Mini pizza rapide

43 comentarii
De ce mini pizza rapide?! Pentru ca nu trebuie sa asteptam ca aluatul sa dospeasca 🙂
Sunt grozave, trebuie sa le incercati macar o data!!!
Procedeul de  rulare al aluatului este acelasi cu cel al melcisorilor din pizza.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 40 g drojdie proaspata sau uscata 10 g
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 linguri mari cu ulei de masline
  • 250-280 ml apa sau lapte
Pentru umplutura:
  • 250 g sunca
  • 200 g salam
  • 300 g cascaval
In plus:
  • 1 galbenus de ou si 1 lingurita lapte pentru uns

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Se amesteca drojdia, in prealabil dizolvata in apa sau lapte (caldut), cu zaharul. Se cerne faina si se pune in bolul robotului sau intr-un vas incapator. Se adauga sarea, drojdia dizolvata in lapte si uleiul; se framanta totul bine (pana se formeaza o “minge” de aluat).

Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul (nu foarte gros, dar nici subtire). Se presara peste aluat sos pentru pizza in strat subtire, ketchup, pasta de ardei, etc. si mezelurile cu cascavalul maruntite in blender sau tocate cu cutitul. Se ruleaza si se taie felii de cca. 2 cm grosime:

Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se aseaza pe tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt:

Se dau la cuptor pentru cca. 18-20 minute sau pana cand se rumenesc:

Excelente!!!!!! Ba chiar perfecte pentru aniversari. Mai ales ale copiilor 😛

 

Sfat: Desigur, daca nu va grabiti chiar asa de tare 😀 , puteti sa lasati aluatul la dospit, caz in care nu va mai fi nevoie de o cantitate atat de mare de drojdie, ci doar de 25 de grame drojdie proaspata, echivalentul a 7 grame drojdie uscata.

Poza veche 🙂

 

Reteta preluata de la Laura S. (Afrodite)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

43 comentarii

andreea 2 martie 2014 - 08:13

Foarte bune!Sotul meu e foarte incantat 🙂

Raspunde
Ancushhh 29 iunie 2013 - 23:40

laura nu e mult 50 gr de drojdie la 500 gr faina?? inseamna 2 cuburi.. mi se pare cam mult ,sper sa nu iasa cu miros prea puternic de drojdie. Vreau sa le fac maine..ufaaa,ce minune ar fi sa mi raspunzi repede 🙂 te salut, felicitari ptr blog,e o minune

Raspunde
gheo 7 octombrie 2011 - 10:26

Laura,

Din pacate eu nu am incercat sa fac mini pizza dar am compensat mancand cele facute de iubita si cumnata mea. Rezultatul a fost delicios !

Saru’mana !

Raspunde
Iulia Z 30 august 2011 - 15:20

Retetele tale sunt minunate si tu le explici extraordinar. Am incercat aceasta reteta cu mult timp in urma si mi-a iesit din prima. Nici macar nu stiu de unde am avut reteta dar acum mi-am amintit de ea si abia astept sa o reiau. Dulciurile facute de tine te face sa salivezi si sa le simti mirosul doar vazand fotografiile !!! Esti o persoana minunata !

Raspunde
Anonymous 25 mai 2011 - 14:47

Buna Laura !
Ador blogul tau si manutele tale minunate 🙂 din care ies, cum altfel?, decat minunatii !

Am doua intrebari , referitor la mini pizza, vreau sa le fac duminica de aniversarea piciului meu, 2 ani 🙂
1. daca le fac cu o zi inainte de eveniment, vor fi la fel de bune sau se intaresc…?
2. ce mi-ai recomanda sa pun la carne, ceva mai usor pentru copilasi mai mici? n-as vrea sunca de porc din comert ca unii copii sunt sub 2 ani sau chiar sub 1 an si nu au mancat deocamdata carne de porc si vreau sa manance toata lumea din mini pizze.

Sper sa reusesti sa-mi raspunzi 🙂

Salutari si multa sanatate atat tie cat si familiei !

Mami de baietel.

