Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Dragii mei, daca va plac cornurile, si mai ales cele moi si pufoase, nu ati ajuns din intamplare aici :P
Aceste cornuri sint cu adevarat un deliciu, un rasfat dulce. Sau sarate, pentru ca le puteti face si in varianta asta (aveti poze la sfarsitul postarii). Sint foarte moi si pufoase, cum perfect le descrie titlul, asa ca va astept cu impresii!!!!!!!!!!

Ingrediente:

- 1 plic drojdie uscata (7 g.) sau 25 g. drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
- 250 ml. lapte cald
- 500 g. faina
- 25 g. unt moale, la temperatura camerei

Mod de preparare:
Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.
Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Capetele se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc moderat).

Ele sint minunate si asa simple, fara nicio umplutura, dar merg de minune cu marmelada sau fructe din dulceata (gemul e prea moale) ori cu bucati de rahat. Eu le-am facut cu Nutella, bineinteles :P, dar n-a prea stat la locul ei (mi-a curs aproape toata in tava). Pe viitor, cand voi le voi face cu nutella, le voi face simple, le voi taia pe mijoc si apoi le voi unge cu un strat generos de nutella. Mult mai simplu si netraumatizant :D

Pozele vechi:

P.S. Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc…

P.P.S. Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…
…ca aici :P


Reteta preluata de la Luciana M.

Tags:
About the Author

  • Natalia Chereches

    Deci Laura..cum pot face sa nu se mai prinda de fundul tavii? Focul l-am dat la minim..si alte prajituri nu se prind decloc.Am pus si foaie de copt.

  • Manu_ela_roy

    Ba daaa.. ce ma seaca.. ramane cornuletul aproape complet gol. Si cu nutella si cu gem lafel.. Poate am pus prea mult si nu s-a lipit bine pe margini..? Nici o idee..

  • Bianca

    M-am incumetat astazi sa incerc reteta ta ( spun incumetat deoarece in bucatarie sunt foarte stangace :D ) si mi-au iesit atat de gustoase si fragede! Iti multumesc! Cu siguranta voi incerca si alte retete de pe blogul tau!

  • http://www.facebook.com/doncila.alexandru Doncila Alexandru

    Sunt excelente…multumesc mult pentru reteta…am facut cu nutella si gem…

  • http://www.facebook.com/adriana.linca Adriana Linca

    Buna
    Te urmaresc de foarte mult timp si am numai cuvinte de lauda!
    Am incercat diverse retete cam de peste tot dar sincer numai ale tale au iesit asa cum imi doream.

  • karen

    Sunt foarte bune! Am facut cu branza dulce si stafide, gem dar si cu branza sarata cu ceapa rosie si carnaciori! Varianta sarata e perfecta pentru apertitive.

  • Camelia

    Si mie mi-au iesit super bune…eu le prefer cu branza cu stafide…iar pentru sotul meu le fac cu nutella…multumim pt reteta!!!

  • Cris2711

    Laura ,astazi le-am pregatit si eu,un deliciu.Si ce frumos miroase:)

  • Daniella

    Azi le-am facut si eu ,au iesit super…

  • http://www.blogger.com/profile/07570920188967702520 Catalin

    Foarte bune cornuletele le-a facut mama mea si eu iesit delicioase

  • Anonymous

    am facut deja de 2 ori cornuletele astea . sunt delicioase. eu le-am facut cu nuca, cu rahat, cu gem si cu nutela. multumim de reteta.

  • http://www.porta-ventana.ro/ Marian

    ce bine arata. Ma gandeam ca doar cornurile cumparate pot arata atat de bine.

  • Anonymous

    Acumm le-am facut sunt suuuuuper bune,multumesc de reteta o sa mai incerc si alte retete de ale tale :) te pup, paste fericit!

  • Ana

    Pot folosi aluatul si la cozonac?

  • Diana

    Foarte bune aceste cornuri ,le-am facut de mai multe ori singura problema e ca se intaresc dupa ce se racesc,,,nu prea mai sunt cautate :) ce ar trebui sa fac ca sa ramana fragede mai mult timp?

  • iuliab

    Minunate cornurile,le-am facut de doua ori intr-o saptamana…au disparut imediat de pe platou,atat de gustoase sunt! si destul de usor de facut!
    Imi place la nebunie blogul tau si astept cu nerabdare fiecare reteta noua!

  • Anonymous

    eu am facut de 3 ori pana acuma si de fiecare data mi s’au ars pe fund de la cum a curs nutella

  • Anonymous

    Draga Laura, arata foarte bine cornurile, vreau sa te intreb , nu va curge nutella?

