Prajitura cu mere si bezea

75 comentarii
Asta este, cu siguranta, cea mai buna prajitura cu mere si bezea pe care am mancat-o vreodata!!! Iar asta datorita Lissei, care este o artista culinara dar care, iata, nu ne uita nici pe noi, cei carora ne plac prajiturile nu prea complicate 😛 , rapide si super gustoaseeee!!!
Daca aveti mere prin casa si nu stiti ce sa faceti cu ele, nu mai stati, asadar, pe ganduri!
V-o recomand din tot sufletul!!! E copia fidela a acesteia: Prajitura rapida cu branza dulce, pe care si eu am primit-o tot de la mama-soacra 😀 , careia eu ii spun simplu dar cu drag -Nuti!

Ingrediente:

Blat:

– 4 galbenusuri (oua mari)

– 80 g zahar (6 linguri)

– 60 ml ulei (10 linguri)

– 60 ml lapte (10 linguri)

– 150 g faina (12 linguri rase)

– 1 plic praf de copt (10 g.)

 

Umplutura:

– 1 kg mere

– zeama de la o jumatate de lamaie

– 50 g zahar (2, 3 linguri)

– 1 lingurita scortisoara (optional)

 

Bezea:

– 4 albusuri

– 1 praf de sare

– 100 g zahar (8 linguri)

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Prima data se pregateste umplutura: se spala merele, se decojesc si se dau pe razatoarea mare. Se stropesc cu zeama de lamaie (in felul asta, isi pastreaza culoarea si nu se innegresc). Se adauga zaharul si se amesteca bine. Se pune compozitia la foc potrivit si se amesteca din cand in cand, cca. 5 minute, apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Se adauga scortisoara pudra.

Pentru blat, se freaca galbenusurile spuma cu zaharul (cca. 2 minute). Se toarna uleiul ca la maioneza, amestecand cu lingura de lemn sau cu mixerul, pe treapta cea mai joasa. Se pune laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt (se cern printr-o sita).
Intr-o tava de aproximativ 20×30 cm. tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, se toarna aluatul si se da la cuptor, pentru cca. 15 minute ( nu trebuie copt decat pe jumatate). Se scoate din cuptor blatul si se aseaza deasupra lui merele calite si bine racorite.
Pentru bezea, se bate albusul spuma tare cu praful de sare si zaharul (daca intoarceti castronul, nu trebuie sa pice). Puteti sa pregatiti bezeaua cu cca. 3 minute inainte de a scoate blatul din cuptor, pentru a o putea imediat intinde. Daca o faceti mai devreme, se va lasa la copt!!!
Se aseaza bezeaua cat mai uniform deasupra merelor, apoi se da iar la cuptor pana se rumeneste (cca. 15 minute).
Prajitura se taie numai dupa ce se raceste. Noi, insa, am dat-o gata inca din primele 5 minute 😀
Priviti cat am reusit eu sa salvez din mainile pofticiosilor mei:
Bogdi a papat vreo 2 bucati, asa caldute, ca n-a mai avut rabdare sa se raceasca!!!

“Bucatica” asta este pentru voi, toti cei care ma vizitati!!!
Virtuala, din pacate, desi mi-ar placea sa va pot servi cu cate o feliuta din fiecare “dulce” pe care-l fac 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

75 comentarii

Deac 7 martie 2020 - 17:43

O prăjitură foarte ușor de făcut și foarte delicioasa. A fost genul de prăjitură la care am lăsat-o, liniștită, și pe fetița mea de 5 ani sa mă ajute. La final a fost foarte entuziasmata de prăjitură ei. 😍 Mulțumesc frumos

Raspunde
Buni 14 februarie 2020 - 15:40

O rețetă simpla dar extraordinar de buna, mulțumesc.

Raspunde
Tibi Mihaila 13 ianuarie 2018 - 19:50

Excelenta! Este un succes de fiecare data cand o pregatim iar la musafiri nu da gres niciodata! Multumim!

Raspunde
Peter 11 octombrie 2017 - 14:09

Danke Laura!

Raspunde
Peter 11 octombrie 2017 - 14:07

Danke Laura!

Peter(Pitt4)

Raspunde
Laura Sava 11 octombrie 2017 - 14:54

Peter de pe culinar??? M-as bucura mult sa fii tu 🙂

Raspunde
Ioana 26 august 2017 - 14:58

Buna 🙂 Am făcut-o si eu a 3 a oara ….
E super buna! Doar ca peste mere am mai pus un strat subtire de gem de caise si peste gem am pus samburi de nuca prajiti si abia apoi am pus spuma de ou. A iesit un deliciu 😍😍😍

Raspunde
Maria Preda 26 martie 2016 - 22:04

Am testat reteta a iesit super buna. Singurele mele remarci sunt ca am pus 10 linguri lapte/ulei ceea ce la mine masurat a insemnat 120 ml ulei/150 lapte. Am folosit o forma rotunda de copt ca tava de 20×30 era prea mare si stratul de blat abia acoperea fundul tavii. Dar a iesit foarte buna prajiturica. Cu siguranta o voi repeta 🙂

Raspunde
Laura Sava 30 martie 2016 - 12:13

Lingurile mele-s cam vechi, se pare 😀
Sau faina ta a fost mai “naravasa” :))
Oricum ar fi, ma bucur mult ca ai incercat-o si, mai ales, ca ti-a placut!!!!