Raspunde
Cristina (USA) 6 mai 2011 - 00:56

ffffffffffffff bune si usor de facut,numa ca eu am pus faina in loc de ulei pe masa

Raspunde
Catalina 23 martie 2011 - 13:19

prima data cand le-am facut si au iesit f bune,drept dovada faptul ca in mai putin de 30 de min nu a mai ramas nici una 🙂

Raspunde
Anonymous 12 februarie 2011 - 11:59

super reteta…usoara si rpida multumim

Raspunde
Amalia 27 octombrie 2010 - 20:10

Buna Laura, am facut si eu ieri mini-pizzele, au iesit excelente. Si sotul si copiii they just loved it!
O mica problema am avut la aluat – nu era chiar asa de maleabil, dupa ce am pus fix cantitatile alea, am mai adaugat un pic de lapte (doar un pic) si totusi apoi a mai trebuit sa adaug putina faina, si tot a trebuit sa ‘trag’ de el sa il intind. nu inteleg care e problema. la nici un aluat nu imi iese, nu se poate intinde, e elastic, se retrage inapoi….nu inteleg….am incercat si placinte cu brinza, mere,etc, aceeasi problema la aluat, mereu tb sa il schimb, ca e pietroi, desi tot timpul respect reteta.
but anyways, la mini-pizze, dupa ce m-am chinuit sa intind aluatul ceva timp, pot sa zic ca au iesit EXCELENTE, pur si simplu pufoase si moi, si gustoase. Asa ca multumesc! Este o noua descoperire de pe site-ul tau 🙂 dupa cea cu prajitura brath , facuta deja de 3 ori si amandinele care au facut furori! Multumesc mult!

Raspunde
cristina_kikinda99 13 septembrie 2010 - 14:48

Buna Laura.
Am dat de blogul tau absolut intamplator ,niciodata nu e prea tarziu,dar trebuie sa-ti spun ca esti fenomenala…datorita tie puiul meu de 2 anisori a avut o petrecere de pomina.Toti invitati au fost uimiti de creatiile mele…asta datorita minunatului tau blog.Tort masinuta.minipiza,crenvusti in pijama,melcisori din sunca cu ciupercutele aferente,saratele,chec aperitiv…ce mai bunatati…am muncit o noapte intreaga dar a meritat efortul…Mii de multumiri si sa stii ca urmaresc blogul zilnic de acuma.Salutari si numai bine.

Raspunde
gabi 1 septembrie 2010 - 16:57

draga laura sa stii ca azi am facut si eu aceasta reteta,ete de-a dreptul delicioasa si cred ca sambata am sa profit ca este ziua mamei si am sa fac si prajitura cuburi de lapte,la care ma tot gandesc de cand am vazut reteta.

Raspunde
Cristina 26 februarie 2010 - 11:29

Gata, le-am papat repede pe toate! Au iesit MINUNATE! Problema e urmatoarea: sunt atat de bune ca n-o sa fie suficiente 15 bucati cate ne-au iesit, la petrecerile copiilor. Eu zic asa: in ziua petrecerii ma apuc cu noaptea-n cap si fac ca pe banda vreo 10 retete. Ca doar acum ma pricep. Multumim pt idee!

Raspunde
Antonela 15 februarie 2010 - 01:30

Acum am descoperit si eu aceasta reteta , dar am o nelamurire , anume cand se adauga cele 5 linguri de ulei in aluat ? nu se precizeaza nicaieri , doar ca trebuie folosit alte 2-3 linguri de ulei pentru intins aluatul . Iti multumesc anticipat pentru raspuns !

Raspunde
Nina 2 noiembrie 2009 - 11:07

Buna Laura.Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta.Am facut-o si a iesit delicioasa si gustoasa, sotul si copii au fost incantati. Abia astept sa mai fac si altele, si sper sa imi reuseasca ca mini-pizzele, ca tare bune au mai fost. Eu nu sunt fan pizza, poate pentru ca nici nu imi iesea aluatul, ori prea crocant, ori prea crud, dar de astea m-am indragostit iar familia si mai tare. Numai bine, te pup!

