
Ingrediente:
- 500 g carne tocata (vita+porc)
- sare, piper, boia, dupa gust
- 1 ou mic
- 1 ceapa mare, maruntita
- 2, 3 catei de usturoi (trecuti prin presa)
- doua linguri pesmet
- una, doua linguri pasta de ardei (optional)
Sfat: daca aveti intoleranta la gluten, inlocuiti pesmetul cu parmezan ras sau fulgi de porumb faramitati. Ori, cu o combinatie din cele doua 😀 Desigur, puteti folosi si pesmet din paine gluten-free (sau pesmet fara gluten).
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Pentru chiftelute, amestecati toate ingredientele si modelati, cu mainile ude, chiftele mici si rotunde.
Asezati-le, unele langa altele, pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz e perfecta!):
Dati la cuptor pana cand se rumenesc. In maxim 30 de minute sunt gata (puteti incerca una, sa vedeti cum sunt. Sa nu iasa uscate!):
La jumatatea timpului de coacere, le puteti amesteca usor cu o lingura de lemn sau, daca aveti suficienta rabdare 😛 , ar fi minunat daca le-ati intoarce, pe fiecare dintre ele, si pe partea cealalta!
Foarte, foarte bune!!!
Iar aici, mai jos, le aveti intr-o alta prezentare: Chiftele la cuptor in „cupe” de aluat (yorkshire pudding):
Un aperitiv de care ne-am bucurat in nenumarate randuri, de sarbatori…si nu numai!
Un aperitiv deosebit si gustos!!
1 comentarii
Laura,sunt foarte,foarte bune .Tu nu ai cum sa gresesti cu retetele tale.Esti minunata.Felicitari.Naty