Pateu din ficatei de pui

2 comentarii

Pateu din ficatei de pui: perfect pe paine proaspata!!! Calda, daca s-ar putea! 😀

Pateul din ficatei de pui este cel mai gustos, daca ma intrebati pe mine! 😛  Aici il aveti in varianta “ficatei prajiti cu vin”, dar il puteti prepara si intr-o alta varianta, cu ficatei fierti: Crema de ficat de pasare!!!

 

Ingrediente:

  • 400 g ficatei de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei
  • 1 canita (espresso) cu vin alb

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul; se taie ceapa pestisori (mai grosi) si se pune la calit. Nu se lasa decat vreo 2 minute, timp in care se amesteca des, sa nu se arda.  Se adauga apoi usturoiul tocat si ficateii. Se prajesc la foc mare pana cand scade zeama ce-o lasa ficateii. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se toarna vinul. Se tine pe foc pana scade.

Se da tigaia deoparte si se lasa la racit, dupa care se pune totul in robotul de bucatarie (in blender) si se mixeaza pana se obtine o pasta. Se serveste pe felii de paine simple sau putin prajite.

 

Pozele vechi 🙂

 

Reteta preluata de la Maya

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Irina 9 septembrie 2011 - 11:32

Caut de mult timp o reteta de pateu de casa. Asta suna minunat.
Eu ma gandesc ca se poate praji ceapa in unt, iese mult mai gustos. Eu asa fac ficateii cu ceapa.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.