Cand am refacut cosuletul filigranat de ciocolata, in care am asezat fursecuri si bomboane, si l-am ambalat, cat de frumos am putut 😛 , am stiut ca nu va fi complet fara niste trufe cu Nutella 😀
Se fac foooarte usor si sunt atat de cremoase si gustoase, incat cu greu m-am abtinut sa nu le tot gust :))
Ingrediente:
Compozitie trufe:
- 150 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
- 100 ml smantana pentru frisca
- 80 g unt (80% grasime)
- 300 g Nutella
Pentru „invelis”:
- 80-100 g alune sau nuci (prajite), tocate marunt
- pudra de cacao
N-as sti sa va spun care au fost mai bune, trufele date prin alune sau cele date prin cacao :))
Mod de preparare:
Se pun, la foc mic, ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul rece, taiat in cuburi, si se lasa pana cand se topeste ciocolata (se amesteca des in tot acest timp). Se lasa sa se racoreasca 2-3 minute, dupa care se amesteca cu nutella. Compozitia rezultata se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi, se fac cu mainile, fara sa insistati prea mult, bile de marime potrivita, din crema intarita. Nu va stresati daca trufele nu ies perfect rotunde, mie-mi plac la nebunie alea neregulate 😀
Caldura palmelor le topeste rapid, asa ca invartiti-le repede si dati-le prin alunele tocate (sau prin nuci):
Cand sunt gata, puneti-le din nou la frigider si lasati-le pana se intaresc (cca. 2 ore):
Eu am dat cateva si prin cacao:
Pentru voi, cu drag!!!
Super delicioase :))
2 comentarii
La multi ani mamico ! ♡
Nu am stiut unde sa iti transmit cele mai calde si sincere urari de inceput de primavara si pentru ziua de astazi si am profitat de acest „comentariu”.
Asadar, toate cele bune si multi pupici!
Daniela draga, oriunde mi-ai fi scris, m-as fi bucurat 🙂
Multumesc din suflet de urari, „La multi ani!” si tie si numai bucurii!!!