Ardei umpluti cu carne

9 comentarii

Ardei umpluti, preferatii lui Bogdi :P, si-ai mei :)))))))))))
…si presimt ca si ai vostri, dupa ce-i veti incerca 😛

Ingrediente:

– 1 kg. carne tocata (amestec:porc+vita)
– 14-15 ardei grasi potriviti (si verzi si rosii)
– 2 cepe mari
– 4, 5 linguri ulei
– sare, piper, boia dulce
– 1 ou (optional)
– 200 g. orez
– o legatura mica de patrunjel
– 4 rosii proaspete
– 400-500 ml. bulion
– apa cat sa acopere ardeii


Mod de preparare:
Se aleg ardei mari, cat mai rotunzi, de preferinta si verzi si rosii (aveti grija sa nu fie iuti).
Se taie cu un cutit in dreptul cotorului si se scot semintele; capacelul se pastreaza, cu tot cu codita, pentru ca se poate acoperi ardeiul cu el, dupa ce se umple, astfel incat sa nu iasa tocatura afara 😉

Se spala ceapa si se taie marunt. Se caleste in ulei incins, se presara sare, piper si se amesteca bine. Se adauga boiaua dulce, se amesteca rapid si se ia de pe foc (daca o tineti mai mult, se arde si devine amara).
Se aseaza carnea tocata intr-un vas incapator. Se amesteca ceapa calita cu carnea tocata si se potriveste, daca mai e cazul, de gust. Cei care au probleme cu stomacul si nu tolereaza ceapa prajita, o pot adauga cruda, data pe razatoare. De asemenea, daca doriti ca compozitia sa fie mai tare puteti adauga un ou intreg in compozitie. Eu nu pun, caci am impresia ca nu-mi mai ies atat de „afanati” 😛
Se adauga orezul curatat si bine spalat si patrunjelul tocat marunt si se amesteca totul bine.
Se umplu ardeii, dar numai pe trei sferturi, pentru ca la fiert orezul se umfla si exista riscul sa dea pe-afara :))

Se astupa cu capacelele si se pun, unul langa altul, intr-o cratita, in pozitie verticala, pentru ca sa nu se rastoarne. Se strecoara printre ardei rosiile taiate felii si se toarna apa, atat cat sa-i acopere.
Se pune cratita la foc mic si se fierb bine, cu capac, timp de cca. o ora; se adauga bulionul si se mai lasa un sfert de ora la fiert. Daca doriti, ii puteti da la cuptor, ca sa scada zeama bine (noua ne plac cu multa zeama!!! :P)
Se servesc cu smantana sau iaurt.


P.S. Daca va ramane compozitie, puteti sa umpleti si cateva rosii sau dovlecei ori vinete. Va rezulta o mancarica suuuuper-delicioasa!!!!!!!!!!!! 😉
Puteti, de asemenea, adauga si un paharel de vin alb, odata cu apa, deasupra ardeilor.

P.P.S. Daca vreti ca cei mici sa nu faca nazuri la coaja ardeilor, prajiti-i pe toate partile in ulei incins. Astfel ardeii se vor curata foarte usor de coaja, si vor fi si mai gustosi 😛

…iar aici mai aveti o varianta, la fel de delicioasa : Ardei cu sos de rosii si usturoi

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Marius 5 august 2014 - 08:26

si bulionul pt ce e ..pt continut sau pt sos ca nu scrie

Raspunde
Deea Giorgianna 3 iulie 2013 - 22:22

e super reteta,am incercat-o si eu,acum sunt in cuptor ca sa se rumeneasca putin,sunt super!

Raspunde
Dany 4 octombrie 2012 - 11:56

Laura multum frumos acum ma duc sa iau ingredientele si ma apuc sa fac

Raspunde
Eliza 15 septembrie 2012 - 15:43

Laura, ce ma bucur ca ai reteta asta pusa pe blog.. 😀 mi s-a facut pofta de ardei umpluti si n-am mai facut niciodata.. 😀 sunt sigura ca vor iesi excelenti, ca de altfel, toate celelalte retete de-ale tale incercate pana acum. Merci mult! :*:*:*

Raspunde
mirela 17 noiembrie 2011 - 17:26

foarte buna reteta, am mai facut-o si a iesit foarte buna, mai ales ca eu sunt o incepatoare in ale gatitului.Chiar acum am pe aragaz cratita cu ei 🙂 asa, multumesc si tine-o tot asa!

Raspunde
Anonymous 22 august 2011 - 19:43

super delicios arata, de-ti lasa gura apa! 🙂 eu mai pun in compozitir si un pic de cimbrisor ii da o aroma buna. merita incercat 🙂

Raspunde
alinutzika 19 august 2011 - 09:50

Arata grozav de bine..

Raspunde
Miradona 11 august 2011 - 00:23

unt deliciosi.. mancarea mea preferata din copilarie… mama m-a invatat sa pun o lingurita de zahar in sosul in care fierb ardeii, ii da o aroma minunata.

Raspunde
DiaMar-bucataria galbena 10 august 2011 - 21:00

Imi plac tare mult ardeii umpluti.Te invit la mine in casuta,sa-ti dau o felie de tort,in schimbul unui ardei.Te astept .Pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.