Tort de piersici cu mure

106 comentarii
[shashin type=”photo” id=”14807″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Daaa, au trecut 2 ani de cand va (stresez 😀 ) incant, sper, cu prezenta mea, doi ani de cand blogul meu, inceput in joaca, a ajuns sa fie cunoscut de atatia prieteni, din atatea tari. Astfel ca, o invitatie speciala se cerea facuta. O invitatie la tort, desigur!!!! Un tort de piersici cu mure, absolut delicios!!!!

Daca e sa descriu ce simt acum, dupa cei doi ani petrecuti alaturi de voi, ar fi ca sint inmarmurita de cum au decurs lucrurile si de cati oameni minunati am ajuns sa cunosc…
…de faptul ca de multe ori ati reusit sa ma faceti sa visez, cu ochii deschisi, la fel ca in copilarie…
….sau poate doar sa rad cu pofta…
Va multumesc, deci, din tot sufletul ca nu v-ati plictisit de mine si povestioarele mele, de retetele mele, unele mai reusite iar altele nu 🙂
Si inainte de a va marturisi cat de mult ma bucura vizita voastra si fiecare cuvant al vostru (mai ales daca e pozitiv 😛 ) …tin neaparat sa imi cer iertare tuturor celor care, pe parcurs, s-au oprit si mi-au lasat mesaje la care eu nu am raspuns decat foarte tarziu…
Nu a fost o lipsa de respect/interes fata de comentariile voastre si nici rea-vointa, caci nu imi sta in fire sa fac asa ceva, ci a fost pur si simplu din cauza ca nu le observam, chiar daca treceam cu privirea peste ele (in editarile blogului meu)
Si toate astea doar pentru ca eu nu ma pricep deloc, dar absolut deloc, la chestiile astea ce tin de internet, de gadgeturi noi…din care cauza am si instalat acum mult-folositorul “programel” care ma anunta cand primesc mesaje noi, dupa ce l-am sacait pe Cipi non-stop sa mi-l instaleze.

Va trimit fiecaruia dintre voi cate-un pupic, mare si duuuulce ca tortul asta de mai jos!!!
…pe care vi-l dedic, din toata inima!!!
Happy (sweet) birthday to my blog! 😛

 

Aici il puteti “savura” pe cel de anul trecut…cand de-abia am implinit un anisor :))
Tort de banane si ciocolata -1 an de blog!

 

Ingrediente pentru 16 felii

Blat:

– 1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri, cumparat sau facut dupa reteta voastra favorita de blat

– 100 g zahar

– 100 ml apa

– 2 linguri lichior de piersici sau caise

 

Crema:

– 800 g jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)

– 450 g iaurt

– 140 g zahar

– 150 g piureu de mure

– 15 g gelatina granule sau 8 foite de gelatina

– 400 ml smantana dulce pentru frisca

– 4 linguri gem de mure

– 100 g mure

– 1 plic gelatina pentru tarte -Tort Gelee transparent

– 100 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

La blaturi, va rog sa tineti cont de faptul ca sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive! 😛
…eu stiam asta de la tortul asta: Tort de nectarine …dar de atunci a cam trecut ceva vreme…si cum pe zi ce trece stau tot mai rau cu memoria… 😀
Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun -primul blat mi s-a cam “topit”…si acum si atunci…si asta se poate vedea cel mai bine in sectiune…
Ca sa nu fie probleme, deci, se insiropeaza fiecare blat dar mai cu grija…adica, mai mult se “pensuleaza” …pentru ca altfel se va rupe cand veti felia tortul.
Toate aceste mici neplaceri nu ar fi avut loc daca nu m-as fi lenevit sa coc un blat, acasa…net superior unuia cumparat…asa incat va incurajez ca si voi sa faceti astfel, atunci cand va hotarati sa incercati minunatul tort.
Caci ar fi pacat sa n-o faceti, fiind extraordinar de delicios!!! A primit nota maxima de la mine! 🙂

Sa incepem, deci, cu prepararea lui:
Se fierb 100 g zahar cu 100 ml apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul:


Va sfatuiesc ca primul blat, acesta de jos, sa ramana neinsiropat si doar celelalte doua sa primeasca o mica “hidratare” 🙂
Eu l-am insiropat, dupa cum se vede…dar v-am spus mai sus ce am patit…


Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Blatul de jos se “tapeteaza” cu jumatati de piersici:


…si dupa cum vedeti, l-am montat direct pe platoul de servit, pentru ca manevrarea lui sa nu-mi puna deloc probleme:


Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
…si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul:


Se amesteca iaurtul cu 100 g zahar si mure:



La final, crema de mure va arata asa:


Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute:



Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde. Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult (verificati din cand in cand daca s-a topit) caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
Deci doar pana cand se fluidizeaza…
Se inglobeaza apoi in crema:

Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml frisca batuta:




2/3 din crema se aseaza pe piersici:




Se acopera cu blatul al doilea:


Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus:


Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure:


Asa arata bine racorit si fara inelul detasabil:


Pe margine se aseaza frisca batuta:



..iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure:



Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent…desi eu am folosit rosu pana la urma, pentru ca mi-am imaginat ca ar arata mai bine 🙂 …40 g. zahar si 250 ml suc de piersici si se aseaza pe fructe.
Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini:



Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija:


Siiii, in sfarsit…momentul mult asteptat, cel al degustarii!!!


Nemaipomenit!!! Savuros si aromat la maxim!!!

Cu mare drag impart, cu voi toti, delicioasa felie din poza!!!


Va pup si va multumesc ca-mi sinteti mereu aproape!!!
…si la anu’ sper sa va impresionez cu ceva, la fel de apetisant, sau chiar mai mult de-atat!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

106 comentarii

Olivia 29 august 2013 - 21:07

Am copiat reteta acestui tort in caietul de retete si maine il voi pregati.Cu stima,
Olivia

Raspunde
Andrada 30 octombrie 2012 - 02:09

Un adevatat deliciu, multumesc mult pentru reteta!

Raspunde
Dedicut 18 iulie 2011 - 08:36

Buna, am pregatit si eu acest tort ieri pentru ca azi il sarbatorim pe puiul mic, implineste 6 luni. Mie nu prea-mi plac murele asa ca am folosit afine. Doar gemul l-am pus de mure. E foarte bun si foarte aspectuos ! Va recomand sa-l incercati. Laura, in ultimul timp daca vreau ceva inedit numai retete de pe blogul tau pregatesc, am si de unde alege ! Multumesc.

Raspunde
Vassy 8 decembrie 2009 - 06:05

Good job Laura,ma incintat blogul tau zau asa ai de toate aici draga,am sa mai trec pe aici.
As dori sa te vad la tv cum gatesti si inviti personalitati ceva muzica ar fi fun!!!!
Succes in toate

Raspunde
Laura 22 aprilie 2009 - 16:18

Am facut multe si diverse 😛 …dar din pacate, nu am ajuns sa “imortalizez” nimic…
Poate reusesc, pe unele din ele, sa le refac zilele astea (au fost grozav de bune!!! )…si-atunci le voi impartasi cu voi, cu toata dragostea! 🙂

Raspunde
fely3 14 aprilie 2009 - 19:38

BUNA,ce bunuturiai sa faci de pasti?TE PUPIC!

Raspunde
1 2 3

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.