Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Dragii mei, daca va plac cornurile, si mai ales cele moi si pufoase, nu ati ajuns din intamplare aici :P
Aceste cornuri sint cu adevarat un deliciu, un rasfat dulce. Sau sarate, pentru ca le puteti face si in varianta asta (aveti poze la sfarsitul postarii). Sint foarte moi si pufoase, cum perfect le descrie titlul, asa ca va astept cu impresii!!!!!!!!!!

Ingrediente:

– 1 plic drojdie uscata (7 g.) sau 25 g. drojdie proaspata
– 1 lingurita rasa de sare
– 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
– 250 ml. lapte cald
– 500 g. faina
– 25 g. unt moale, la temperatura camerei

Mod de preparare:
Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.
Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Capetele se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc moderat).

Ele sint minunate si asa simple, fara nicio umplutura, dar merg de minune cu marmelada sau fructe din dulceata (gemul e prea moale) ori cu bucati de rahat. Ca sa nu zic ca puteti pune cateva bucatele de ciocolata :P. Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles, dar n-a prea stat la locul ei (mi-a curs aproape toata in tava). Pe viitor, cand voi le voi face cu nutella, le voi face simple, le voi taia pe mijoc si apoi le voi unge cu un strat generos de nutella. Mult mai simplu si netraumatizant :D

Pozele vechi:

P.S. Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc…

P.P.S. Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…
…ca aici :P


Reteta preluata de la Luciana M.

Tags:
About the Author

  • Pingback: Tort cu crema de branza dulce | Retete culinare cu Laura Sava()

  • palanga simona

    foarte foarte bune ,multumesc pt reteta o sa le mai fac si alta data super incercati si voi cu toata increderea. FELICITARI LAURA

  • Szabo Claudia

    Buna, trebuie sa marturisesc si eu…..familia mea le adora; de cand le-am descoperit, am copt de nenumarate ori aceste cornuti minunate!

  • Natalia Chereches

    Deci Laura..cum pot face sa nu se mai prinda de fundul tavii? Focul l-am dat la minim..si alte prajituri nu se prind decloc.Am pus si foaie de copt.

  • Bianca

    M-am incumetat astazi sa incerc reteta ta ( spun incumetat deoarece in bucatarie sunt foarte stangace :D ) si mi-au iesit atat de gustoase si fragede! Iti multumesc! Cu siguranta voi incerca si alte retete de pe blogul tau!

  • http://www.facebook.com/doncila.alexandru Doncila Alexandru

    Sunt excelente…multumesc mult pentru reteta…am facut cu nutella si gem…

  • http://www.facebook.com/adriana.linca Adriana Linca

    Buna
    Te urmaresc de foarte mult timp si am numai cuvinte de lauda!
    Am incercat diverse retete cam de peste tot dar sincer numai ale tale au iesit asa cum imi doream.

  • karen

    Sunt foarte bune! Am facut cu branza dulce si stafide, gem dar si cu branza sarata cu ceapa rosie si carnaciori! Varianta sarata e perfecta pentru apertitive.

  • Camelia

    Si mie mi-au iesit super bune…eu le prefer cu branza cu stafide…iar pentru sotul meu le fac cu nutella…multumim pt reteta!!!

  • Cris2711

    Laura ,astazi le-am pregatit si eu,un deliciu.Si ce frumos miroase:)

  • Daniella

    Azi le-am facut si eu ,au iesit super…

  • http://www.blogger.com/profile/07570920188967702520 Catalin

    Foarte bune cornuletele le-a facut mama mea si eu iesit delicioase

  • Anonymous

    am facut deja de 2 ori cornuletele astea . sunt delicioase. eu le-am facut cu nuca, cu rahat, cu gem si cu nutela. multumim de reteta.

  • http://www.porta-ventana.ro/ Marian

    ce bine arata. Ma gandeam ca doar cornurile cumparate pot arata atat de bine.

  • Anonymous

    Acumm le-am facut sunt suuuuuper bune,multumesc de reteta o sa mai incerc si alte retete de ale tale :) te pup, paste fericit!

  • Ana

    Pot folosi aluatul si la cozonac?

  • Diana

    Foarte bune aceste cornuri ,le-am facut de mai multe ori singura problema e ca se intaresc dupa ce se racesc,,,nu prea mai sunt cautate :) ce ar trebui sa fac ca sa ramana fragede mai mult timp?

  • iuliab

    Minunate cornurile,le-am facut de doua ori intr-o saptamana…au disparut imediat de pe platou,atat de gustoase sunt! si destul de usor de facut!
    Imi place la nebunie blogul tau si astept cu nerabdare fiecare reteta noua!

  • Anonymous

    eu am facut de 3 ori pana acuma si de fiecare data mi s’au ars pe fund de la cum a curs nutella

  • Anonymous

    Draga Laura, arata foarte bine cornurile, vreau sa te intreb , nu va curge nutella?

    • Manu_ela_roy

      Ba daaa.. ce ma seaca.. ramane cornuletul aproape complet gol. Si cu nutella si cu gem lafel.. Poate am pus prea mult si nu s-a lipit bine pe margini..? Nici o idee..

  • Anonymous

    am facut si eu cornurile si le-am umplut cu nutella…fetita mea bianca de 4 ani si baietelul de 2 ani m-au ajutat la umplut…………..au iesit deliciose nici nu trebuie sa le mai cumpar cornuri(le luam pt gradinita)acum gata le fac acasa asta datorita tie Laura.Multumesc ca ai postat reteta si m-am putut inspira.Acum am la cuptor negresa tot cu reteta de la tine.Iti voi spune cum a iesit.Felicitari pt blog si ca postezi din retetele tale

  • Anonymous

    Draga Laura,sunt extraordinare! M-a “chinuit” putin aluatul,insa l-am framantat pana si-a revenit…
    Am facut cu Nutella si cu cascaval.Pe cele cu cascaval am pus susan:)
    Fetita mea draga, a fost “cofetarul sef”!!!
    O zi minunata!
    Ruxandra

  • Anonymous

    sunt super cornurile,am facut si eu cu ciocolata alba si neagra si azi vreau sa fac cu dulceata ,o prietena mi-a spus ca la cele cu dulceata e bine sa pui si o lingura de otet in aluat ,ce parere aveti?

One Pingback/Trackback