Cake Pops sunt niste bomboane pe bat, foarte usor de facut, din blat faramitat si crema, un fel de „bombe” autohtone, adorate de cei mici (si nu numai). Eu astazi va aduc cake pops cu fistic si merisoare, o combinatie fantastica, o idee delicioasa pe care am pus-o in practica in primele zile ale anului ce-abia a inceput. V-o aduc abia acum pentru ca ma simt inca in vacanta. Nu ma impac deloc cu realitatea zilele astea si tot incerc sa fug de responsabilitati :)) Nu vi se intampla si voua sa plutiti asa, inerti, prin zile?! Sa nu puteti face (aproape) nimic? Eu zilele astea nu am putut nici scrie, nici gati…nu am avut energie decat pentru Bogdi, Cipi si ai mei. Am baut cafea in nestire si l-am urmarit pe Bogdi cum isi scrie biografia. Serios, chiar vrea sa publice o carte, cu aventurile lui, in care sa-i apara si desenele (deseneaza asa frumos…si compune si muzica, iubirea mea!). Poate ca atunci cand el va fi gata cu cartea, voi fi gata si eu cu a mea! 😀 Oh, da, si m-am bucurat enorm cand am vazut ca Dj-ul lui preferat i-a raspuns la mesaj. O sa va las mai jos melodie de-a lui pe care o ascultam non-stop!
Cat despre micile mele acadele, Bogdi mi-a declarat ca sunt pe locul 2 pe lista lui cu dulciuri preferate, asa ca va dati seama cat de bune sunt, hehe!!! Pe locul intai se afla Prajitura Fanta, iar pe locul 3, ca sa onoram intregul podium, se afla o inghetata de avocado…pe care o sa v-o arat in curand…
Pupici o mie, dragilor!!!! Rugati-va sa ninga zilele astea, ca sa va arat cat de frumosi pot fi ghioceii in luna ianuarie 🙂
Ingrediente pentru 20 cake pops si 20 bomboane simple:
Pentru prajitura cu fistic:
- 100 g fistic crud, decojit
- 120 g unt
- 180 g zahar
- 4 oua mari
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru compozitia de Cake Pops:
- 100 g iaurt grecesc (10% grasime)
- 50 g zahar pudra vanilat
- 250 g mascarpone
- 60 ml suc proaspat de portocale
- 2 linguri zeama de lamaie
- 120 g merisoare uscate indulcite (intregi)
Pentru glazura de ciocolata alba:
- 200 g ciocolata alba
- 1 lingura ulei de cocos (solid) sau de floarea soarelui
In plus:
- 30-50 g fistic crud, decojit, tocat marunt cu cutitul
Perfecte pentru petrecerile copiilor, nu credeti?! Dar la fel de apetisante si pe o masa festiva in familie:
S-aveti spor! DJ Striden, inspiratia mea si a lui Bogdi dintotdeauna (level 2 e preferata mea, v-am mai zis asta aici)
Mod de preparare:
Pentru blatul de fistic, pe care, de altfel, il puteti folosi pentru a crea o noua prajitura (blat fistic+crema preferata), va trebui sa incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si sa tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 35×40 cm.
In continuare, bateti untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana obtineti o compozitie spumoasa (maxim 2 minute). Separati ouale. Adaugati galbenusurile in compozitia de unt si fistic si amestecati usor. Bateti albusurile cu un praf de sare intr-un bol (de sticla, preferabil) pana se intaresc. Lasati deoparte. Macinati fisticul la robotul de bucatarie si inglobati-l in amestec. Cerneti deasupra bolului faina si praful de copt, amestecati bine, dupa care puneti albusul batut. Amestecati usor, cu miscari de sus in jos, ca si la pandispan, pana cand se incorporeaza complet. Turnati amestecul in tava pregatita, nivelati si coaceti blatul cca. 18 minute. Lasati-l apoi la racit, iar cand e gata, sfaramati-l cu degetele.
Pentru a crea delicioasele Cake Pops, amestecati firimiturile de blat (daca lasati blatul sa stea o zi, se usuca si il puteti macina foarte usor la robot) cu restul ingredientelor de la compozitia pentru cake pops…in urmatorul mod: bateti cateva secunde, cu mixerul, crema mascarpone (sa nu fie rece); amestecati iaurtul cu zaharul pudra si turnati-l peste crema. Turnati si sucurile de citrice, proaspat stoarse, si, la final, merisoarele uscate, taiate in 2 sau in 3 (depinde de cat de mari sunt). Compozitia rezultata (doar jumatate din compozitie, de fapt) se introduce in forma speciala de cake pops iar din restul se formeaza bile simple (aveti poze la finalul postarii). Daca nu aveti forma speciala, faceti bomboane din toata compozitia. Le puneti apoi la frigider pentru minim 6 ore, dar eu va sfatuiesc sa le lasati peste noapte.
A doua zi, infigeti betisoarele in cake pops, cu grija, sa nu treaca prin ele 🙂
Glazura de ciocolata alba se face foarte usor: se rupe ciocolata alba in bucatele mici si se pune la topit impreuna cu uleiul de cocos sau uleiul de floarea soarelui (la microunde sau bain-marie) intr-un bol adanc. Aveti grija sa nu o incingeti prea tare, pentru ca e foarte sensibila! Eu o topesc la microunde, pentru ca e mai rapid, dar o pun (la putere medie), cca. 40 de secunde, maxim 1 minut, dupa care o scot, amestec bine si o pun din nou, dar nu o las mai mult de 10-15 secunde. O tot scot afara, ca sa nu se arda si cand e gata, o amestec energic, ca sa devina „matasoasa”.
Pentru a glazura bombonelele, cufundati-le in ciocolata topita (ciocolata sa fie putin racorita, nu fierbinte, pentru ca nu se va „prinde” de bomboane)
Scurgeti-le apoi usor si asezati-le pe un platou, ca sa se intareasca:
Daca vreti, puteti sa treceti si betisoarele prin ciocolata topita (inainte de a le infige in cake pops).
La sfarsit, ungeti cu putina miere lichida baza bomboanelor si presarati fisticul tocat dinainte (in felul asta, fisticul ramane pe ele). Asezati in pahare mici, sub forma de floare 🙂
Eu am umplut paharele cu ornamente de zahar in forma de litere. Seducator! 😀
Le puteti forma si in maini, cum v-am spus mai sus, daca nu aveti forma speciala de cake pops. Le dati apoi prin ciocolata si le lasati la intarit pe farfurie:
Vor arata ca niste mere mici, glazurate. Frumusele tare si delicioase!!!