Gem de prune

3 comentarii

Acest gem de prune e inca o reteta din colectia: fara gramaje exacte, fara batai de cap :D, in genul asteia: Dulceata de capsuni…asa cum, fara indoiala, ati observat deja ca am mai pregatit anul asta cateva portii de gem sau dulceata.

 

Prunii nostri au fost tare bogati anul asta:


Gemul l-am facut cam asa: am lasat prunele in zahar cateva ore bune…am avut aproximativ 1 kg prune si ceva mai mult de jumate’ de kil de zahar (in final, fiecare pune dupa gust)


Le-am lasat sa se scalde bine in zahar 😛


…dupa care le-am pasat cu mixerul-bat si am pus totul la fiert, la foc mic…habar n-am cat, ca n-am cronometrat :))) …cat sa arate asa:



Doua borcane mi-au iesit, cat sa ne indulcim zilele (tot mai scurte) de toamna 🙂


Foarte aromat si gustos, anu’ viitor trebuie sa fac mai mult de-atat.
Noi l-am folosit cu spor la reteta asta: Galuste cu prune…si nu numai 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Bogdan Bordeanu 26 august 2012 - 13:06

arata foarte bine gemul de prune.

Raspunde
Adelina Ioana Antonesei 26 august 2012 - 13:46

asa asa faceti pofta la altii!!!pop

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.