  • Anonymous

    am facut si eu cornurile si le-am umplut cu nutella…fetita mea bianca de 4 ani si baietelul de 2 ani m-au ajutat la umplut…………..au iesit deliciose nici nu trebuie sa le mai cumpar cornuri(le luam pt gradinita)acum gata le fac acasa asta datorita tie Laura.Multumesc ca ai postat reteta si m-am putut inspira.Acum am la cuptor negresa tot cu reteta de la tine.Iti voi spune cum a iesit.Felicitari pt blog si ca postezi din retetele tale

  • Anonymous

    Draga Laura,sunt extraordinare! M-a “chinuit” putin aluatul,insa l-am framantat pana si-a revenit…
    Am facut cu Nutella si cu cascaval.Pe cele cu cascaval am pus susan:)
    Fetita mea draga, a fost “cofetarul sef”!!!
    O zi minunata!
    Ruxandra

  • Anonymous

    sunt super cornurile,am facut si eu cu ciocolata alba si neagra si azi vreau sa fac cu dulceata ,o prietena mi-a spus ca la cele cu dulceata e bine sa pui si o lingura de otet in aluat ,ce parere aveti?

  • zoy

    Foarte, foarte bune! Eu le-am facut cu umplutura de branza dulce, un ou, zahar si un plic de zahar vanilat iar pe deasupra am presarat susan. Arata super si sunt foarte gustoase.

  • http://www.blogger.com/profile/02438373622876589709 mari_brunetik

    hmmm..tocmai am terminat de facut “pufoseniile”, sunt foarte bune, si mai ales un pic caldute asa cum le-am papat eu, ca nu am mai avut rabdare…un deliciu.felicitari laura.

  • http://www.blogger.com/profile/04014292463412293102 Andreea

    Am facut reteta aceasta de 3 ori intr-o saptamana , da dependenta !!! :)) Acum am aluatul la dospit si incerc o combinatie noua , pana acum am facut numai cu nutella , de data aceasta o sa le fac cu gem de gutui facut in casa . Aaa si sa sti ca si mie de cate ori am facut aceasta retata mi-au iesit tot cate 16 de fiecare data :D

  • Anonymous

    Buna, Laura!

    ..si felicitari pentru pagina, retetele tale m-au convins sa intru in bucatarie pina si pe mine.. doar ca, uite, la reteta asta m-am inpotmolit un pic: drojdia inmuiata doar in apa nu a vrut nici in ruptul capului sa creasca, pina nu i-am pus un pic de zahar, cum stiam ca punea bunica mea cind facea piine.. e drojdia mea de vina sau se pune, intr-adevar, si un pic de zahar (caz n care te rog sa faci un mic up-date la reteta, sa nu mai dispere si alte bucatarese incepatoare..) Multumesc!

    Ionela

  • http://www.blogger.com/profile/04634922286203104992 Mika´s Kitchen

    Buna Laura!! Mai intii vreau sa te felicit pentru minunile pe care le imparti cu noi, m-am uitat pe blogul tau si nu e vreo reteta care sa nu-mi placa. Felicitari si tine-o tot asa!! Reteta de cornuri am incercat-o si eu si mi-au iesit excelente asa ca nu pot decit sa-ti multumesc.
    Te pup si te imbratisez cu drag!!

  • raluca

    cate bucati ies din ingredientele date?

  • Anonymous

    am revenit:)….cornuletele sunt pufoase si dulci.yuppiiiii

  • Anonymous

    salut!acum incerc sa fac si eu cornuletele.aluatul e la dospit.sper sa imi iasa:)la fel de pufoase ca in pozele tale.revin cu comentariu.pup.

  • Beatrice

    daca nu am timp sa fac toata compozitia …ca na, am framantat la dublu(daca tot m-am scapat la facut de cornulete :)) )…pot sa-l pun in frigider la pastrare…sau la temp camerei?…multumesc…de raspuns…si de reteta, bineinteles!!!

  • Miky

    Am cornurile la cuptor…hi hi abia astept :D:D

  • Mirabela

    Acum am aluatul la dospit si desi am cam modificat reteta ca s-a fie de post :) sper sa iese. Am mai incercat odata aceste cornulete si era seara numai ca am avut ghinionul sa pice curentul vreo 5 ore si nu am mai vazut ce fac :)) pe unelele le-am cam ars pe altele le-am lasat mai necoapte :))). Oricum printre ele mai erau si bine facute si au fost extraordinare :)). eu o sa le umplu cu gem si nuca :D.

  • lavinia

    buna. De ce trebuie acoperit castronul cu aluat cu un prosop umed?

