Acest gem de prune e inca o reteta din colectia: fara gramaje exacte, fara batai de cap :D, in genul asteia: Dulceata de capsuni…asa cum, fara indoiala, ati observat deja ca am mai pregatit anul asta cateva portii de gem sau dulceata.
Prunii nostri au fost tare bogati anul asta:
Gemul l-am facut cam asa: am lasat prunele in zahar cateva ore bune…am avut aproximativ 1 kg prune si ceva mai mult de jumate’ de kil de zahar (in final, fiecare pune dupa gust)
Le-am lasat sa se scalde bine in zahar 😛
…dupa care le-am pasat cu mixerul-bat si am pus totul la fiert, la foc mic…habar n-am cat, ca n-am cronometrat :))) …cat sa arate asa:
Doua borcane mi-au iesit, cat sa ne indulcim zilele (tot mai scurte) de toamna 🙂
Foarte aromat si gustos, anu’ viitor trebuie sa fac mai mult de-atat.
Noi l-am folosit cu spor la reteta asta: Galuste cu prune…si nu numai 🙂
2 comentarii
arata foarte bine gemul de prune.
asa asa faceti pofta la altii!!!pop