Chiftelute la cuptor

1 comentarii
Chiftelute la cuptor, ca si astea de anul trecut: Chiftelute pe pat de castraveti, numai ca in loc de castravete am pus felii rotunde de rosii iar dedesubt maioneza facuta de mine, in casa.
Se fac foarte usor si sunt gustoase tare dar, cel mai important, sunt mai dietetice decat cele prajite, deci foarte potrivite pentru cei mici!
Desigur, voi le puteti aranja asa cum va doriti, nu neaparat asa cum le vedeti in poze. Eu, din pacate, nu sunt un model prea bun de urmat in ceea ce priveste ornarea preparatelor 😀

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (vita+porc)
  • sare, piper, boia, dupa gust
  • 1 ou mic
  • 1 ceapa mare, maruntita
  • 2, 3 catei de usturoi (trecuti prin presa)
  • doua linguri pesmet
  • una, doua linguri pasta de ardei (optional)

 

Sfat: daca aveti intoleranta la gluten, inlocuiti pesmetul cu parmezan ras sau fulgi de porumb faramitati. Ori, cu o combinatie din cele doua 😀  Desigur, puteti folosi si pesmet din paine gluten-free (sau pesmet fara gluten).

 

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru chiftelute, amestecati toate ingredientele si modelati, cu mainile ude, chiftele mici si rotunde.

Asezati-le, unele langa altele, pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz e perfecta!):

Dati la cuptor pana cand se rumenesc. In maxim 30 de minute sunt gata (puteti incerca una, sa vedeti cum sunt. Sa nu iasa uscate!):

La jumatatea timpului de coacere, le puteti amesteca usor cu o lingura de lemn sau, daca aveti suficienta rabdare 😛 , ar fi minunat daca le-ati intoarce, pe fiecare dintre ele, si pe partea cealalta!

Foarte, foarte bune!!!

 

Iar aici, mai jos, le aveti intr-o alta prezentare: Chiftele la cuptor in „cupe” de aluat (yorkshire pudding):

Un aperitiv de care ne-am bucurat in nenumarate randuri, de sarbatori…si nu numai!

Un aperitiv deosebit si gustos!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Anonymous 23 mai 2011 - 20:14

Laura,sunt foarte,foarte bune .Tu nu ai cum sa gresesti cu retetele tale.Esti minunata.Felicitari.Naty

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.