Raspunde
Anastasia 31 octombrie 2009 - 14:06

am venit cu linkul ca sa vezi ce mi-a iesit 🙂

http://i650.photobucket.com/albums/uu228/naskwik/MYDC0351antiplag.jpg

Raspunde
Anastasia 31 octombrie 2009 - 13:35

mersi Laura,esti tare draguzta :-*!

Raspunde
Laura 30 octombrie 2009 - 18:49

Anastasia, ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut! 🙂
Faptul ca nu ti-au crescut indeajuns se poate datora ori drojdiei, care n-o fi fost destul de proaspata ori feliilor de aluat care au fost probabil taiate prea subtiri…
…da’ eu zic sa nu te necajesti caci data viitoare iti vor iesi perfect!!! 🙂

P.S. …si da, poti sa le lasi linistita la crescut inainte de a le baga la cuptor, nu le poate influenta decat in bine 😛

Raspunde
Anastasia 30 octombrie 2009 - 18:18

mersi de raspuns Laura, asteptand sa-mi raspunzi n-am mai avut multa rabdare si le-am incercat:)) ce pot zice sant gustoase,dar nu mi-au crescut atat de frumos ca la tine ,poate merita sa le las un pic dupa ce le-am rulat in tava ca sa mai creasca vre-o 15~20 de minute ?

Raspunde
Laura 17 octombrie 2009 - 22:58

Oh, ce bine stiu ce spui, draga Raluca :))
Sa iti traiasca nazdravanii si sa dea bunul Dumnezeu sa ii aducem si noi lui Bogdi un fratior…si-o surioara 😛
Eu mereu mi-am dorit 3 copilasi!!!
…si-acum fugi la pampersu’ ala, ca nu e indicat sa stea prea mult prin preajma, hi, hi…

Spor in toate si mai ales in testari de retete! …ale mele, in special :)))
Te pup!!!

Raspunde
Raluca 17 octombrie 2009 - 21:31

Hi, hi, Laura, ce simpatica esti. cred ca si noi vrem sa ne simtim cateodata mici, si mai ales mamicile devin mici cand se joaca cu copiii(ca sa nu mai vorbim de tatici si de jocurile lor pac-pac/ buf-buf). eu stau atat de mult cu ai mei, caci cateodata am senzatia ca o sa uit sa vorbesc ca adultii. insa daca iti mai doresti un pitic, sa va ajute Dumnezeu, mai ales ca ai un baiat sufletist si-ti va fi de mare ajutor.te pup, ma duc sa verific un popou, ca parca s-a “parfumat” camera.

Raspunde
Laura 17 octombrie 2009 - 14:37

Raluca, m-ai imbogatit cu inca un prunc, hi, hi…o fi vreun semn?! 😛
Deci, ma bucur mult de tot ca iti ies atatea bunatati din maini datorita retetei asteia, pe care draga de Laura (Afrodite de pe culinar) ne-a impartasit-o tuturor 🙂
Si eu am facut-o sub forma de painica dar pentru grisine chiar nu credeam ca e potrivita 😛
Te pup pentru mesaj!!!

Raspunde
Laura 17 octombrie 2009 - 14:30

Anastasia, mii de scuze, de-abia acum am vazut mesajul tau…
Deci, consistenta acestor mici minunatii e perfecta! 😛 …nici prea moale, dar nici tare, e doar crispy :))
…mai bine de-atat nu ti le pot descrie, trebuie sa le incerci neaparat odata 😉

Raspunde
Raluca 17 octombrie 2009 - 01:48

Buna, Laura. Ma bucur ca si tu folosesti reteta de mini pizze. eu am descoperit-o pe blogul lily’s cakes, si de atunci le fac foarte des.sunt un excelent pachet pt scoala. pt mine aluatul a devenit de baza in casa. lasat la dospit, iese o painica foarte pufoasa, care lucrat cu mainile cu ulei de masline, ii poti da forma de floare, snur rasucit sau impletit, cu sau fara seminte sau nuci, sau cascaval pe deasupra. garantez ca e foarte pufoasa(40 min, 300 F la cuptor)apoi il folosesc in zilele de post pt reteta asta:http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/02/grisine-cu-masline-si-cascaval.html
ca sa iasa mai crocante le ung bine-bine cu ulei si las la 400 F pana se bronzeaza.pupici la cei mici.

