana scade.
Dam tigaia deoparte si lasam la racit, dupa care punem totul in robotul de bucatarie (in blender) si mixam pana obtinem o pasta.
Pateul se serveste pe felii de paine simple sau putin prajite. Cu gogosari in otet sau castraveti merge de minune! Dar si cu rosii..si ardei (eu 😀 )
Pozele vechi 🙂
Reteta preluata de la Maya
1 comentarii
Caut de mult timp o reteta de pateu de casa. Asta suna minunat.
Eu ma gandesc ca se poate praji ceapa in unt, iese mult mai gustos. Eu asa fac ficateii cu ceapa.