Trufe Tiramisu: cadoul meu dulce, de ziua mea!!! …facute de mine, e adevarat 😀 , dar pentru ca le-am facut atat de usor, le-am savurat ca si cand ar fi fost facute de altcineva :))
Nu va spun cati ani am implinit (desi se stie 😛 ), si nici ce imi doresc de ziua mea, pentru ca nu imi doresc nimic in plus fata de ce am deja (bine, niste kilograme in minus ar fi excelent, hahaaaha!!! ).
Va multumesc tuturor pentru prietenia sincera! Cu voi, viata este mai frumoasa!!!!
Ingrediente:
Compozitie trufe:
- 300 g piscoturi pentru sampanie
- 500 g Mascarpone
- 80 g zahar pudra vanilat
Sirop de cafea:
- 200 ml apa
- 2 linguri cafea macinata
- 50 g zahar
In plus:
- pudra de cacao
Sfat: trufele sunt moi, cremoase, si trebuie tinute la frigider tot timpul, pentru ca se inmoaie repede. Daca le vreti mai ferme, adaugati inca 80-100 g piscoturi, facute praf 😛 , in compozitie!
Mod de preparare:
Se prepara mai intai siropul de cafea, pentru ca avem nevoie de el rece. Se pun, intr-un ibric, apa si zaharul si se lasa la fiert, la foc mare, cca. 2 minute. Se adauga apoi cafeaua macinata, se da focul la minim si se mai lasa la fiert inca un minut. Se lasa sa stea pana se racoreste bine, dupa care se strecoara si se lasa sa se raceasca complet.
La trufe treaba merge si mai usor 😀 Se amesteca branza mascarpone, scoasa cu o ora, doua inainte din frigider, cu zaharul pudra vanilat si siropul de cafea. Jumatate din cantitatea de piscoturi se piseaza cu sucitorul, intr-o punga, sau la robot, iar cealalta jumatate se rupe in bucatele. Se amesteca totul foarte bine (bucatelele de piscot se pun la sfarsit, ca sa ramana, pe cat se poate, intregi):
Se formeaza bile de marime potrivita care se tavalesc prin cacao. Se pastreaza la frigider pana la servire (daca, insa, nu le serviti imediat, asezati-le asa cum sunt in frigider si abia cu o ora inainte dati-le prin cacao):
Ataaat de bune, mai ales cu o cafea langa! :)))
Va pup pe toti cu mare drag si va invit la o mica degustare, in locul nostru preferat din gradina 🙂