Raspunde
Anastasia 29 septembrie 2009 - 14:53

arata super delicios !
am doar o intrebare, este crocant aluatul dupa ce il coci ?
problema mea ca vreau sa fug de aluat crocant pentru pizza,vreau unul moale ca la chifle din magazin care sa nu aiba o coaja uscata si tare deasupra :))

Raspunde
Laura 23 septembrie 2009 - 15:06

Stardust, ma bucur mult sa aflu ca fac parte din “colectia” de bloguri pe care le urmaresti 🙂 Mersi fain!!!
…precum si mii de multumiri pentru civintele frumoase pe care mi le-ai adresat…
…si nu in ultimul rand pentru faptul ca ai incercat mini-pizzele! :))
Te astept cu drag sa-mpartasim si alte incercari de-ale tale 🙂

Raspunde
stardust-nails 22 septembrie 2009 - 22:13

Buna Laura, iti citesc blogul asa “printre altele pe net” de ceva luni bune, si incerc sa ma abtin sa nu incerc cate ceva(mama lor de kg in plus)…azi nu am mai rezistat si am facut mini pizzele..delicioase bineinteles, reteta a fost explicata perfect, mi’au iesit exact ca in poza:)…deja am pus ochii pe ceva si pentru maine…Felicitari pentru blog, esti tare 😉

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 16:40

Geanina scumpa, de cand am vorbit noi ultima oara, tu ai devenit mamica!!! 🙂
Felicitari si multa sanatate amandurora!
Te pup pentru ca ai ales sa incerci retetele mele si sper ca atunci cand bebe drag iti lasa la dispozitie cateva clipe libere (stiu prea bine ce spun :P) sa intri, din nou, sa ne vizitezi!

Eu chiar ieri i-am refacut lui Bogdi mini-pizzele :))
…cea mai rapida si gustoasa gustarica, asa-i?! 😉

Raspunde
geanina 1 martie 2009 - 14:03

Draga mea LAURA am facut mini pizza DELICIOOAAASSSEEE dupa reteta ta , iar acum astept sa se raceasca negresa de post ca sa o gust, iar in 5 minute o sa bag la cuptor si prajitura cu morcov.De 2 zile stau pe blogul tau si citesc retete si asa ca azi m-am hotarat sa le fac pe trei dintre retete. Am uitat sa spun ca mai am 2 saptamani si nasc si de aceea pofta este mare.Le-as fi facut pe toate dar nu ma lasa bebe sa stau prea mult in picioare. O sa recomand blogul tau de retete culinare la toate prietenele mele. Numai bine si v-a pup pe toate de martisor.

Raspunde
Laura 27 februarie 2009 - 23:04

Geanina, vrei sa faci mini-pizzele?! 😛
Sint grozave, merita sa le incerci!
…cat despre “masuratorile” denumite:lc si ls, rezolvam rapid problema: lc inseamna lingurita de ceai iar ls inseamna lingura de supa! 😉
Sa-mi dai de veste daca le-ai facut…si eventual, ti-au placut! :))

Raspunde
geanina 27 februarie 2009 - 22:45

ce inseamna 1 lc sare si 5 ls ulei ?

Raspunde
Laura 24 februarie 2009 - 21:18

Dadida, sper ca pana la urma ti-au iesit bine mini-pizzele…
Nu stiu de ce aluatul ti-a iesit asa cum ti-a iesit…n-ar fi trebuit…
Ai respectat intocmai gramajele?
…se poate sa fie de la faina, totusi…asa ca ai facut bine ca ai mai completat tu…
Sint foarte curioasa cum ti-au iesit, in final!!!
Eu urmez tot timpul “pasii” din reteta, adica prepar aluatul la robotul de bucatarie…il intind, presar ingredientele si rulez atent ca sa nu-mi iasa nimc pe-afara :)) …si dupa ce formez ruloul, il mai “lungesc” putin cu mainile si tai “rozete” cu un cutit bine ascutit…
Le ung apoi cu galbenus amestecat cu putin lapte (nu rece) si le dau la cuptor.
Gata! 😛

Hai, ca de-abia astept sa-mi dai de stire…iar “stirile” sa fie de bine! 😉
Te pup!!!

