Tort Inima picanta cu zmeura

39 comentarii

Acest minunat tort cu zmeura, in forma de inimioara, pe care l-am numit Tort Inima picanta cu zmeura, va este dedicat cu toata inima si recunostinta, voua, celor care ati facut posibil acest lucru, prin votul vostru: Cel mai bun blog culinar din Romania in 2008!
Cei mai dulci pupici si multumiri tuturor!!!!!
Este un tort cu adevarat delicios, pe care, daca dublati cantitatile, il puteti face in forma rotunda de tort (cu diam. de 26 cm) si intr-o alta delicioasa varianta, adica cu capsuni 😛

Ingrediente pentru cca. 12 felii

Pentru blat:
– 2 oua
– 90 g zahar
– 1 praf de sare
– 100 g faina
– 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:
– 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule (1 plic)
– 300 g zmeura
– 100-150 g zahar
– 200 g smantana dulce pentru frisca
– 200 g smantana “acra”, pentru gatit (fermentata)

In plus:
– forma de inima (1, 5 l)
– 200 g piscoturi de sampanie
– 150 g zmeura proaspata sau congelata

 

Mod de preparare:

Preparare blat: se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol). Se unge fundul formei cu unt:


Ouale se bat cca. 6-8 minute, la robot, cu zahar si sare:


Se inglobeaza faina amestecata in prealabil cu praf de copt (cernute):


Aluatul se toarna in forma si se niveleaza:


Se coace cca. 25 de minute:


Se lasa 5 minute sa se racoreasca si se rastoarna pe un gratar:

 

Preparare crema: se inmoaie gelatina:


Zmeura se paseaza cu zahar:



Se inglobeaza smantana:



Se dizolva gelatina la bain-marie sau la microunde pentru cateva secunde, dupa care se adauga compozitiei de zmeura (sa nu fie fierbinte!!!):


Rezulta o crema super-apetisanta! 😛


Se bate frisca:


…si se inglobeaza cand compozitia se intareste putin:



Inima se taie in doua, transversal:


Pe asta am pozat-o special pentru voi 🙂


Se tapeteaza cu folie transparenta forma (in felul asta, veti putea scoate fara probleme tortul din forma)


Se insiropeaza blatul cu un sirop de zahar ars (eu am facut un lapte-caramel) sau caisata (ii da o aroma aparte)


Se umple cu 1/2 din crema:



Se insiropeaza si cel de-al doilea blat:


…dupa care se aseaza capac peste crema:


La sfarsit, se rastoarna tortul pe un platou si se decoreaza cu crema ramasa:


…si cu piscoturi! 😛 …care se incrusteaza cu grija pe margini:


Daca sint prea lungi, le puteti taia (eu chiar le-am injumatatit si a fost perfect! :P)



Asa arata la sfarsit:


Se introduce la frigider cca. 60 de minute si doar inainte de servire se aseaza boabele de zmeura, pe care eu le-am inlocuit cu jeleurile cu fructe ale lui Bogdi 🙂 Asta pentru ca n-am avut sansa sa gasesc zmeura proaspata (si nici congelata nu mai aveam)



De-aici incepe dezmatul!!! 😀




O sectiune delicioasa pentru voi toti!!! 🙂


Si mii de multumiri pentru ca-mi sunteti alaturi!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

39 comentarii

Anonymous 10 aprilie 2012 - 12:44

M-am uitat putin prin toate pozele tale si deja trebuie sa te felicit, esti foarte talentata si talentata!!:) Felicitari si multe bucurii !!
Liliana

ps
te-am adaugat la facebook.

Raspunde
Ecaterina 7 martie 2011 - 00:11

Un tort foarte usor de realizat si absolut delicios.Merge perfect la cafeaua de dimineata cat la ceaiul de la ora 5

Raspunde
Laura 18 martie 2009 - 17:27

Cristina draga, m-ai lasat fara cuvinte… 🙂
Te pup pentru admiratia ce mi-o porti!!!

“Inimioara” e buna tare, merita sa o incerci!

Raspunde
Laura 18 martie 2009 - 16:59

Broscutza mea draga isi sarbatoreste in curand ziua de nastere?! 😛
Pai, atunci, noi te pupam de pe acum, sa fim siguri ca sintem primii la urari: Multi ani sa traiesti! 🙂
Tare ma bucur ca vrei sa(-ti) daruiesti inimioara prietenilor tai, asa cum am facut-o si eu…
Sint sigura ca le vei face o surpriza nemaipomenita…cum de altfel, sint la fel de sigura ca-ti va iesi fara cusur! 😉
“Schema” tortuletului e una simpla, vei vedea…mai ales daca detii o forma de copt “inimioara” 😛
Si stii ca o poti face si cu capsuni, deci e la alegerea ta! 🙂
Te pup cu drag!!! …si mai vorbim noi pana atunci! :))

Raspunde
Cristina 18 martie 2009 - 12:49

Laura, ce-mi faci tu mie…….sunt indragostita de blogul tau si de retetele tale, iar prajitura asta m-a dat pe spate…..