Pupici multi si pofta, pe cand o refaci!!!

Raspunde
Iulia Liacu 20 martie 2013 - 11:32

Este o reteta exceptionala…am facut in weekendul trecut pentru oaspeti si am mancat 4 persoane toata prajitura… dupa ce ai inceput sa mananci nu te poti opri …. nu este o prajitura grea, ci din contra e pufoasa si delicioasa… singura problema este ca nici mie nu mi-a iesit bezeaua tare si nu stiu care ar fi secretul… am lasat-o sa se raceasca in cuptor si a ramas frumoasa bezeaua (nu s-a lasat) dar a iesit moale si lipicioasa…Ce trebuie sa fac sa iasa tare? Multumesc frumos:)

Raspunde
Andreea 24 ianuarie 2013 - 02:38

este o varianta foarte asemanatoare cu branza de vaca, e excelenta

Raspunde
Cata Lina 30 decembrie 2012 - 21:19

De fiecare data cand am facut aceasta prajitura a avut succes, multumesc mult pt reteta !

Raspunde
iuliab 17 mai 2012 - 23:35

Minunat!!!Exact asa imi facea mama cand eram copil!

Raspunde
speranta 29 aprilie 2012 - 17:32

Buna.multumesc laura pt toate deliciile acum am facut prajitura si a iesit divina nu ma pot opri.te pop.ms

Raspunde
Anonymous 3 martie 2012 - 12:32

buna laura ,am facut si io reteta asta mi a iesit ff buna doar ca am avut o mica problema ,merele au lasat ff mult suc si toata torta sa inmuiat si cand am taiat o am scoso bucatele din tava nu a ramas intreaga. un sugeriment pentru data viitoare poti sa mi dai? multumesc!

Raspunde
Anonymous 24 februarie 2012 - 17:26

Buna, Laura! Azi am incercat si eu reteta ta..mi-a ieesiit!! E super! Multumesc!

Raspunde
Bijuterii 9 februarie 2012 - 10:11

Ce bucuroasa sunt ca am gasit aceasta reteta! Se face extrem de usor si e foarte foarte buna. Am avut emotii cu bezeaua, dar mi-a iesit. 🙂

Raspunde
Make Up By Monica 2 ianuarie 2012 - 14:49

Buna Laura!
am incercat si eu prajitura asta cu mere si e fff buna.
O singura intrebare am: Bezeaua nu mi-a iesit tare, ai vreun secret?
Merci

Raspunde
Roxana 16 noiembrie 2011 - 16:17

Am facut aceasta prajitura de vreo 4 ori in toamna asta…E absolut delicioasa si fina!! Multumim pentru retete, Laura. Tot de pe blogul tau am facut si prajitura Raffaello, prajitura cu prune si blat de smantana si astazi Prajitura cu mac!! Toate absolut delicioase!!!

Raspunde
Anonymous 1 noiembrie 2011 - 02:52

Eu pun si un strat de crema de vanilie sub stratul de bezea. Este o prajitura extraordinara.

Raspunde
razvan.jeciu 8 octombrie 2011 - 10:47

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Raspunde
Amelia T. 14 iulie 2011 - 15:56

Acum am scos-o din cuptor:X:X
Nu-mi vine sa cred ca mi-a iesit,mie nu-mi iese nici o prajitura.O sa te anunt daca e si delicioasa;))Pupici

Raspunde
amamiha 27 ianuarie 2011 - 22:15

buna laura, 🙂 as vrea sa fac reteta aceasta si as avea o intrebare, cate linguri de zahar se pun de fapt in blat. eu sunt cam novice in ale bucatariei si nu inteleg….daca pun 10 linguri in blat,a poi si in mere si apoi si bezea ies mai mult de 10 linguri:)) sper sa primesc un raspuns inainte de a ma apuca:) multumesc.

Raspunde
Anonymous 13 noiembrie 2010 - 19:37

am facut aceasta prajiturica si mi-a reusit ;e deliciosa

Raspunde
cristina_kikinda99 15 septembrie 2010 - 01:22

Trebuie sa gasesti si in Italia praf de copt.In Spania se numeste LEVADURA EN POLVO…in Italia cred ca e LIEVITO EN POLVERE ,cauta in supermarket…in cel mai rau caz pui putin bicarbonat.Sper ca te ajuta cu ceva…Si eu vreau sa o fac maine,cred ca e delicioasa

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.