Raspunde
dadida 24 februarie 2009 - 18:16

buna din nou dragi bucatarese…mini-pizzele sunt la cuptor…sa vedem ce o iesi…tin sa spun ca aluatul din compozitia de mai sus mi-a iesit foarte,dar foarte moale si am mai adaugat faina la framantat…sper sa iasa ceva…plus ca mi-au iesit ceva mai mari decat niste mingii de tenis zic eu ca mult prea mari…laura,te rog, daca poti da mai multe detalii in legatura cu reteta asta ar fi perfect…exact pasii pe care ii faci tu in acesta reteta,caci am citit ca ai facut-o de nenumarate ori…niste poze cu operatiunile de rigoare -cand mai faci tu-ar fi si mai bine…poate sunt eu mai grea de cap…revin cu impresii dupa ce le scot din cuptor…ah…si am uitat sa specific…mi-au iesit 6 bucati…voi cate reusiti sa faceti din compozitie?

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 01:11

Draga Rodica, iti multumesc frumos pentru aprecieri, esti tare daguta! 🙂
Te mai astept pe la mine!

Raspunde
r_falaus 5 august 2008 - 16:01

Azi am descoperit retetele si sfaturile culinare si mi-au placut tare mult , deoarece se pot pune in practica usor si chiar imi sunt necesare.Felicitari pt tot.
Rodica Falaus

Raspunde
Laura 26 mai 2008 - 23:32

…cam greu ma urnesc eu cu scrisu’ :)) …din lipsa acuta de timp…
Ma bucur ca vrei sa le incerci, mie mi-au placut din prima 🙂

Raspunde
mariana 23 mai 2008 - 08:15

mersi!ca mi-ai scris!am trecut reteta la cele de facut!!!numa timp sa am ,da le vine rindul lor nici o grija!

Raspunde
Laura 22 mai 2008 - 18:30

Mariana, esti tare, tare draguta! 🙂
Astept cu interes orice interventie a ta! Sper ca tot ce incerci de la mine sa ti se para delicios 😛
De aici din Banat, iti transmit multe salutari!
Sa ne reauzim cu bine! 🙂

Raspunde
mariana 18 mai 2008 - 19:05

Mersi ca mi-ai respuns!da adevaru e ca mai captat de tot cu retete pe care eu nu le aveam!si defapt nu stiu cu ce sa incep si cind!!!!!!!mai am noutati si vreau si pe alea sa le incerc!voi face nu numai mini pizzele rapide,ci si alte retete de ale tale!Ai un blog fain!si ma bucur ca esti din Ardeal!da vei zice tu din Banat!da tot acolo e!am o simpatie deosebita pt.banateni!e ceva special cu ardelenii si banatenii!poate ca si asta e un motiv ca voi face multe din retetele tale!abia astept!si cu siguranta ca ne vom mai scrie!NU?pa si iti doresc numai bine!pa,pa

Raspunde
Laura 18 mai 2008 - 17:14

Ceau, Mariana! Bine-ai venit! 🙂
Ma bucur ca vrei sa incerci mini-pizzele 😛 …fiindca sint extraordinare!
Bogdi meu le papa intotdeauna cu mare pofta :))
Cat despre intinsul aluatului cu ajutorul uleiului, pot sa-ti spun ca, intr-adevar, aluatul se ruleaza mult mai bine daca e uns.
Te astept cu vesti 😉

Raspunde
mariana 16 mai 2008 - 23:24

laura:de ce trebuie intins cu aj.uleiului nu pricep!se intinde greu?am sa ma profilez pe aceasta reteta daca-mi place mult!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.