Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Aceste branzoaice sint delicioase, si absolut pe “gustul” gospodinelor incepatoare 😛 Metoda lor de impachetare e una extrem de simpla, dupa cum veti afla mai jos. Irina draga, mii de pupici bunicii tale pentru minunatiile astea de branzoaice, din care Bogdi meu a papat imediat ce le-am scos din cuptor, doua bucati!!! 😀
Sint pufoase si absolut minunate!!!!


Ingrediente aluat:

– 750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)

– 2 oua

– 25 g unt gras
– 25 g drojdie
– 1 lingura smantana
– 80 g zahar
– 250 ml lapte
– 2 linguri ulei
– un varf de cutit sare
Ingrediente umplutura:

– 600 g branza de vaci
– 150 g zahar
– 2 oua
– 2, 3 picaturi esenta de vanilie
– stafide (optional)
– coaja de la o jumatate de lamaie
– un varf de cutit sare
– un galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, untul, drojdia, smantana, zaharul, si trepat laptele caldut (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte, iar se amesteca).
Se framanta mai departe si, cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se adauga uleiul.
Se omogenizeaza din nou, apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct).

Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia si inevitabil, va curge 😛 )
Se pune deasupra fiecarei “rotite” de aluat cate 2-3 linguri branza (pe mijloc).

Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.
Se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.

P.S. Foaaarte mult mi-a placut stilul asta de “impachetat”!

Tags:
  • Yonella Blondutza

    azi ma bucur din nou de branzoaice!!

  • Aura

    f buna ac reteta; azi am pus-o in practica si am de gand sa o mai fac. multumim

  • Daniela

    Mi-am promis sa nu mai fac prajituri asa de des, dar cand am vazut pozele tale cu branzoaice nu am rezistat tentatiei….au iesit supeeeerrrr bunnnneeeee. Merci pentru reteta atat tie cat si Irinei.

  • Anonymous

    cat trebuie lasate la cuptor??arata minunat!

  • Buná, as avea si eu o micá problemá, nu stiu despre ce esentá este vorba in retetá. Ajutatimá vá rog:)) Multumesc mult sitoate cele bune.

    Monica

  • Laura, ti-am zis ca ne era pofta!
    nu e graba cu floricica, la mine aici e deja asa de soare ca se ofileste.
    Numai bine,
    A

  • Wow, Aniela, cat de rapida ai fost! 🙂
    Ma bucur foarte tare ca v-au placut!
    Noi tot asteptam sa vina soarele ca sa incercam ce am promis…ca altfel poate ni se “ofileste” floarea :))

    Reteta e minunata si tot meritul e al Irinei, care ne-a impartasit-o 🙂

  • Ei, Alina, ai vazut ce repede m-am conformat?! 😛
    …deci, sa stii ca m-am gandit cu adevarat la tine, atunci cand le-am facut 🙂
    Ti le dedic…cu mare poftaaa!!! 😀

  • Cristina draga, te rog serveste-te cu toate branzoaicele ce se intrezaresc pe farfuria mea de sticla! 😛
    Nici eu nu m-am incumetat (pana acum, evident! :D) sa fac asa ceva fiindca mi se pareau greu de facut…dar cu sistemul asta de “impachetare” toata treaba devine floare la ureche! :)))

    Insanatosire grabnica!

  • Laura, le-am facut, le-am papat si tare bune au fost.
    Multumim frumos de reteta.

  • Saru’ mina pentru masa! Uite si ceva cald de la cuptor pentru mine :))

  • Nici nu sti de cata vreme imi sta in minte sa fac branzoaice..yumm yumm ce delicioase arata ale tale!!mi-ai facut o pofta…tare as papa una:))!laurici sunt foarte racita de cateva zile si nush cand am sa ma incumet sa intru din nou in bucatarie ..imi permiti sa pap cateva din poza de la tine?:))

  • Aniela, am gasit atatea idei minunate pentru copii (mai ales in domeniul culinar :P) la tine pe site incat mi-ar fi imposibil sa nu-mi placa! 😉
    Vom face floricica apetisanta negresit! 🙂
    …si de-abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit branzoaicele!
    Numai bine si tie!

  • Multumesc frumos de invitatie, Adriana! 🙂
    Foarte interesanta initiativa ta, felicitari!
    Am sa trec sa citesc mai pe larg, despre ce este vorba.

