Si iata, o a doua reteta, mai saraca in calorii decat cele pe care vi pe prezint de obicei, isi face timid aparitia :). E vorba despre niste simpatici hamburgeri din carne tocata, colorati si apetisanti, pe care sper sa-i savurati cu placere.
Ingrediente:
Pentru „chiflele” din carne:
– 1 kg. carne tocata amestec
– 1 ou + 1 galbenus
– sare, piper, boia, praf de usturoi
– 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
– 1 ardei rosu
– 1 ardei verde
– 2 linguri unt/ulei de masline
– 1 lingura otet de vin/de mere
– salata verde
– 50 g. telemea de bivolita/Feta
– 100 g. branza Gouda/cascaval
– 1 ardei galben pentru ornat sau felii de rosii
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Se amesteca bine carnea tocata (ar fi ideal sa o cumparati de la o macelarie, nu din supermarketuri) cu oul intreg si galbenusul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper boia dulce si usturoi. Compozitia se intinde in strat subtire (dar nici foarte subtire :P) intr-o tava unsa cu ulei.
Se coace cca. 15 minute, si dupa ce s-a racit, se taie in cercuri sau patrate:
Se spala si se taie cubulete ardeii. Se calesc in unt incins, sau ulei de masline, si otet, aproximativ 1, 2 minute. Se lasa apoi sa se raceasca:
Se pregateste branza…eu, evident, branza Feta, pe care la fel ca si aici, la salata greceasca, am carat-o dupa mine mii de kilometri :))))
Se taie cubulete branza Feta sau de bivolita, de care aveti 🙂
Se amesteca apoi cu ardeii caliti, cu grija, sa nu se sfarame 😉
Se aseaza „tartele” din carne tocata pe platoul de servit:
Se aseaza pe fiecare cate o frunza, bine spalata, de salata verde. Se umple fiecare „tarta” cu amestecul de branza si ardei:
Se orneaza „hamburgerii” cu branza Gouda (sau cascaval) data pe razatoare. Eu tot cu Feta 😛
…si cu felii subtiri de ardei galben (pentru contrast :P) sau cu felii de rosii:
Buni, buni!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
P.S. Se pot transforma in niste gustarele minunate pentru petreceri, daca le taiati in forme mici rotunde sau patrate 😉
6 comentarii
mi-a lasat gura apa
yummy,yummy,arata si super,o reteta de facut si refacut,o zi buna
Visul oricarui mincator de carne. Super.
Ce bine arata.Yuumy
super reteta!
nu sunt fan , dar arata super cei facuti de tine , as papa unul !!!