Raspunde
broscutza 18 martie 2009 - 10:23

O inima frumoasa si dulce ca inima ta!!
O sa incerc tortul asta minunat ca sa-mi uimesc prietenii, ca se apropie ziua mea, asa ca sper sa imi iasa…
De obicei ce incerc de pe blogul tau, imi iese datorita stilului tau atat de frumos si detaliat pas cu pas!!
Multumesc mult si o sa iti trimit o felie mare mare de tort pentru toata familia, cinste de ziua mea!
Va pup cu mare mare drag!

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 17:16

Pupilici dragi la fetele tale frumoase, Mirela scumpa…si tie, la fel!!! 😛

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 17:15

Esti o draguta, Andre, bine-ai venit!!! 🙂
Te-am vizitat deja, caci am fost foarte curioasa sa vad tortul-inimioara, cu crema de cafeaaaaa! 😛
Foarte, foarte frumos, felicitari!!!
…si mii de multumiri ca m-ai “avut” drept muza! 🙂
De-acum, sper sa ne-auzim mai des! 😛
Pupici!!!

Raspunde
mirela c 17 martie 2009 - 13:16

STII TU BINE CE STII!!TE PUPICESC.

Raspunde
Andre 17 martie 2009 - 11:40

Buna Laura! te citesc de ceva vreme dar nu am scris pana acum in comentarii pentru ca nu aveam cu ce ma lauda, in directia asta… De curand, inspirata de tine si retetele tale am facut si eu un tort- inima (cu sablon) o reteta cu blat de alune prajite si crema de cafea… multumesc inca odata pentru idei!

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 01:29

Amalia, ce mult ma bucur ca iti reusesc atat de bine retetele mele!!! 🙂
Si esti si ingenioasa pe deasupra, bravo!
Sint sigura ca vei incantata…si tu si destinatarul tortului…de savoarea “inimii picante” 😉
Te pup pentru mesaj!!!

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 01:26

Ma prea magulesti, Marcela!!! 😛
Esti o scumpa fiindca-ti plac torturile mele…si te pup cu drag!!! 🙂

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 01:24

Mirela draga, stiu eu prea bine ca ai incredere in mine!!! 🙂
…cat despre care frisca e mai buna, chiar nu stiu ce sa-ti zic fiindca n-am avut probleme cu niciuna! 😛
Uneori iau Hulala, alteori Meggle…de care gasesc…
Dar foarte important: sa verifici intotdeauna termenul de garantie!!!
Pupici!!!

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 00:36

Esti o draguta, Piper!!! 🙂
Te pup dulce pentru aprecieri!!!

Sa-l incerci neaparat, ca e si usor de facut si delicios! 😛
…si cu fructe proaspete, am mai zis -e nebunie!!! :))

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 00:35

Draga Carmen, te pup si eu pentru ca ai incercat delicioasa spirala de ananas! 🙂
Am vazut-o deja la tine pe blog si arata absolut minunat, asa ca felicitarile mele!!!
Te astept oricand, sa-ncerci si altele… 🙂

Raspunde
Amalia 16 martie 2009 - 12:22

Draga Laura sa stii ca am sa tin cont de sfatul tau dupa ce iese postul. S-ar putea sa prepar tortul cu zmeura mai repede cuiva care isi doreste sa incerce ceva gustos si rafinat. Sambata am facut prajitura ta de mac (in forma de tort) pentru cineva si a avut mare succes. Iti multumesc inca o data!

Raspunde
Marcela S. 15 martie 2009 - 20:44

E super apetisant tortuletul asta! Laura, ai niste retete de torturi cu fructe minunate. Pupici

Raspunde
mirela c 15 martie 2009 - 16:35

Sigur ca te cred!Nu ma indoiam oricum de asta,sa-mi spui cum e frisca HULALA ?,eu folosesc doar HOPLA ,deoarece am testat alte marci si nu mi-au iesit .Te pup cu drag!!

