
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 7 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- arome (lamaie sau portocale, optional)
- un pliculet zahar vanilat (10 g)
- o lingurita praf de copt
Crema:
- 350 g mascarpone (branza dulce)
- 5-6 banane bine coapte
- 1 portie budinca de vanilie facuta in casa (sau la plic)
Finalizare:
- biscuiti
- felii de banana
- ciocolata
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 170 grade C (foc potrivit).
Separati ouale. Bateti albusurile usor, cu un praf de sare. Cand se spumeaza, adaugati zaharul (si cel vanilat), aromele si bateti in continuare pana se intareste iar zaharul nu se mai simte. Adaugati galbenusurile si amestecati usor. Faina cu praful de copt se cern impreuna si se incorporeaza in compozitie cu miscari de jos in sus, ca si la pandispan.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa si presarata cu faina) de aprox. 30 cm. lungime si 20 cm. latime. Pandispanul se coace cca. 20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in aluat iese curata.
Pentru crema, se prepara budinca de vanilie si se lasa sa se raceasca. Se acopera cu folie transparenta, ca sa nu faca pojghita (folia trebuie sa atinga crema). Cand e rece se amesteca cu branza si bananele zdrobite. Daca credeti ca mai trebuie adaugat putin zahar, dar neaparat pudra, faceti-o 🙂
Crema obtinuta se intinde peste blat (puteti insiropa putin blatul), iar deasupra se aliniaza frumos biscuitii. Se orneaza cu felii de banana si ciocolata topita:
Delicioasa!!!!
O alta varianta de crema ar fi: 1 budinca de vanilie (deja preparata)+ 4-5 linguri nutella+ 200 g. crema de branza, iar daca va place cacaua, inlocuiti la blat 3 linguri din cele 6 de faina cu cacao 😛
Reteta inspirata de Diana (Petunie)
3 comentarii
ARATA FOARTE BINE CRED C-O SA FIE FOARTE BUNA.
Imi place … e si cu finalizare .
Zi frumoasa !Acum o pun … in practica . Glumesc , glumesc , glumesc , dar chiar vreau s-o testez azi , sper sa iasa , chiar de-i 13 .
Ms de reteta , Laura !
Diana
Am facut si eu sambata, a iesit foarte buna.Scuze ca nu ti-am scris pana acum desi am facut multe retete de la tine, toate la fel de bune. Multumesc :*