Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Aceste branzoaice sint delicioase, si absolut pe “gustul” gospodinelor incepatoare :P. Metoda lor de impachetare e una extrem de simpla, dupa cum veti afla mai jos. Irina draga, mii de pupici bunicii tale pentru minunatiile astea de branzoaice, din care Bogdi meu a papat imediat ce le-am scos din cuptor, doua bucati!!! :D
Sint pufoase si absolut minunate!!!!!!


Ingrediente aluat:

- 750 g. faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)

- 2 oua

- 25 g. unt gras sau margarina
- 25 g. drojdie
- 1 lingura smantana
- 80 g. zahar
- 250 ml. lapte
- 2 linguri ulei
- un varf de cutit sare
Ingrediente umplutura:

- 600 g. branza de vaci
- 150 g. zahar
- 2 oua
- 2, 3 picaturi esenta de vanilie
- stafide (optional)
- coaja de la o jumatate de lamaie
- un varf de cutit sare
-un galbenus de ou pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, margarina, drojdia, smantana, zaharul, si trepat laptele fierbinte (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte, iar se amesteca).
Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas se adauga uleiul.
Se omogenizeaza din nou apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct).

Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia si inevitabil, va curge :P)
Se pune deasupra fiecarei “rotite” de aluat cate 2-3 linguri branza (pe mijloc).

Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.
Se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.

P.S. Foaaarte mult mi-a placut stilul asta de “impachetat”!

Tags:
About the Author

  • Yonella Blondutza

    azi ma bucur din nou de branzoaice!!

  • Aura

    f buna ac reteta; azi am pus-o in practica si am de gand sa o mai fac. multumim

  • Daniela

    Mi-am promis sa nu mai fac prajituri asa de des, dar cand am vazut pozele tale cu branzoaice nu am rezistat tentatiei….au iesit supeeeerrrr bunnnneeeee. Merci pentru reteta atat tie cat si Irinei.

  • Anonymous

    cat trebuie lasate la cuptor??arata minunat!

  • http://www.blogger.com/profile/11722884051414181926 Mónika

    Buná, as avea si eu o micá problemá, nu stiu despre ce esentá este vorba in retetá. Ajutatimá vá rog:)) Multumesc mult sitoate cele bune.

    Monica

  • http://www.blogger.com/profile/17431563036926705723 Aniela

    Laura, ti-am zis ca ne era pofta!
    nu e graba cu floricica, la mine aici e deja asa de soare ca se ofileste.
    Numai bine,
    A

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Wow, Aniela, cat de rapida ai fost! :)
    Ma bucur foarte tare ca v-au placut!
    Noi tot asteptam sa vina soarele ca sa incercam ce am promis…ca altfel poate ni se “ofileste” floarea :))

    Reteta e minunata si tot meritul e al Irinei, care ne-a impartasit-o :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ei, Alina, ai vazut ce repede m-am conformat?! :P
    …deci, sa stii ca m-am gandit cu adevarat la tine, atunci cand le-am facut :)
    Ti le dedic…cu mare poftaaa!!! :D

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Cristina draga, te rog serveste-te cu toate branzoaicele ce se intrezaresc pe farfuria mea de sticla! :P
    Nici eu nu m-am incumetat (pana acum, evident! :D) sa fac asa ceva fiindca mi se pareau greu de facut…dar cu sistemul asta de “impachetare” toata treaba devine floare la ureche! :)))

    Insanatosire grabnica!

  • http://www.blogger.com/profile/17431563036926705723 Aniela

    Laura, le-am facut, le-am papat si tare bune au fost.
    Multumim frumos de reteta.

  • http://www.blogger.com/profile/10357418403587191881 Alina

    Saru’ mina pentru masa! Uite si ceva cald de la cuptor pentru mine :))

  • http://www.blogger.com/profile/10245416242117143052 cristina

    Nici nu sti de cata vreme imi sta in minte sa fac branzoaice..yumm yumm ce delicioase arata ale tale!!mi-ai facut o pofta…tare as papa una:))!laurici sunt foarte racita de cateva zile si nush cand am sa ma incumet sa intru din nou in bucatarie ..imi permiti sa pap cateva din poza de la tine?:))

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Aniela, am gasit atatea idei minunate pentru copii (mai ales in domeniul culinar :P) la tine pe site incat mi-ar fi imposibil sa nu-mi placa! ;)
    Vom face floricica apetisanta negresit! :)
    …si de-abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit branzoaicele!
    Numai bine si tie!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Multumesc frumos de invitatie, Adriana! :)
    Foarte interesanta initiativa ta, felicitari!
    Am sa trec sa citesc mai pe larg, despre ce este vorba.

