Yorkshire Pudding cu branza

8 comentarii
Yorkshire pudding sunt niste cosulete aperitiv, absolut delicioase, ce se pot servi cu diverse umpluturi. Se prepara in forme mici de sufleu sau muffins, dar eu, incantata peste masura de noile mele forme „margareta”, am ales sa le pregatesc in aceste forme deosebite. Un rol foarte important in reusita acestor „puddings” o are cuptorul si formele unse cu ulei si aproape fumegande 😀 Cand turnati aluatul in forme, acesta trebuie sa sfaraie, atat de infierbantat trebuie sa fie cuptorul!!!

Sunt perfecte pentru mese mari si-mbelsugate fiindca se fac rapid si ies multe bucati dintr-o portie. Cel mai grozav e faptul ca puteti face compozitia (care e asemanatoare celei de clatite) cu o zi inainte. O pastrati la frigider si coaceti minunatiile exact atunci cand aveti nevoie 😛

 

Ingrediente:

Aluat Yorkshire Pudding:
  • 2 oua mari
  • un varf de cutit sare
  • 150 g faina
  • 300 ml lapte
Umplutura:
  • branza Feta sau telemea
  • crema de branza
  • bacon sau sunca presata

 

De retinut!!! Formele mele nu sunt deloc adanci, dupa cum se vede si in poze, asa ca aluatului nu i-au trebuit decat vreo 15 minute pentru a fi bine copt. Voi, insa, daca le faceti in tava de muffins, sau intr-o forma mai adanca, lasati-le 3-4 minute in plus. Vor iesi mai pline, dar nu veti obtine decat 12 bucati. Intr-o forma cu cavitati mai putin adanci, cum e forma mea, veti obtine 18 bucati!

 

Mod de preparare:

Se bat ouale cu un varf de cutit sare, faina, lapte si se lasa sa stea la frigider pentru minim 20 de minute. Cu cat aluatul sta mai mult la rece, cu-atat mai spectaculos va fi rezultatul final.

Se incalzeste cuptorul la 220 grade C (foc foarte mare). Formele se ung cu ulei si se lasa sa se incinga bine la cuptor, chiar sa fumege! Se toarna aluatul in fiecare forma, cate o jumatate de polonic, un polonic, depinde de formele folosite, si se coace cca. 10 minute, dupa care se scade temperatura cuptorului la 200 grade C (foc puternic) si se mai lasa la copt cca. 5-6 minute. Nu va ingrijorati daca vedeti ca marginile cosuletelor par prea rumenite, nu se vor arde ci se vor coace perfect! De asemenea, retineti ca nu aveti voie sa deschideti cuptorul in timpul coacerii, pentru ca se vor dezumfla.

Eu le-am umplut cu Feta si le-am ornat cu felii de rosii (erau mai faine cu niste rosii cherry, dar n-am mai avut 😀 ). Se pot folosi diverse umpluturi, dupa preferinta. Vor fi cu siguranta delicioase!!!

 

Pozele vechi…plus cateva informatii 😛

Formele mele minunate, pregatite:

Pentru umplutura, am taiat costita bucatele si am calit-o putin, doar ca sa-si dezvolte aroma si sa prinda un pic de culoare. Dupa ce am lasat pudding-urile putin la „odihnit”…

…le-am chemat la datorie, sa le indes cu branza 😀

Pe platou, pregatite de papat!!!
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

alina 26 octombrie 2015 - 20:51

nu se coc pe dosul tavii nu ? ele raman ca niste cosulete ptr ca s puse in tava asa firbinte ? dar cum au adincitura aceea in mijloc ? asa se formeaza ea ? sunt tareeeeee frumoase !

Raspunde
Laura Sava 27 octombrie 2015 - 09:34

Alina draga, nu se coc pe dosul tavii, tava mea poarta intreaga „vina” pentru aspectul de „margarete” imprumutat cosuletelor. Dar sa stii ca si in forma de muffins se umfla la fel. Ba chiar raman goale inauntru, ca niste gogosi! Temperatura ridicata le face sa se pufoseasca asa 😀

Raspunde
Alina 9 decembrie 2013 - 14:56

Buna, eu am niste forme de silicon de muffins. Oare le pot folosi?

Raspunde
Laura Sava 27 octombrie 2015 - 09:26

Alina, din cate stiu eu, si formele de silicon rezista la temperaturi mari (220 grade C). Le-ai incercat asa?! 🙂

Raspunde
Laura 1 noiembrie 2008 - 20:05

Ne bucuram tare, draga mea!!! 🙂
Iti multumesc pentru grija pe care ne-o porti si pentru faptul ca mentii aceasta legatura speciala, pe care-am dobandit-o pe culi 🙂
Te pupam cu drag!!!
…si sa ne reauzim cu bine!

Raspunde
Micul 31 octombrie 2008 - 12:42

Laura, stai linistita nu-i graba.Doar ca nu stiam ce-i cu voi.Ma bucur sa aflu ca sunteti bine, si sa-l vad pe Bogdi in ipostaza asa de vesela.
Va pup si eu, dar mai ales pe Bogdi.

PS.Ii transmit, ii transmit, mai ales ca va stie din poza.

Raspunde
Laura 22 octombrie 2008 - 22:14

Draga mea, ce bucurie mi-ai facut!!! 🙂
Of, tare-am mai intarziat cu raspunsul…dar sper sa ma ierti!
Transmite-i din partea noastra salutari sotului 🙂
…iar tie nu iti pot spune decat felicitari!!! Meriti toti pupicii din lume pentru faptul ca le-ai incercat (si mie-mi plac mult :P)…si ai reusit sa nu le gusti! 🙂

Te pup cu mare drag!!! …si eu si Bogditu’ meu cel nazdravan! :))

Raspunde
Micul 6 octombrie 2008 - 14:17

Laura, am incercat reteta si, cu toate ca eu nu am mancat ( momentan nu mananc fainoase ), stiu ca-s bune, pentru ca au disparut imediat de pe platou.Am sa le mai fac si cu alte umpluturi.
Sotului meu i-au placut mult, mult, mult de tot.
Un pupic pentru Bogdi.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.