  • Mariana

    Laura, felicitari pentru retetele tale minunate!Sunt o cititoare fidela a site-ului tau, de multa vreme te urmaresc “din umbra”, iar cand sunt in pana de idei, stiu ca la tine trebuie sa gasesc ceva care sa ma multumeasca.Acum sunt departe de casa si de multe ori trebuie sa gatesc ceva special cu care sa imi impresionez invitatii. Retetele tale au avut succes de fiecare data, dar ceea ce m-a impresionat inca de la inceput a fost reusita acestora.Cantitatile exacte si modul de lucru “step by step” m-au facut sa nu dau gres niciodata si sa nu fiu nevoita sa o iau de la capat. Am simtit nevoia sa iti multumesc pentru aceste lucruri si sa iti urez toate cele bune si la cat mai multe retete delicioase cu care sa ne incanti pe noi, cititorii fideli!

  • marrybelle

    ieri am intrat pe blog cu gandul sa caut alta reteta, insa baietelul meu a vazut poza de la cornurile astea si a spus ca vrea si el, asa ca m-am apucat de treaba. insa jumatate din compozitie am facut-o covrigi!!! ambele au iesit delicioase, asa ca pe seara a trebuit sa mai fac o tura…

  • Anonymous

    Le-am facut si au iesit foarteeeeeeee delicioaseeee!!! Le recomand!!! :))Oana

  • Anonymous

    Buna Laura, nu stii cit ma bucur ca existi!…am probat o multime din retetele tale dulci si sarate…toate f bune si gustoase…simbata am facut cornurile moi si pufoase,numai ca poate ca faina mea nu a fost de prea multa calitate parca nu erau asa albe inauntru…dar oricum au disparut de pe tava!..iti multumesc!…SARA

  • http://www.blogger.com/profile/14463080726210361052 Elizabetth

    Laura , ne omori incet cu asemenea bunataturi.Le voi face si eu ,bun inteles.Esti uimitoare.Te pup si multumesc mult pentru ca impartasesti toate astea cu noi.

  • Valentina

    Minunate cornurile, gustoase si pufoase, intr-adevar, iar data viitoare voi incerca cu cascaval.Ma bucur nespus si totodata iti multumesc, Laura, pentru ca ma ajuti sa devin o bucatareasa aproape desavarsita :))Tot ceea ce am gatit dupa retetele tale a fost foarte gustos (pizza, saveicute cu nuca, placinta cu iaurt, chec, prajitura turnata cu mere si branza, si lista va continua) Felicitari pentru acest blog minunat care ma ajuta sa gatesc si sa imi fac sotul fericit :)

  • lidia

    Laura,iti multumesc pentru minunatele preparate de pe blogul tau ,am incercat multe din ele si tin sa iti spun ca toate reusesc, sunt foarte exacte si deosebit de bune.Esti o gospodina desavarsita si eu ma bucur ca am sansa sa cunosc aceste preparate deosebite.Sa ai un an bun si sa mai postezi multe retete daca se poate si de la mama ta.

  • Anonymous

    hei,cum e mai bun aluatul sarat?cu o lingura de miere?sau fara ?

  • Simona Borcea

    Draga Laura, acum fac cornuletele tale intr o varianta mai lejera:) sper sa imi iasa bine.. in loc de faina alba am pus faina integrala..iar in loc de cacao si zahar am sa pun zahar brun si scortisoara.. pt cornuletele cu gust de kurtos:)te pup esti minunata..

  • http://www.blogger.com/profile/18001010636314703720 Timea

    mmmm…ce pufoase sunt! foarte bune

  • http://www.dottie.ro/ Rox

    Arata foarte bine cornuletele! Cred ca o sa le incerc maine, cu dulceata de gutui :)

  • any

    O reteta rapida cu rezultat spectaculos,le-am facut intr-o dimineata(versiunea sarata) pt.micul dejun.MULTUMIRI PENTRU TOT CEEA CE IMPARTASESTI CU NOI

  • Lori

    Am acum tava in cuptor…Sper sa iasa bune. Numai ca ale mele s-au cam crapat si am uitat sa dau cu ou :(

  • carmen

    cele mai bune cornuri mancate pana acum!

  • Anonymous

    Acum sunt la cuptor cornurile mele. Abia astept sa le gust! Deja au crescut foarte mult; sunt sigura ca gustul e pe masura. Eu le-am facut pe sarat: umplutura cu branza si carnaciori iar pe deasupra am pus mac si susan. yummy :D

  • Anonymous

    draga laura nu vad in reteta oua nu trebuie

  • Alina

    Sunt excelente, au iesit perfect. Multumesc pentru toate ideile tale, Laura.

