Prajitura Ferrero Rocher

4 comentarii

Prajitura Ferrero Rocher! Aceasta a fost prajitura noastra de sarbatori. Si a fost nemaipomenit de buna!!!! Am pus in ea cam tot ce ne place: Nutella, ciocolata, nuci, bezea…si, cel mai important, bomboane Ferrero Rocher.

O adevarata explozie de gusturi! Si de calorii…dar cine-a mai stat sa le numere?! 😀

Cea mai mare bucurie, insa, a fost ca am petrecut aceste zile sfinte in pace, impreuna. Asa cum sper ca le-ati petrecut si voi. Va imbratisez cu mare drag pe toti! Un an nou mai bun decat toti cei de dinainte va doresc!!!

 

Ingrediente:

Pentru blatul de bezea cu nuca:
  • 9 albusuri
  • 280 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
Pentru crema de ciocolata cu bomboane Ferrero Rocher:
  • 9 galbenusuri
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 4 foi gelatina (sau 5 g gelatina granule)
  • 200 g bomboane Ferrero Rocher
  • 200 ml frisca batuta
  • 50 g zahar pudra
Pentru glazura de Nutella:
  • 400 g Nutella
  • 250 g Mascarpone
Pentru ornat:
  • 300-400 g bomboane Ferrero Rocher

 

…un mic, dar folositor, sfat pentru voi 😀 Daca nu vreti sa coaceti blatul de bezea, puteti folosi un blat fara coacere, de biscuiti, cum folosesc mai mereu la cheesecake-urile mele.

In felul asta scapati si de crema „pe aburi”, scotand din reteta galbenusurile batute cu zaharul vanilat.

Tot ce trebuie sa faceti e sa topiti ciocolata in 200 ml frisca lichida, sa adaugati gelatina, frisca batuta cu zaharul pudra…bomboanele Ferrero Rocher, neaparat :P…si gata!

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 165 grade C (foc mic spre mediu); tapetati cu hartie de copt o forma de aprox. 42 cm lungime si 29 cm latime. Scoateti ouale din frigider.

Pentru blatul de bezea cu nuca, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare (cat luati cu trei degete). Adaugati zaharul in trei transe si bateti bine, ca la bezea, cu mixerul, la viteza mare. Adaugati apoi nuca macinata, faina, cacaua si untul topit. Amestecati usor, cu spatula, fara a exagera cu amestecatul (pana se inglobeaza toate ingredientele).

Compozitia rezultata se rastoarna in tava pregatita, se niveleaza suprafata cu dosul lingurii si se pune la copt pentru cca. 30 de minute.

Blatul se lasa la racit in forma.  Se rastoarna apoi cu mare grija pe un platou mare (sau o tava de aceeasi dimensiuni ca cea in care a fost copt) si se inlatura hartia de copt.

E nevoie de un pic de atentie, pentru ca blatul e sensibil si sfaramicios dar va sfatuiesc sa nu lasati hartia de copt, pentru ca va absorbi din umezeala blatului, facand si mai dificila felierea lui (eu m-am grabit si am lasat hartia, dupa cum puteti vedea si-n poze 😀 ).

Pentru crema, se pun mai intai foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece; daca folositi granule de gelatina (din plic), turnati doar 100 ml apa rece deasupra. Gelatina se lasa la inmuiat 10 minute.

In acest timp, se bat galbenusurile cu zaharul vanilat intr-un bol adanc timp de 1-2 minute. Cu mixerul pornit, se toarna treptat frisca lichida. Se transfera crema intr-un vas aflat deasupra aburilor (bain-marie) si se lasa cca. 5 minute.  Amestecati des.

Se rupe in bucatele mici ciocolata cu lapte si se adauga si ea in crema; se amesteca totul foarte bine. Crema se lasa inca 5 minute pe baia de aburi si se amesteca intruna.

La sfarsit, se scot foitele de gelatina din apa si se adauga in crema fierbinte; se amesteca energic. Daca folositi gelatina granule (praf), o adaugati asa cum e, cu tot cu apa in care s-a hidratat. Crema se lasa la racit, iar cand e gata, se amesteca cu frisca batuta cu zahar pudra.

Bomboanele Ferrero Rocher se toaca, nu foarte marunt, si se adauga in crema. Crema se intinde, cat mai uniform deasupra blatului si se niveleaza cu lama unui cutit (sau cu paleta speciala). Prajitura se pune la frigider pentru minim 2-3 ore.

Glazura de Nutella se prepara foarte usor: se amesteca branza Mascarpone (sa nu fie rece, de la frigider) cu Nutella, cu ajutorul mixerului.

Se acopera prajitura cu glazura de Nutella si se orneaza cu bomboane Ferrero Rocher (eu am folosit doar 300 g, pentru ca restul s-au topit intr-un mod total inexplicabil 😀 ).

Foarte, foarte gustoasa!!! Mai ales daca adorati prajiturile cu nuca! :))

La multi ani, prieteni dragi!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Anca 13 aprilie 2020 - 18:46

Bună seara! Spuneți-mi, vă rog, dacă blatul il pot face cu 200 de grame alune de padure maruntite si 250 de grame de nucă măcinată. Vă mulțumesc.

Raspunde
Lucia 1 ianuarie 2020 - 14:43

LA MULTI ANI!!! Trebuie sa fie grozava, o voi incerca!!! multumesc pentru reteta!

Raspunde
Laura Sava 2 ianuarie 2020 - 00:53

La multi ani, Lucia draga!!!! <3 Multumiri din suflet pentru urare, numai bine si tie!
Sper sa iti placa prajitura, te puuup!!!!

Raspunde
Vio 12 septembrie 2022 - 21:20

Buna. Aveti idee daca ati favut cumva… Pentru un tort de 26 cm ar trebui sa injumatatesc cantitatea blatului sa nu fie prea gros? Multumesc

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.