Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (16 votes cast)

 

 

Dragilor, m-am gandit ca poate ati vrea sa stiti cum e sa mananci o budinca de casa buna si-aromata, asa ca v-am pregatit o cupa mare de budinca de vanilie πŸ™‚

O puteti servi simpla (revin si cu varianta de ciocolata) sau o puteti cladi in forme pentru ca cei mici sa manance cu o si mai mare pofta πŸ˜›

 

Ingrediente:

– 4 cani lapte (cana de 250 ml.)

– 4 galbenusuri

– 1 cana zahar

– 1/2 cana faina sau amidon alimentar

– 1 varf cutit sare

– 1 lingurita extract (esenta) de vanilie

– 2 linguri mari de unt (50 g.)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele. Intr-un vas, se amesteca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se spumeaza (1-2 minute, cu mixerul). Se adauga faina cernuta si se amesteca totul bine. Se adauga o cana de lapte fierbinte peste compozitia de faina si se amesteca energic. Se toarna apoi intreaga compozitia peste laptele infierbantat (care e pe foc, la foc mic) amestecand incontinuu. Se lasa budinca pe foc pana se ingroasa (cand incepe sa bolboroseasca e semn ca e gata :P).

Se adauga esenta de vanilie si untul, taiat in bucati, se amesteca din nou foarte bine si se lasa la racit. Se serveste simpla sau cu fructe ori sirop de fructe…sau cu orice altceva va face placere: ciocolata, nuca de cocos, etc.

Foarte gustoasa!!!!!!!!!!

Tags:
  • Rheia

    O reteta foarte usoara! Am facut-o acum- a iesit perfecta ! Multumesc!

  • Pingback: Tort Iepuras | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Catalina

    Iese si fara unt sau margarina? :*

    • Roxana Mihaela Ceocan

      DA

  • Pingback: Prajitura cu crema si biscuiti | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Oana Neacsu Anghel

    este extraordinara!!! am facut-o cu amidon si a iesit foarte fina! Felicitari! Multumim!!!!

  • Pingback: Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si nes | Retete culinare cu Laura Sava()

  • bianca

    am o intrebare… untul se adauga cand compozitia e tot pe foc?

  • Radu Adrian Ungureanu

    Am strivit alune si am pus in ea. A iesit gro-za-va! Respectati reteta de mai sus si iese o nebunie! πŸ™‚ Multumesc!

  • Gabrielle Gabiii

    Se poate inlocui esenta de vanilie cu esenta de lamaie sau de rom ? πŸ˜€

  • Am incercat reteta aseara si am facut tot ce s-a cerut dar chiar la urma am vazut ca in lista de ingrediente spunea ceva de unt si esenta de vanilie dar nu si in modul de preparare,asa ca le-am adaugat cand fierbea laptele si crema de galbenusuri,zahar,sare si faina.a iesit destul de groasa si are gust de faina…poate am facut eu ceva gresit ?

  • Mihaela

    Laaaaura, mi-a iesit super!! Desi putin cam dulce, cred ca data viitoare o sa incerc spuma de lamaie πŸ˜€ Multumesc!

  • Iulia Badarau

    Laura, mereu am vrut sa pot prepara o budinca fara sa ma gandesc ce ar putea contine acel praf din plic. Este minunata, iar cu albusurile am facut bezele(o nebunie si ele). Multumim ca esti atat de activa pe blog si ca ne impartasesti bunatatile pe care le prepari. Iulia Badarau, Timisoara

  • Multumesc pt reteta, super buna. Am pus cocos in ea si am pus-o la racit in formele de la briose πŸ™‚ Un desert delicios, rapid si sanatos, Fiica mea de 1 an si 10 luni a mancat cu mare placere

  • Tocmai am mancat o portie! Este delicioasa! πŸ™‚

  • Taisia

    Laura, cate portii ti-a iesit din aceasta compozitie? sau cate canite de budinca …

    • Mie mi-au iesit cele doua boluri pe care le vezi in poza, da’ ales-s cam marisoare :))
      Cred ca se obtin 4 canite de budinca, pline, pline πŸ˜›

  • Voiam sa am si o parere “avizata”: daca in loc de faina se pune amidon? care e mai bun?

    • E bun si amidonul, va face budinca mai fina πŸ™‚ …e buna si o faina mai putin procesata, nu neaparat una “de trei nule”, ci una mai neagra, cu putina secara…

      • ioana

        Si daca inlocuim faina cu amidonul cantitatea ramane aceeasi? Adica 1/2 cana faina = 1/2 cana amidon? Mersic!!!

        • Amidonul e “usor”, deci poate ar mai trebui 1 lingura in plus (peste 1/2 de cana mentionata)…
          Nu stiu sa va zic sigur, sigur, fetelor, pentru ca nu am incercat-o inca in felul asta πŸ™‚
          Va tin pumnii si va astept cu impresii!!!!!!!

3 Pingbacks/Trackbacks