Raspunde
Piperlina 15 martie 2009 - 13:16

Draga Laura,
Blogul tau merita pe deplin “statutul”….felicitari..>:D<..tortuletul asta imi face cu ochiul.....cand o sa apara fructele ..din belsug...o sa il incerc cu siguranta...numai bine!!!:*:*:*:

Raspunde
carmenhoffmann 15 martie 2009 - 00:21

Laura am facut si eu Spirala cu ananas. Este demential.Merci de reteta.S-a terminat imediat.Pup pe tine si iubirea ta care este un scump

Raspunde
Laura 14 martie 2009 - 22:40

Mirela draga, te pup pentru frumoasa si sincera urare!!! 🙂
Daca iti spun ca a fost chiar mai gustos decat arata, ma crezi?! 😛

Raspunde
Laura 14 martie 2009 - 22:29

Wow, Anabel, what a nice surprise!!! 🙂
Thank you so much!!!
I’m very happy that you like my pink cake! 😛
Kisses!!!

Raspunde
mirela c 13 martie 2009 - 20:15

Ei draga mea ,mereu ma surprinzi,foarte tare tortul!
Asa sa fie viata voastra de frumoasa si mereu mancand din tortum “inima”.
TE PUP CU DRAG!

Raspunde
anabel 13 martie 2009 - 19:29

Buna Laura, că cel mai frumos tort.
Pasate de blog-ul meu am plecat tu un premiu.
salutări

Raspunde
Laura 13 martie 2009 - 16:04

Amalia draga, te pup dulce pentru aprecieri!!! 🙂
…si te rog sa ma ierti ca te-am ispitit! 😛
Dupa post, ca sa-ti potolesti pofta, il poti face in dublu exemplar, hi, hi…si cu zmeura si cu capsuni! :)))
Nu vei regreta! 😉

Raspunde
Laura 13 martie 2009 - 15:58

Ala, e atat de gustos!!! …si se face chiar usor…
…iar cu fructe proaspete cred ca bate toate recordurile!!! 😛
Te pup si ma bucur ca ti-a facut cu ochiul!

Raspunde
Laura 13 martie 2009 - 15:49

Ai dreptate, Davella! 🙂
Tortuletele astea cu zmeura sau capsuni mi se par ideale!!! …proaspete, usoare si aromate -un deliciu!!!
Am sa trec si pe la tine sa vad ce noutati ai mai facut! 😉
Te puuup!!!

Raspunde
Amalia 13 martie 2009 - 11:03

Superb Laura si ca de obicei nu am decat cuvinte de lauda, BRAVO! Eu imi fac pacate poftind la prajiturica ta…Dupa ce trece postul voi incerca si varianta cu capsuni (ahh, ce pofta imi e!)

Raspunde
Amalia 13 martie 2009 - 10:59

Superb! Laura draga ca de obicei nu am decat cuvinte de lauda la ceea ce faci! (ca eu imi fac pacate poftind la prajiturica ta…).Te sarut, Amalia

Raspunde
Ala Oancea 13 martie 2009 - 10:21

Super ! Arata minunat si cred ca are si un gust delicios.

Raspunde
DAVELLA 13 martie 2009 - 06:45

Arata super tortuletul tau, Laura! Ador torturile inimioara, dar cele cu zmeura sau capsuni(am facut si eu unul cu capsuni si s-a mancat intr-o zi)sunt “the best”. Felicitari si pentru blogul tau minunat!

Raspunde
Laura 13 martie 2009 - 02:03

Isa :)))
Iulia, e delicios tortuletul asta, merita sa-l incerci! 😉
Pacat doar ca e prea mititel!!! 😛
Pupici!

Raspunde
Iulia 13 martie 2009 - 00:36

Hmmm…ce delicios arata…:*

Raspunde
ISABELA 12 martie 2009 - 23:05

Si cu capsuniii… ma omori.

Raspunde
Laura 12 martie 2009 - 22:20

Hi, hi…Isa, imi place cum gandesti! 😛
Si stai sa vezi ce bun e cu capsuni!!!!!!! …Yummy, l-am facut zilele trecute…
Puuuuup!!!

Raspunde
Laura 12 martie 2009 - 22:18

Alinaaaa, mi-ai facut o pofta de placinta…cu dovleac mai ales :))) …dar ar merge si una cu branza dulce, asa…zemoasa si fierbinte…
Si, bineinteles nu facuta de mine ca nu ma prea pricep! 😛

Esti o dulce si iti multumesc pentru mesaj! 🙂
Grozava inimioara asta si merita facuta si acum…dar mai ales la vara, cand poate se gasesc zmeurici mai din belsug! 😛
Te pup!!!

Raspunde
ISABELA 12 martie 2009 - 21:31

wooow ….. superb! eu deja mi-am luat felia sa fiu sigura ca mai apuc :)))

puup

Raspunde
Alina 12 martie 2009 - 21:27

Mda, o mica problema cu zmeura aia. O sa vorbim cu un urs, dar ma tem ca au emigrat din Padurea Verde:)) Arata apetisant si rece. Nu ne faci si niste placinta sau ceva care se maninca direct scos din cuptor? Ca e rece afara… haaai!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.