Chiftelute la cuptor

1 comentarii
Chiftelute la cuptor, ca si astea de anul trecut: Chiftelute pe pat de castraveti, numai ca in loc de castravete am pus felii rotunde de rosii iar dedesubt maioneza facuta de mine, in casa.
Se fac foarte usor si sunt gustoase tare dar, cel mai important, sunt mai dietetice decat cele prajite, deci foarte potrivite pentru cei mici!

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (vita+porc)
  • sare, piper, boia, dupa gust
  • 1 ou mic
  • 1 ceapa mare, maruntita
  • 2, 3 catei de usturoi (trecuti prin presa)
  • doua linguri pesmet
  • una, doua linguri pasta de ardei (optional)

 

Sfat: daca aveti intoleranta la gluten, inlocuiti pesmetul cu parmezan ras sau fulgi de porumb faramitati. Ori, cu o combinatie din cele doua 😀  Desigur, puteti folosi si pesmet din paine gluten-free (sau pesmet fara gluten).

 

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru chiftelute, amestecati toate ingredientele si modelati, cu mainile ude, chiftele mici si rotunde 🙂

Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt:

Dati la cuptor pana cand se rumenesc. In maxim 30 de minute sunt gata (puteti incerca una, sa vedeti cum e. Sa nu iasa uscate!):

Foarte, foarte bune!!!

 

Iar aici, mai jos, le aveti intr-o alta prezentare: Chiftele la cuptor in „cupe” de aluat (yorkshire pudding):

Un aperitiv deosebit si gustos!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Anonymous 23 mai 2011 - 20:14

Laura,sunt foarte,foarte bune .Tu nu ai cum sa gresesti cu retetele tale.Esti minunata.Felicitari.Naty

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.