  • Carmen

    Doresc sa incerc cornuletele. Plecam la drum luuung si as vrea sa stiu daca mai sunt bune si a doua/treia zi ca sa stiu daca pot sa le fac cu o zi inainte de plecare. Multumesc.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Pliculetul de drojdie uscata are 7 grame. Spor la cornulete!!! :)

  • Anonymous

    poate sa imi spuna si mie cineva cat are un plic de drojdie uscata? eu cumpar drojdia uscata la borcan…….mersi

  • ioana

    Draga Laura.Incep prin a-ti multumi ca existi si ca ne incanti papilele gustative, ca nu tii la silueta noastra.
    A durat mult sa imi iau inima in dinti si sa iti scriu.Am descoperit de ceva vreme blogul tau, si am inceput sa execut si eu cateva “minunatii”.Ultimele realizate sunt aceste fabuloase cornulete, bineinteles impreuna cu bomboana mea de 2 ani:).Au iesit “bonissime”.Multumim din inima ca ne ajuti sa fim mame si sotii “delicioase”

  • Anonymous

    am facut si eu conrnulete dupa reteta ta azi sincer niciodata nu am mancat cornulete asa de bune sunt extraordinare iti doresc numai bine!!!

  • http://www.blogger.com/profile/15801972892456167287 Ana Maria S

    Nota 10 cu felicitari! Esti o maestra a artei culinare .

  • Anonymous

    LE-AM FACUT DE ZECI DE ORI. MULTUMESC MULT PENTRU RETETA.

  • Anca

    Laura, eu si familia mea iti multumim din suflet! Le-am umplut cu magiun (1 lingura)si urmeaza sa diversificam. Cum mi-e “frica” de aluaturi, am pus de l-a framantat masina de copt paine timp de 40minute. Apoi l-am scos si l-am pus la dospit la caldurica max 1h.A iesit FFFFF BINE. Sunt primele mele cornuri si-ti MULTUMESC.Ma inspir adesea de la tine si recomand site-ul prietenilor.Multa inspiratie si sanatate!!!

  • http://www.blogger.com/profile/10990896477548868080 Mami

    Am facut si eu, mai demult chiar, dar am uitat sa comentez aici :). Foarte bune! Mai vrem.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Te pup, Mirela, bine-ai venit! :)
    Iti multumesc pentru intrebare, am adaugat si in post echivalentul pliculetului de drojdie uscata, si anume 25 de grame drojdie proaspata :)
    Spor la copt bunataturi!!! :P
    Pupici dulci!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Felicia draga, ce mult ma bucur ca le-ai incercat!!! Sint grozave, asa-i?! :)
    …eu chiar acum am scos din cuptor o tura “sarata” :P …cu sunca+salam+telemea rasa…o nebunie!!!
    Si am inca o portie la dospit pentru varianta “dulce”…desi aveam sperante ca voi scapa doar cu una, hi, hi…
    Te pup!!!!!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Anonim, mersi mult de incredere :)
    Te felicit pentru reusita si te astept cu drag si alta data :)

  • mirela21_2006

    buna laura as vrea sa incerc si eu sa fac dar aici in italia nu este drojdie in plic:((sau nu am gasit eu pot folosi drojdie proaspata si cit?sau cub sunt la cub de 25 gr astept raspunsul tau sa ma apuc de treaba te pup dulce sunt interesante retetela tale

  • http://eli_feli84@yahoo.com felicia(mangalia)

    Sunt bune ,bune eu le-am umplut cu gem.Pupici !

  • Anonymous

    foarte bune.multumesc pt retetele grozave

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Corina, ma bucur mult ca vrei sa incerci pufoseniile :)))
    Am adaugat in post timpul de dospire, dar ti-l scriu si aici: aluatul trebuie lasat sa creasca timp de minim 45 de minute.
    Spor la treaba!!! …sper sa vii cu rezultatul cat mai curand :P

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Te pup, Anastasia, pentru aprecieri :)
    Cornuletele astea sint fantastice si chiar merita un premiu :P

  • http://www.blogger.com/profile/01230938561242078473 corina

    buna,eu sunt noua in ale bucatariei,aluatul pt.aceste cornuri pufoase se lasa deci la crescut?cat?

  • http://www.blogger.com/profile/03962078032799053336 Anastasia

    sant deacord cu premierea acestor pufuri :))arata extraordinar de bine !

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Te pup, Mirela draga!!! :)
    Ma bucur mult ca le-ai incercat, caci sint intr-adevar cele mai gustoase si pufoase cornuri pe care le-am mancat vreodata!

    Vaaai…ce pofta mi-e acum de ele! :D

  • http://www.blogger.com/profile/18294892192904044763 mirela

    Laura, sunt foarte bune cornurile astea. le-am incercat si eu.