  • Laura, ma bucur mult ca iti place site-ul meu. Te rog chiar sa faci retetele. Te astept cu impresii si poze. MUltumesc mult. Iti voi spune cum au iesit branzoaicele. Azi le fac.
    Numai bine,
    Aniela

  • pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea..imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/

  • Cu cea mai mare placere, draga Aniela!!! 🙂
    Ma bucur mult ca va place!

    P.S. Tare frumusel site-ul tau!
    Am sa te iau, cu tot cu copii :P, la mine! 🙂
    Am zarit niste retete pentru copilasi absolut extraordinare!
    Felicitari!

  • Laura, excelent. Chiar ne era pofta de branzoaice. Multumim de reteta.

  • Oh, Lauraaaaa, o sa te mint si o sa-ti zic ca mai am 😛 …ca nu ma lasa inima sa-ti zic adevarul!!! :))
    Is faine, faine, merita sa le incerci!
    Te pup!!!

  • Raluca, nu ai pentru ce sa iti ceri iertare, pentru asta sint facute retetele -sa fie incercate 🙂
    Acuma, sigur, unele nu prea ies cum ne-am dori si de-aia eu zic ca e foarte important sa vezi ca “functioneaza” perfect (si la altii :P) si-atunci te poti baza pe ea!
    Checul meu simplu e chiar perfect pe criza asta :))) …si e si gustos!
    …cat despre aluatul de pizza ce l-ai vazut la Ada, nu pot sa-ti spun decat: Mersi fain de pont! 😛
    Pupici si tie!!!

  • Multumim frumos,Irina!!! …si tie si mamaiei tale, pentru ca ati impartasit-o cu noi! 🙂
    Si eu sint foarte incantata sa vad ca se bucura de un asemenea succes, pentru ca este intr-adevar o reteta minunata!
    Multi pupici pentru ea!!!

  • Andre, esti o draguta si jumatate!!! 🙂
    Iti multumesc din tot sufletul pentru incredere si sper sa nu te dezamagesc niciodata!
    Imi doream de mult deja sa fac niste branzoaice iar astea mi s-au parut cel mai usor de realizat! 😛
    Tin pumnii sa-ti iasa perfecte!!!
    Pupici!!!

  • Ada, imi plac mult exclamatiile tale!!! 😛 …nu pot insemna decat un singur lucru: ca le vei face cu siguranta! :))
    Aluatul l-am taiat cu o cana gradata de la Tupperware, cu “gura” larga.
    E de preferat, deci, sa folosesti ceva in genul asta, caci cu cat e mai mare “rotundul” de aluat, cu atat mai pline cu branzica vor fi branzoaicele si totodata le vei putea impaturi si mai bine!
    Spor la treaba!!! 😛

  • Eiii, Gabita draga, de cand au disparut branzoaicele astea delicioase de pe farfurii!!! :)))
    Eu cand prind o raza de soare, sar ca arsa sa fac repede ceva 😛 …si dup-aia le postez, care cum apuc…
    Te pup, greieras mic si scump! 😛

  • Oooo!Mai ai? Zi ca mai ai, te rog! Is grozzzzav de faineeee!

  • Si eu le voi executa.
    Si iertare, Laura, am trisat, vorba celor mici:am incercat alt chec, nu cel al matusii tale, care a iesit o nebunie. Si nu a iesit cum trebuie.Bine, faceam si vreo 5 treburi concomitent.Asa ca ma reintorc,umila,dar cu incredere in viitorul meu culinaresc.
    Si fac si eu reclama aici pentru cel mai bun aluat de pizza, de pe blogul Adei Rusu.E cel mai bun,si elastic,si pufos…
    MI-am dat termen pana duminica sa fac aceste minunatii.
    Pupi.

  • Laura sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut atat tie cat si vizitatoarelor tale. Va pup pe toate!

  • Oauuu! Ce mult mi-am dorit sa stiu o reteta care sa si iasa! Nu incape indoiala ce incredere imi inspira retetele si mana ta! Multumesc mult ca te-ai gandit la branzoaice!

  • Vaaaai, cat de bine arataaaaa !!! O sa le execut in curand, multumim de reteta! Sa inteleg ca ai taiat aluatul rotund, da?

  • Draga mea, cand mai ai timp de odihna?
    Furnicuta, furnicuta,vreau si eu o branzoaica, ca eu am stat pe net si nu am facut nik… sa pap si eu. Te pupa si multumeste, greierasul!