
Un cadou mai nimerit, acum de sarbatori, nici ca exista!!!!
Ingrediente pentru un „cosulet” cu diam. de 12-14 cm. la deschidere:
- 100 g ciocolata neagra/cu lapte
- 100 g ciocolata alba
Pana ajungeti la pozele mai vechi, pas cu pas, va pun alte poze, mai noi (aproape pas cu pas 😀 )
Cosuletul ambalat (in el se regasesc trufele cu Nutella, Raffaello, biscuitii Truffle, fursecurile floare):
Mod de preparare:
Cum se-ntampla magia 😛
Pregatiti un bol cu diametrul mentionat; scoateti folia de Aluminiu din sertar.
Pana acum, fooarte usor :))
Acoperiti cu folie de aluminiu bolul, pe dinafara:
Apasati bine pe dungile si incretiturile care se fac, sa fie cat mai uniforma suprafata, iar marginile foliei se introduc in interiorul bolului:
Filigran de ciocolata:
Rupeti ciocolata cu lapte sau amaruie in bucatele si asezati-o intr-un vas la microunde; setati aparatul la temperatura medie si tineti pentru aprox. 2 minute sau pana cand vedeti ca s-a topit, amestecand de cateva ori in acest timp. Eu am lasat-o cam 20 de secunde, am scos bolul afara, am amestecat, am pus din nou, si am lasat inca vreo 10 secunde, am scos iarasi, am amestecat bine si din nou pentru cateva secunde la topit. In felul asta nu am avut niciodata probleme cu topirea ciocolatei.
Desigur, o puteti topi si la bain-marie, o tehnica pe care ar trebui sa o puna in practica mai ales gospodinele incepatoare 🙂
Lasati ciocolata sa se racoreasca 2-3 minute, dupa care puneti-o intr-o punga (sa nu fie foarte subtire, fiindca se rupe) si, cu ajutorul unei foarfeci, taiati unul din colturile pungii (cam 2 mm. nu mai mult).
Incepeti „ornarea”bolului, din mijloc catre margini:
Daca va ajuta, puneti mana stanga in interiorul bolului, invartind bolul dupa plac, iar cu mana dreapta ornati (daca sunteti stangaci, treburile vor sta exact invers, bineinteles 😛 )
Dupa ce tot bolul e acoperit, se pune la frigider pentru 10 minute.
Se procedeaza la fel cu ciocolata alba, adica se face un strat de ciocolata alba peste cel negru:
Eu, de data asta, m-am jucat putin cu stratul alb si am creat „carlionti” de ciocolata, in loc sa acopar tot bolul cu filigran alb. E frumos si asa, acoperit partial, dar si ca cel clasic, din pozele de prezentare (de mai sus).
Se mai pune pentru inca 15 minute in frigider.
Se scoate apoi si se aseaza pe un platou:
Finalizare:
Rupeti, putin cate putin, folia, incepand de la margini si trageti catre centru cu grija. Se poate ca in unele locuri, cosuletul sa tina rezistenta, dar inlaturati folia incet sau taiati cu cutitul partea care „tine”:
Inlaturati cu grija folia din interior:
Unde e nevoie, insistati cu varful unui cutit (cu delicatete, totusi :D)
„Cosuletul” gata!!!! 🙂
Pregatit pentru a fi umplut:
Cu unele dintre aceste delicatese mici (si mai am cateva idei)
Aici aveti pozele vechi, in care apare cosuletul umplut cu trufe din piure de castane 🙂


Reteta preluata de la Simona B.
14 comentarii
o intrebare te rog, cat rezista in afara frigiderului? nu se topeste daca e putin mai cald? 🙂
Foarte frumos…nu m-am gandot niciodata la acest lucru:)
laura esti o minune!!!cate idei bune!!sa ai parte de multa sanatate si bucurie!!toate bune pt tine!!
Ce fel de ciocolata ati folosit? multumesc anticipat!
Lauraaaaaaaaaaaaaaaa 🙂 am facuyt cosuletuuuuullllllllllllllllllll super mi-a iesit 🙂 iti trimit si poza …daca am unde 😛 Dar mai am o intrebare 😛 ce ciopco ai folosit tu? ca eu am luat ceva din kaufland si cand am scos afara din frigi sa scot folia de aluminu se cam topea la atingere indelungata 🙂 dar e in frigider si e ok 🙂 Adevarul ca eu l-am pus la congelator 5-6 min cand am pus cioco amaruie apoi cioco alba si pus iar la congelator 🙂 😛 dar a iesit super mersi 🙂 aaa si inca ceva am facut is praji cu dulceata de lapte :P:) super tare dar am adaugat si un pic de cocos ca deh sunt fan 😛 si DESIGUR AM FACUT doar jumatate din compzitie sa vad cum e 🙂 oricum s-a mancat imediat 😛 🙂 Dar stii? mi se pare totusi cam dulce 750 ml lapte 300 zahar, ma intreb daca o sa pun mai putin zahar mai ese dulceata de lapte 🙂 Moamaaaa cat am scris :P:) Mersi pentru retete 😉 O zi faina
super tareeeeeee :)daca vrei iti mai pot da si eu retete 🙂 facute de mine 😉 numai timp sa am 😛
BUNA LAURA ,CITESC DE CEVA VREME BLOGUL TAU,SI MI SE PARE NEMAIPOMENIT.AM FACUT DE MULTE ORI RETETELE DUPA INDRUMAREATA TA SI MIAU IESIT NEMAIPOMENIT, MAI ALES DULCIURILE A CAROR FANA CONVINSA SUNT.FELICITARI. AM FACUT DE MULTE ORI DELICIOASA TA RETETA DE AMANDINE DAR AS VREA SA SA INCERC SI CU O GLAZURA DE AMANDINE CLASICA (CA AMANDINELE DIN COFETARIE). DACA STII VREO RETETA TE ROG DIN SUFLET SA IMI RASPUNZI.MULTUMESC. SARBATORI FERICITE.UN AN NOU MINUNAT SI MULTI PUPICI.
Ce fel de ciocolata e potrivita pentru o asa bijuterie?
Arata fantastic! Felicitari pentru tot ceea ce faci!
Deosebit de frumos…cred ca am sa il incerc si eu :)..Cate idei minunate ai!!!
superb,chiar trebuie sa merg sambata la niste prieteni care adora dulciurile si nu stiam ce sa le fac cadou
excelent cosulet ♥
te imbratisez cu mare drag Laura! o seara magica ♥
Wow!!!!Superb!!!o sa incerc si eu sa fac, sper sa-mi si reuseasca, felicitari!!!!!
Si mie mi se pare cadoul perfect pentru impresionat neamurile si prietenii…de Craciun! 😛
…si nici nu se face greu…cu un pic de exercitiu, poti „impleti” fara probleme cateva astfel de cosulete dulci! 🙂
Te pup, Cristina si iti multumesc pentru mesaj!
Foarte interesant … 🙂 un cadou inedit