  • http://www.blogger.com/profile/17431563036926705723 Aniela

    Laura, ma bucur mult ca iti place site-ul meu. Te rog chiar sa faci retetele. Te astept cu impresii si poze. MUltumesc mult. Iti voi spune cum au iesit branzoaicele. Azi le fac.
    Numai bine,
    Aniela

  • http://www.blogger.com/profile/06296671515262349161 adriana

    pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea..imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
    http://adriana-dardindar.blogspot.com/

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Cu cea mai mare placere, draga Aniela!!! :)
    Ma bucur mult ca va place!

    P.S. Tare frumusel site-ul tau!
    Am sa te iau, cu tot cu copii :P, la mine! :)
    Am zarit niste retete pentru copilasi absolut extraordinare!
    Felicitari!

  • http://www.blogger.com/profile/17431563036926705723 Aniela

    Laura, excelent. Chiar ne era pofta de branzoaice. Multumim de reteta.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Oh, Lauraaaaa, o sa te mint si o sa-ti zic ca mai am :P …ca nu ma lasa inima sa-ti zic adevarul!!! :))
    Is faine, faine, merita sa le incerci!
    Te pup!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Raluca, nu ai pentru ce sa iti ceri iertare, pentru asta sint facute retetele -sa fie incercate :)
    Acuma, sigur, unele nu prea ies cum ne-am dori si de-aia eu zic ca e foarte important sa vezi ca “functioneaza” perfect (si la altii :P) si-atunci te poti baza pe ea!
    Checul meu simplu e chiar perfect pe criza asta :))) …si e si gustos!
    …cat despre aluatul de pizza ce l-ai vazut la Ada, nu pot sa-ti spun decat: Mersi fain de pont! :P
    Pupici si tie!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Multumim frumos,Irina!!! …si tie si mamaiei tale, pentru ca ati impartasit-o cu noi! :)
    Si eu sint foarte incantata sa vad ca se bucura de un asemenea succes, pentru ca este intr-adevar o reteta minunata!
    Multi pupici pentru ea!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Andre, esti o draguta si jumatate!!! :)
    Iti multumesc din tot sufletul pentru incredere si sper sa nu te dezamagesc niciodata!
    Imi doream de mult deja sa fac niste branzoaice iar astea mi s-au parut cel mai usor de realizat! :P
    Tin pumnii sa-ti iasa perfecte!!!
    Pupici!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ada, imi plac mult exclamatiile tale!!! :P …nu pot insemna decat un singur lucru: ca le vei face cu siguranta! :))
    Aluatul l-am taiat cu o cana gradata de la Tupperware, cu “gura” larga.
    E de preferat, deci, sa folosesti ceva in genul asta, caci cu cat e mai mare “rotundul” de aluat, cu atat mai pline cu branzica vor fi branzoaicele si totodata le vei putea impaturi si mai bine!
    Spor la treaba!!! :P

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Eiii, Gabita draga, de cand au disparut branzoaicele astea delicioase de pe farfurii!!! :)))
    Eu cand prind o raza de soare, sar ca arsa sa fac repede ceva :P …si dup-aia le postez, care cum apuc…
    Te pup, greieras mic si scump! :P

  • http://www.blogger.com/profile/16113033724398407454 laura laurentiu

    Oooo!Mai ai? Zi ca mai ai, te rog! Is grozzzzav de faineeee!

  • http://www.blogger.com/profile/10549586022944082479 Raluca Octavia

    Si eu le voi executa.
    Si iertare, Laura, am trisat, vorba celor mici:am incercat alt chec, nu cel al matusii tale, care a iesit o nebunie. Si nu a iesit cum trebuie.Bine, faceam si vreo 5 treburi concomitent.Asa ca ma reintorc,umila,dar cu incredere in viitorul meu culinaresc.
    Si fac si eu reclama aici pentru cel mai bun aluat de pizza, de pe blogul Adei Rusu.E cel mai bun,si elastic,si pufos…
    MI-am dat termen pana duminica sa fac aceste minunatii.
    Pupi.

  • http://www.blogger.com/profile/09123433971964227026 irinaririna

    Laura sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut atat tie cat si vizitatoarelor tale. Va pup pe toate!

  • http://www.blogger.com/profile/05833949770999571762 Andre

    Oauuu! Ce mult mi-am dorit sa stiu o reteta care sa si iasa! Nu incape indoiala ce incredere imi inspira retetele si mana ta! Multumesc mult ca te-ai gandit la branzoaice!

  • http://www.blogger.com/profile/05875892385990923491 Ada Rusu-Milea

    Vaaaai, cat de bine arataaaaa !!! O sa le execut in curand, multumim de reteta! Sa inteleg ca ai taiat aluatul rotund, da?

  • http://www.blogger.com/profile/13179444829430989822 Gabriela Cara

    Draga mea, cand mai ai timp de odihna?
    Furnicuta, furnicuta,vreau si eu o branzoaica, ca eu am stat pe net si nu am facut nik… sa pap si eu. Te pupa si multumeste, greierasul!